Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 19 noiembrie: „Regele Richard: Crescând campioni ” și „Spirala”

Premiere cinema, 19 noiembrie: „Regele Richard: Crescând campioni ” și „Spirala”

de Andreea Hentea,

Din 19 noiembrie sosesc în cinematografe „Regele Richard: Crescând campioni”, istoria unui dublu succes care a uimit lumea, și „Spirala”, o poveste mai puțin obișnuită, despre un mister tulburător. 

[toc]

„Regele Richard: Crescând campioni”

Concentrat asupra unei figuri paterne hotărâte și vizionare, filmul „Regele Richard: Crescând campioni” ne arată  cât efort și talent a presupus drumul spre celebritate al jucătoarelor de tenis Serena și Venus Williams. 

Inspirat de povestea celor două multiple campioane, filmul regizat de Reinaldo Marcus Green urmărește parcursul străbătut de Serena (Demi Singleton) și Venus Williams (Saniyya Sidney) de pe străzile orașului californian Compton până la celebritatea mondială.

În tot acest efort uriaș, cele două sportive l-au avut alături pe tatăl lor, Richard Williams (interpretat de Will Smith, care se numără printre producătorii filmului).

Acesta le-a insuflat dorința și puterea de-a fi campioane, într-o epocă în care o asemenea aspirație părea de neconceput. Filmul reconfirmă rolul și puterea familiei în modelarea destinelor, vorbind convingător despre marea aspirație spre sport a celor două fetițe.

Demi Singleton (14 ani), interpreta Serenei Williams, ia lecții de actorie, muzică și balet de la trei ani. Ea a jucat cu Forest Whitaker în serialul „Godfather of Harlem”, lansat în 2019.

Pe Saniyya Sidney (15 ani), interpreta lui Venus, o vom vedea în 2022 în serialul „The First Lady”, în rolul lui Sasha Obama, fiica fostului președinte american Barack Obama.

Astăzi, Serena Williams este considerată cea mai bună jucătoare din istoria tenisului, cu 73 de titluri WTA și patru medalii olimpice, dar și sora ei, Venus Williams, are un palmares impresionant. 

Minge de meci

„Probabil că «Regele Richard…» poate fi considerat un film biografic destul de simplu, dar este unul agreabil, care le oferă spectatorilor șansa de a se bucura de o poveste plină de căldură, fără complicații, care vorbește despre educația primită de la părinți și despre stresul cu care se confruntă multe personalități în drumul lor spre cărțile de istorie”, a scris The Wrap despre film.

La rândul său, Variety a subliniat: „Frumusețea scenariului lui Zach Baylin este că, deși tratează un subiect familiar, niciun detaliu nu ar putea fi descris drept clișeu”.

„Regele Richard: Crescând campioni” este menționat deja printre viitoarele posibile candidate la Oscar din 2022. La râjndul său, Will Smith e văzut deja ca favorit al categoriei cel mai bun actor datorită modului în care l-a jucat pe Richard Williams, părintele dedicat al celor două faimoase sportive.

O: King Richard, SUA, 2021 R: Reinaldo Marcus Green D: Will Smith, Demi Singleton, Saniyya Sidney, Dylan McDermott, Jon Bernthal, Erin Cummings.

„Spirala”

Filmul surprinde cu sensibilitate și finețe trăirile amestecate ale unei familii, a cărei viață se metamorfozează pe neașteptate, în urma unor întâmplări bizare. Soții Bence (Bogdan Dumitrache) și Janka (Diána Magdolna Kiss) formează un cuplu armonios și sunt mulțumiți de traiul lor în apropierea unui lac care le aduce inclusiv beneficii materiale, din taxa pe care o percep de la pescarii care vin aici. Numai că, într-o zi, existența lor tihnită este tulburată de o serie de fenomene ciudate care încep să se petreacă în preajma lacului. Aparițiile stranii ale unor făpturi și atmosfera schimbată a locului tulbură viața bărbatului și a femeii, a căror tihnă e pe cale să se destrame. O poveste cu accente fantastice inteligent plasate, „Spirala” surprinde și invită la meditație. Filmul Cecíliei Felméri ne prilejuiește întâlnirea cu o distribuție excelentă, care rezonează perfect cu atmosfera tulburătoare a poveștii. 

O: Spirál, România/Ungaria, 2021 R: Cecília Felméri D: Bogdan Dumitrache, Diána Magdolna Kiss, Alexandra Borbély.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton