Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 20 mai 2022: „Unde este Anne Frank?”, „Jujutsu Kaisen 0” și „Tutankhamon – Ultima expoziție”

Premiere cinema, 20 mai 2022: „Unde este Anne Frank?”, „Jujutsu Kaisen 0” și „Tutankhamon – Ultima expoziție”

de Andreea Hentea,

Din 20 mai sosesc în cinematografe sensibila animație „Unde este Anne Frank?”, care descrie călătoria delicată a prietenei imaginare a curajoasei Anne Frank, căreia aceasta i-a dedicat faimosul ei jurnal, prin Amsterdamul de azi, animația „Jujutsu Kaisen 0”, o poveste cu adolescenți inspirată de o celebră manga, dar și „Tutankhamon – Ultima expoziție”, un incitant documentar despre un eveniment de proporții dedicat vestitului faraon. 

„Unde este Anne Frank?”

Regizat de talentatul Ari Folman (nominalizat la două premii BAFTA pentru „Waltz with Bashir”), filmul o are ca eroină pe Kitty (voce: Ruby Stokes), prietena imaginară căreia Anne Frank i-a dedicat faimosul său Jurnal. Ea trăiește în Amsterdamul de azi și, neștiind că au trecut 75 de ani de la moartea tragică a prietenei ei, pleacă prin Europa pe urmele lui Anne. „Jurnalul Annei Frank”, în care tânăra și-a documentat viața ascunsă din 1942 până în 1944, a fost publicat postum, în 1947. Este una dintre cele mai cunoscute cărți din lume și a fost tradusă în peste 70 de limbi.

O: Where Is Anne Frank, coproducție, 2021 R: Ari Folman Voci: Emily Carey, Michael Maloney, Ari Folman, Skye Bennett, Sebastian Croft, Ruby Stokes, Nell Barlow, Ralph Prosser

Ce filme sunt la cinema

„Jujutsu Kaisen 0”

Bazată pe „Jujutsu Kaisen 0”, cunoscuta creație a artistului manga japonez Gege Akutami, povestea îl are în centru pe adolescentul Okkotsu Yuta (voce: Megumi Ogata).

În copilărie, el și-a văzut cea mai bună prietenă, pe Orimoto Rika (voce: Kana Hanazawa) murind într-un accident de mașină, iar între timp promisiunea pe care aceasta i-a făcut-o cândva: „Când vom crește, ne vom căsători!” a ajuns să-l împovăreze teribil și să-l facă chiar să-și dorească moartea.

După ce e primit de cel mai mare vrăjitor Jujutsu, Gojo Satoru (voce: Yuichi Nakamura), la liceul la care predă, Okkotsu îi cunoaște pe colegii lui, Zen’in Maki (voce: Mikako Komatsu), Inumaki Toge (voce: Koki Uchiyama) și Panda (voce: Matthew David Rudd) și este cuprins de dorința de-a trăi și de a-și recăpăta încrederea în sine.

Numai că maleficul vrăjitor Geto Suguru (voce: Lex Lang), exmatriculat de la școală după ce a comis un masacru, încearcă să intimideze elevii și să creeze un loc unde au acces numai vrăjitorii Jujutsu.

El aruncă o mie de blesteme asupra orașelor Shinjuku și Kyoto, iar Okkotsu și prietenii lui trebuie să le țină piept și să-i salveze pe toți înainte de-a fi prea târziu. Nu peste mult timp, blestemul Rikăi îi va reveni în memorie.

https://www.youtube.com/watch?v=-iun6KPT4SM

O: Jujutsu Kaisen 0, Japonia, 2022 R: Seong-Hu Park Voci: Megumi Ogata, Kana Hanazawa, Yuichi Nakamura,  Mikako Komatsu, Koki Uchiyama, Matthew David Rudd, Lex Lang

„Tutankhamon – Ultima expoziție”

Acum 100 de ani, mormântul legendarului faraon Tutankhamon era descoperit în Valea Regilor, lângă Teba, de celebrul arheolog britanic Howard Carter.

Astăzi, documentarul „Tutankhamon – Ultima expoziție” ne oferă prilejul de a-l descoperi pe faraon şi de a vedea imagini inedite cu peste o sută dintre comorile acestuia, prezentate în cadrul celei mai mari expoziţii care i-au fost dedicate. Documentarul narat de Manuel Agnelli și de Iggy Pop ne prezintă atât perseverența lui Carter, cât și accesul exclusiv în acest loc ce a marcat definitiv istoria și civilizația. 

O: Tutankhamun – L’ultima mostra, Italia, 2022 R: Ernesto Pagano Naratori: Manuel Agnelli, Iggy Pop

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton