Homepage  / Cinema

Premiere cinema 29 iulie 2022: „Gașca Animăluțelor DC”, „Grota” și „Pentru mine tu ești Ceaușescu”

Premiere cinema 29 iulie 2022: „Gașca Animăluțelor DC”, „Grota” și „Pentru mine tu ești Ceaușescu”

de Andreea Hentea,

Din 29 iulie sosesc în cinematografe „Gașca Animăluțelor DC”, o animație plină de vedete în care animalele cu super-puteri își salvează prietenii super-eroi, filmul „Grota”, lăudat pentru frumusețea și emoția sa, care urmărește povestea unei expediții extraordinar de curajoase într-una dintre cele mai adânci peşteri din lume și „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, un documentar insolit, premiat anul acesta la TIFF.

În „Gașca Animăluțelor DC” / „DC League of Super-Pets” (2022), Krypto Super-Câinele (voce: Dwayne Johnson) și bunul său prieten, Superman (voce: John Krasinski), veghează la liniștea și pacea din Metropolis. Cei doi fac o echipă grozavă, iar Krypto o ține la distanță chiar și pe Lois Lane (voce: Olivia Wilde) dacă simte că vrea să îi monopolizeze prietenul.

În super-puteri să ne întrecem!

Într-o zi, Lex Luthor (voce: Marc Maron) și malefica Lulu (voce: Kate McKinnon) își pun în aplicare uneltirile, Superman este imobilizat cu ajutorul periculoasei kryptonite, iar membrii Ligii Justiției, adică Batman (voce: Keanu Reeves), Wonder Woman (voce: Jameela Jamil), The Flash (voce: John Early), Aquaman (voce: Jemaine Clement), Cyborg (voce: Daveed Diggs) și Green Lantern (voce: Dascha Polanco) sunt răpiți. Krypto se luptă să-i salveze, alături de câinele Ace (voce: Kevin Hart), PB, porcul cu burtă (voce: Vanessa Bayer), țestoasa Merton (voce: Natasha Lyonne) și veverița Chip (voce: Diego Luna).

O familie animată

În studiourile în care actorii și-au împrumutat vocile super-eroilor animați de toate formele și culorile au avut loc multe revederi plăcute. Filmul reprezintă a cincea colaborare între Dwayne Johson și Kevin Hart, care au mai lucrat împreună la „Agenți aproape secreți” (2016), „Jumanji: Aventură în junglă” (2017), „Furios și iute: Hobbs & Shaw” (2019) – în care Kevin Hart a avut o apariție cameo – și la „Jumanji: Nivelul următor” (tot în 2019). De asemenea, Dascha Polanco și Natasha Lyonne s-au reîntâlnit după ce au fost colege de platou în serialele „Matrioșka” (2019) și „Orange Is the New Black” (2013). Acesta este al treilea film de animație în care s-a implicat Keanu Reeves, care îi dă voce lui Batman, după „Povestea jucăriilor 4” (2019) și „The SpongeBob Movie: Sponge on the Run” (2020).

O: DC League of Super-Pets, SUA, 2022 R: Jared Stern, Sam Levine Voci: Keanu Reeves, Dwayne Johnson, John Krasinski, Kevin Hart, Vanessa Bayer, Natasha Lyonne, Diego Luna.

Filme la cinema, 29 iulie 2022: „Grota”

Filmul „Grota”, numit de New York Times „copleșitor de frumos” și caracterizat de regizorul Bong Joon Ho drept „o experiență cinematografică mistică”, este plasat în Italia, în 1961. În regiunea Calabria, un grup de tineri speologi se avântă într-una dintre cele mai adânci peşteri din lume, la al cărei capăt, la 700 de metri sub nivelul solului, nu s-a ajuns niciodată. Un bătrân păstor din sat li se alătură trup şi suflet. Filmul a primit trei premii (inclusiv Premiul special al Juriului) anul trecut, la Festivalul de la Veneția, unde s-a aflat în competiția pentru Leul de Aur.

O: Il buco, Italia/Franța/Germania, 2021 R: Michelangelo Frammartino D: Claudia Candusso, Paolo Cossi, Mila Costi, Carlos José Crespo, Jacopo Elia, Federico Gregoretti.

„Pentru mine tu ești Ceaușescu”

Filmul tânărului regizor Sebastian Mihăilescu a fost premiat cu trofeul pentru Cel mai bun documentar la ediția TIFF din acest an. Aflat la granița dintre documentar și film de ficțiune, „Pentru mine tu ești Ceaușescu” înfățișează mai mulți tineri între 15 și 22 de ani care participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, încercând să găsească și să înțeleagă motivația acțiunilor sale. Regizorul filmului a declarat: „De fapt, filmul nu e despre Ceaușescu, este despre felul în care acești tineri îl privesc ca personaj istoric, la 100 de ani de la nașterea lui”.

O: Pentru mine tu ești Ceaușescu, România, 2021 R: Sebastian Mihăilescu D: Mihai Chirilă, Florin Zhang, Denis Duma, Dan Hudici, Ionuț Amador Motoi, Mihai Topalov, Cristina Parancea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton