Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 6 mai 2022: „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei” și „Insula muzicii”

Premiere cinema, 6 mai 2022: „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei” și „Insula muzicii”

de Andreea Hentea,

Din 6 mai sosesc în cinematografe „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei”, cel mai nou și întunecat film Marvel, care avansează ipoteze îndrăznețe și piste narative imprevizibile, dar și „Insula muzicii”, aventura unui erou neconvențional, prins între dependențe și dorința de libertate totală.

Dr. Strange 2

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei” ne rezervă imagini sofisticate, vise și coșmaruri cuprinse într-un univers multidimensional, în care supereroii își înfruntă propriile versiuni întunecate. 

Conștient de așteptările fanilor (intensificate de pandemie) cu privire la noua poveste a lui Dr. Strange, regizorul Sam Raimi aruncă în joc, în acest nou „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei” / „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (2022), un portal către un multivers absurd și amenințător. În această complicată aventură, charismaticul Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) folosește o vrajă interzisă, care îl propulsează într-o nouă dimensiune.

Aici, el este nevoit să înfrunte nu doar adversari puternici, precum Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor), ci și ceva mult mai înspăimântător: propria versiune întunecată, chinuită de cele mai negre coșmaruri. 

Alianțe terifiante

Noul film ne rezervă întâlnirea cu personaje familiare ale francizei, precum Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen – FOTO), reînsuflețită printr-un artificiu ingenios, cu Wong (Benedict Wong), cu dr. Christine Palmer (foto bulină), mereu prezentă în memoria afectivă a lui Strange, dar și cu profesorul Charles Xavier (Patrick Stewart).

Dr. Strange are viziuni cu iubita lui Christine îmbrăcată în mireasă, iar Wanda are coșmaruri cumplite legate de copiii ei. Cea mai teribilă amenințare dintre toate este însă reprezentată de forțele combinate ale lui Dr. Strange, Wong și Wanda Maximoff, care, zdruncinați de forța malefică a Multiversului, ar putea să distrugă întreaga omenire. 

Când totul se întunecă

Filmul de față este primul din universul Marvel care cuprinde și o componentă horror. Regizorul Sam Raimi, care nu a mai regizat de la „Grozavul și puternicul Oz” (2013) încoace, s-a inspirat pentru accentele macabre ale poveștii din romanul horror SF al celebrului H.P. Lovecraft, „În munții nebuniei” / „At the Mountains of Madness” (tradus și la noi), dar și din câteva scene clasice din filmele lui Steven Spielberg, printre care „Indiana Jones și Căutătorii arcei pierdute” / „Raiders of the Lost Ark” (1981), „Poltergeist” (1982), „Indiana Jones și templul blestemat” / „Indiana Jones and the Temple of Doom” (1984) și „Gremlins” (1984).

O: Doctor Strange in the Multiverse of Madness, SUA, 2022 R: Sam Raimi D: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Patrick Stewart. 

„Insula muzicii”

Alex (Cosmin P. Zaharia) este un tânăr răzvrătit, fură motociclete, e dependent de cocaină și insulină și are mereu o armă la el.

Revolta lui împotriva tuturor a început după moartea mamei lui și abandonarea sa de către un tată alcoolic și nepăsător. Abia când ajunge, din întâmplare, în Ibiza, Insula Muzicii, el întrezărește posibilitatea de-a trăi altfel.

Întoarcerea la Londra îi aduce însă o reîntoarcere la vechile obiceiuri, iar Alex riscă totul pe o carte pentru a se elibera de povara trecutului.

O poveste alertă și originală despre libertate, destin, alegeri și despre momentele în care întreaga viață poate fi năruită cu un singur gest, „Insula muzicii” este un film independent, produs în întregime de actorul Cosmin P. Zaharia, care joacă rolul principal, regizează filmul și care a scris și scenariul.

Acesta a jucat în teatrele din România, apoi la Londra și a regizat câteva scurt-metraje. În realizarea acestui film presărat cu scene spectaculoase și răsturnări narative a fost inspirat de o vacanță la Ibiza petrecută în 2017, dar și de viața la Londra, a cărei atmosferă e construită în film în coordonate total diferite.

Filmările au fost realizate la București, Cluj, în Bulgaria, dar și în Ibiza și la Londra.

O: The Music Island, România, 2021 R: Cosmin P. Zaharia D: Cosmin P. Zaharia, Natasza Lesniak, Cornel Răileanu, Jin Sangha, Rodrig Andrisan, Regi Lima, Jacob Marshfield, Mayalani Moes, Umang Parmar.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton