Homepage  / Cinema

Premierele zilei, 5 noiembrie: „Eternii” și „Familia Monstrulescu 2” intră în cinematografe

Premierele zilei, 5 noiembrie: „Eternii” și „Familia Monstrulescu 2” intră în cinematografe

de Andreea Hentea,

Din 5 noiembrie sosesc în cinematografe „Eternii”, unul dintre cele mai așteptate filme ale toamnei, regizat de Chloé Zhao, care ne prezintă o rasă extraterestră nemuritoare sosită pe Pământ pentru a proteja oamenii, dar și simpatica animație „Familia Monstrulescu 2”, care continuă aventura îndrăgiților Frank, Emma, Fay și Max prin toate colțurile lumii. 

„Eternii” aruncă în luptă eroi impresionanți

Cu o distribuție plină de nume sonore și o atmosferă atent construită, filmul ne promite o aventură completă, în care lirismul poveștii alternează cu tensiunea luptelor dintre specii. „Eternii”, a cărui acțiune este plasată după evenimentele din celebra peliculă „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” / „Avengers: Endgame” (2019), imaginează povești despre geneza omenirii și avertismente despre sfârșitul acesteia. „Eternii” sunt reprezentanții unei rase extraterestre nemuritoare, sosită pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja oamenii. Toate evenimentele din film converg spre confruntarea dintre acești Eterni și dușmanii puternici și extrem de cruzi ai oamenilor, cunoscuți sub numele de Devianți.  

Secretele lui Chloé Zhao

Una dintre atracțiile principale ale filmului este prezența Angelinei Jolie în rolul Thenei, o războinică de elită capabilă să transforme energia cosmică în orice tip de armă. Apariția ei este completată de ceilalți actori carismatici, precum Salma Hayek, Gemma Chan, Richard Madden sau Kit Harington. Criticii au fost impresionați însă și de felul în care regizoarea Chloé Zhao s-a implicat în construcția filmului, dând impresia că îi pasă cu adevărat de spectacolul pe care ni-l prezintă și de soarta eroilor implicați în luptă. După succesul filmului său anterior, „Ținutul nomazilor” / „Nomadland” (2020), care a câștigat trei premii Oscar, 2 Globuri de Aur, 4 BAFTA și multe alte premii (227 în total), regizoarea de origine chineză a devenit campioana sezonului cinematografic trecut. Acest nou film al său, „Eternii”, a stârnit deci curiozitatea încă de când s-a anunțat proiectul. Filmul a fost, de asemenea, apreciat și pentru costumele impresionante și peisajele splendide, precum și pentru coregrafia scenelor de luptă. Totul este construit în stilul cu care ne-a obișnuit universul Marvel, dar secretul reușitei este îmbinarea sa cu tulburătoarea viziune a regizoarei Chloé Zhao. Nu în ultimul rând, muzica vibrantă compusă de Ramin Djawadi („Urzeala tronurilor”) asigură, într-o măsură importantă, crearea atmosferei emoționante a filmului. 

O: Eternals, SUA, 2021 R: Chloé Zhao D: Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington, Salma Hayek.

„Familia Monstrulescu 2” – gașca se mărește

Filmul este continuarea poveștii din „Familia Monstrulescu” / „Happy Family” (2018), în care doi părinți și doi adolescenți erau blestemați de către o bătrână urâcioasă, Baba Yaga (voce: Catherine Tate), la un bal mascat. Ei se transformau în monstrul lui Frankenstein, un vampir, o mumie și un vârcolac, după care colindau lumea ca să rupă vraja. În noua poveste, Frank (voce: Nick Frost), Emma (voce: Emily Watson), Fay (voce: Jessica Brown Findlay) și Max (voce: Ethan Rouse), transformați din nou în monștri, pleacă din nou în lume, ca să o salveze chiar pe Baba Yaga, cea care îi blestemase. Ajutați de cei trei lilieci care le sunt animale de companie, ei se vor întâlni cu faimoșii Nessie și Yeti, dar și cu o mulțime de noi aventuri. 

O: Monster Family 2, Marea Britanie/Germania, 2021 R: Holgger Tape Voci: Nick Frost, Emily Watson, Jessica Brown Findlay, Ethan Rouse, Catherine Tate, Emily Carey

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton