Homepage  / Cinema / Prime Video

Premierele zilei: „Croazieră în junglă”, „Supernova”, „Sputnik” intră de azi la cinema

Premierele zilei: „Croazieră în junglă”, „Supernova”, „Sputnik” intră de azi la cinema

de Ioana Maria,

Din 30 iulie, suntem invitați într-o „Croazieră în junglă” („Jungle Cruise”, 2021), alături de Dwayne Johnson și Emily Blunt. Noul film este inspirat de una dintre atracțiile principale ale celebrului parc de distracții Disneyland.

 

„Croazieră în junglă”

 

O: Jungle Cruise, SUA, 2021 R: Jaume Collet-Serra D: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jack Whitehall, Edgar Ramírez, Jesse Plemons, Paul Giamatti, Veronica Falcón

Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) este o cercetătoare excentrică și aventuroasă, care încearcă de ceva vreme să găsească Arborele vieții, pe care speră să-l studieze pentru proprietățile sale curative, care ar putea schimba viitorul medicinii. Ultimul indiciu legat de acesta se află în jungla amazoniană, așa că tânăra părăsește Londra, împreună cu fratele și asistentul ei, MacGregor Houghton (Jack Whitehall, st.), pentru o aventură pe marele fluviu. Cum au nevoie pentru expediție și de o ambarcațiue, cei doi îl angajează pe Frank Wolff (Dwayne Johnson), proprietarul dubios al unei mici bărcuțe, care pare din start cam firavă și dărăpănată. Dar îndrăzneața Lily Houghton este mai mult decât hotărâtă să descopere Arborele vieții, și va avea nevoie de toată hotărârea din lume, căci vor avea de înfruntat de toate: animale sălbatice, o expediție germană pornită spre același țel și ceva forțe supranaturale.

„Croazieră în junglă” se va lansa pe 30 iulie, simultan în cinematografele din toată lumea și pe Disney+.

 

Nebănuite sunt căile către succes

Nu este pentru prima oară când Disneyland devine sursă de inspirație pentru filme. Printre cele mai notabile pelicule care au intrat în cinematografe datorită faptului că creatorii lor pierdeau prea mult timp în parcul de distracții se numără: animația „Formidabilii Country Bears” (2002), SF-ul „Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine” (2015), nu putea lipsi „Casa bântuită” (2003) și, evident, cea mai cunoscută dintre toate, franciza „Pirații din Caraibe”. Proiectul durează din 2004. În 2011, chiar se stabilise și o schiță de distribuție, în care Tom Hanks și Tim Allen aveau rolurile principale, dar abia în 2017 lucrurile au început să se miște de-adevăratelea.

„Supernova”

LANSARE: 30 iulie 2021

O: Supernova, SUA, 2020 R: Harry Macqueen D: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter MacQueen, Nina Marlin, Ian Drysdale, Sarah Woodward

Muzicianul Sam (Colin Firth, dr.) și scriitorul Tusker (Stanley Tucci) sunt împreună de 20 de ani. Iar acum, pornesc cu vechea lor rulotă prin Anglia pentru a-și vizita prietenii, familia și vechile locuri prin care au trecut în tinerețe. De când Tusker a fost diagnosticat cu demență, toate proiectele lor au fost suspendate. Timpul se scurge nemilos, iar faptul că sunt împreună devine pentru ei cel mai prețios lucru. Regizorul-scenarist Harry Macqueen spune că „Supernova” este un film despre „cum putem trăi, iubi și râde, chiar atunci când știm să sfârșitul e aproape”, scrie The Guardian.

 

„Sputnik”

 

LANSARE: 30 iulie 2021

O: Sputnik, Rusia, 2020 R: Egor Abramenko D: Oksana Akinshina, Fedor Bondarchuk, Piotr Fiodorov, Anna Nazarova, Anton Vasilev, Vasili Zotov, Albrecht Zander

Urmare a unui incident petrecut în spațiu, nava lui Constantin (Piotr Fiodorov) are un accident, colegul lui moare, iar astronautul pare că nu își amintește nimic. E trimis într-un centru ultrasecret din URSS, unde e supus unei serii de teste care să facă lumină în acest caz. Se ocupă de el Tatiana Klimova (Oksana Akinshina), care începe să bănuiască inimaginabilul: Constantin nu s-a întors singur… Deși pare un remake al filmului lui Ridley Scott, „Alien” (1979), „Sputnik”, care a avut premiera la Tribeca Film Festival, a primit cronici pozitive din partea criticilor occidentali.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton