Homepage  / Cinema

Filme azi la cinema: „Mortal Kombat”, „Raya și ultimul dragon”, „Hitman’s Bodyguard 2” și „The Unholy”. Lista completă

Filme azi la cinema: „Mortal Kombat”, „Raya și ultimul dragon”, „Hitman’s Bodyguard 2” și „The Unholy”. Lista completă

de Redactia Tvmania

Din 18 iunie putem vedea pe marile ecrane dinamicul „Mortal Kombat”, „Hitman's Bodyguard 2: Nevasta asasinului”, care ne aduce o nouă porție de umor exploziv, bizarul „The Unholy”, precum și spectaculoasa animație Disney „Raya și ultimul dragon”.

 

„Mortal Kombat”

Povestea este concentrată în jurul unui luptător aparent inofensiv, Cole Young (Lewis Tan, cunoscut din „Deadpool 2” și „Wu Assassins”), care își descoperă întâmplător forța latentă. El află despre turneul Mortal Kombat, se alătură unui grup de războinici aleși și începe antrenamentele pentru cea mai mare confruntare din viața lui.

În curând, se dovedește că însăși soarta Pământului este în mâinile lui. Cole este însă într-un mare pericol, pentru că Shang Tsung, împăratul Lumii Exterioare, și-a trimis cel mai bun războinic, Sub-Zero, un Cryomancer din altă lume, să-l vâneze.

Temându-se pentru siguranța familiei lui, Cole pleacă în căutarea puternicei Sonya Blade (Jessica McNamee), la sfatul lui Jax (Mehcad Brooks), un maior al Forțelor Speciale care poartă acelaşi dragon neobișnuit cu care s-a născut Cole. Curând, Cole ajunge la templul lordului Raiden (Tadanobu Asano), Zeul Tunetului și protectorul Pământului, care acordă sanctuar celor care poartă semnul.

 

Filmul este un remake al peliculei din 1995, inspirată de jocul video omonim, de mare succes la începutul anilor ’90. Între timp, „Mortal Kombat” a devenit o franciză blockbuster de jocuri video, care a reușit recent cea mai reușită lansare a jocului video din istoria sa, Mortal Kombat 11.

Actorul Hiroyuki Sanada s-a antrenat pentru rolul său din acest nou film, Hanzo Hasashi și Scorpion, jucând îndelung jocul „Mortal Kombat”, dar a declarat amuzat că l-a învins computerul de fiecare dată.

„Am continuat însă să joc pentru a mă familiariza cu poveștile, fundalul și personajele. A fost foarte distractiv”, a mai spus el.

Coloana sonoră a filmului este semnată de Benjamin Wallfisch (care a compus muzica filmului „Vânătorul de recompense 2049”). Simon McQuoid, regizorul și producătorul filmului, a declarat:

„Scopul nostru în a aduce această poveste pe ecran a fost să respectăm franciza de jocuri și să-i bucurăm pe fanii săi îndârjiți, dar să creăm și o experiență palpitantă pentru cinefilii care ar putea să nu cunoască jocurile”.

O: Mortal Kombat, SUA, 2021 R: Simon McQuoid D: Lewis Tan, Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Josh Lawson, Joe Taslim, Tadanobu Asano, Ludi Lin.

 

„Raya și ultimul dragon”

Fermecătoare nu doar prin povestea gingașă și captivantă de pe ecran, ci și prin eforturile speciale din spatele realizării sale, „Raya și ultimul dragon”, cea mai nouă animație Disney, are șanse să devină unul dintre hiturile cinematografice ale verii.

 

https://www.youtube.com/watch?v=K4Ua39x94MI&ab_channel=CinemaOneLaserplex

 

Povestea este plasată în regatul Kumandra, aflat de prea multă vreme în război. Dornică să reinstaureze lumea armonioasă în care oamenii și dragonii coexistau pașnic, curajoasa Raya (voce: Kelly Marie Tran), o tânără războinică singuratică, pleacă în căutarea lui Sisu (voce: Awkwafina), ultimul dragon în viață.

Filmul a fost lăudat pentru căldura personajelor, grafica spectaculoasă și distribuția sa, dar și pentru „frumusețea suprarealistă, care te vrăjește instantaneu”.

Fetele fac regulile și în animații

Eroinele sale, curajoasele și dinamicele Raya și Sisu, au fost construite cu mare atenție, fiind considerate urmașele firești ale unui lung șir de personaje feminine emancipate, de la Moana la Mulan și până la Elsa și Anna. Raya este a 13-a prințesă Disney și prima eroină sud-asiatică din acest univers.

Personajul dragonului Sisu, care fură mai toate scenele în care apare, era unul masculin în varianta inițială a scenariului. Transformat în personaj feminin, Sisu împrumută și câte ceva din spiritul fermecat închis în lampa lui Aladdin.

Dragonița Sisu este albastră, grațioasă și așteaptă de secole să fie trezită din somn de un erou care să-i ceară ajutorul. Mai mult, Sisu e la curent cu noutățile, e inteligentă, amuzantă, prietenoasă și plină de compasiune, așa că aventura în care o antrenează Raya va fi, mai mult ca sigur, emoționantă nu doar pentru copiii din public.

Un basm fermecător, creat de acasă

Pe lângă grafica superbă, considerată deopotrivă clasică și inovatoare, „Raya și ultimul dragon” se poate lăuda cu o coloană sonoră semnată de legendarul compozitor de muzică de film James Newton Howard.

Probabil cea mai impresionantă performanță a acestei povești este însă cea dezvăluită de genericul final. Acolo li se mulțumește celor peste 400 de membri ai echipei care au lucrat de acasă și și-au unit eforturile prin intermediul internetului pentru a realiza acest film în timpul pandemiei Covid-19. Pe generic sunt enumerați, de asemenea, cei 42 de copii născuți în întreaga echipă în timpul producției filmului.

 

O: Raya and the Last Dragon, SUA, 2021 R: Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs Voci: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Sandra Oh, Izaac Wang, Gemma Chan, Daniel Dae Kim.

 

„Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului”

Filmul este continuarea comediei de mare succes „Hitman’s Bodyguard: Care pe care” (2017), în care bodyguardul Michael Bryce (Ryan Reynolds) trebuia să îi asigure protecția excentricului Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), un asasin hotărât să apară ca martor la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga.

Filmul a fost lăudat nu doar pentru coregrafia precisă a scenelor de acțiune, ci și pentru umorul său irezistibil și pentru chimia dintre protagoniști. În această continuare a poveștii, universul haotic al lui Michael Bryce (tot Ryan Reynolds), declarat bodyguardul anului și al protejatului său, asasinul Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), este dat peste cap de soția lui Darius, Sonia (Salma Hayek), o versată escroacă internațională.

https://www.youtube.com/watch?v=VjHMmF7HsoU&ab_channel=ONEMediaONEMedia

Tocmai când își luase primul concediu, la sfatul terapeutei lui, Bryce e obligat să plece alături de acest cuplu criminal, bizar și anarhist într-o misiune specială în Europa. Ca și în pelicula anterioară, reușita e amplificată și de chimia actorilor.

O: The Hitman’s Wife’s Bodyguard, SUA, 2021 R: Patrick Hughes D: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Morgan Freeman.

 

„Altarul”

În această dramă cu accente horror, Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan), un jurnalist care alimenta tabloidele cu povești despre fenomene supranaturale, este trimis să investigheze un fenomen ciudat dintr-o comunitate mică de fermieri.

Sceptic din fire, Fenn respinge imediat incidentul ca fiind doar o altă poveste inofensivă. Dar, înainte să-l declare o farsă, Fenn vede o adolescentă surdă, Alice (Cricket Brown), șoptind lângă un stejar pietrificat din mijlocul unui câmp. Ceea ce urmează, spre stupefacția sa, îi va contrazice toate convingerile și îl va duce spre o experiență cum n-a mai întâlnit vreodată.

O: The Unholy, SUA, 2021 R: Evan Spiliotopoulos D: Jeffrey Dean Morgan, Cary Elwes, William Sadler, Katie Aselton, Cricket Brown.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton