Homepage  / Cinema

Premierele zilei: „Shang Chi și legenda celor zece inele”, „Dineu cu vecinii de sus” și „După ce ne-am îndrăgostit” intră în cinematografe

Premierele zilei: „Shang Chi și legenda celor zece inele”, „Dineu cu vecinii de sus” și „După ce ne-am îndrăgostit” intră în cinematografe

de Andreea Hentea,

Din 3 septembrie sosesc în cinematografe „Shang Chi și legenda celor zece inele”, care ni-l prezintă pe primul supererou asiatic din universul Marvel, „Dineu cu vecinii de sus”, o comedie excelentă despre două cupluri într-un moment de confuzie, dar și „După ce ne-am îndrăgostit”, continuarea unei serii cinematografice romantice care are, deja, numeroși fani.

Marvel plusează, cu un supererou asiatic

Shang-Chi, supereroul jucat de Simu Liu în acest nou „Shang Chi și legenda celor zece inele” (2021) se anunță o prezență carismatică și eficientă și o figură foarte familiară fanilor de benzi desenate. El este obligat să înfrunte adversari nemiloși, experți, ca și el, în arta războiului, dar reușește să-și facă și aliați prețioși.

Așteptat de fani de ceva vreme, primul supererou asiatic din universul Marvel, maestrul kung-fu Shang-Chi (Simu Liu), trebuie să se confrunte cu trecutul său, de care credea că s-a despărțit pentru totdeauna. El este atras în complicata rețea de răzbunări și conflicte a organizației Ten Rings (Zece Inele) și trebuie să le facă față unor adversari neîndurători. Alături de nou-venitul Simu Liu, în film îi vom vedea pe celebrii Tony Leung („Infernal Affairs”), Tim Roth („Pulp Fiction”, „The Hateful Eight”) și Michelle Yeoh („Star Trek: Discovery”), pe Awkwafina („Crazy Rich Asians”), dar și pe românul Florian Munteanu („Creed II”) în rolul brutalului Razor Fist.

Shang-Chi, un supererou cu rădăcini vechi

Necunoscutul Simu Liu a postat un mesaj pe Twitter în decembrie 2018, cerându-le rolul lui Shang-Chi celor de la Marvel, iar în 2019 a evocat acest gest, mulțumind pentru rol. Filmările la „Shang Chi și legenda celor zece inele” au început în martie 2020, s-au întrerupt din cauza pandemiei, au fost reluate în iulie 2020, în Australia, și s-au încheiat în octombrie, fără vreun caz de covid sau vreo zi de întrerupere a filmărilor. Shang-Chi este un personaj veteran de benzi desenate, un veritabil maestru al artelor marțiale. Pentru a oferi credibilitate coregrafiilor de luptă în care apare acesta, realizatorii producției de față s-au inspirat din filme celebre ale genului, precum „Tigru și dragon”, „Kung Fu Hustle”, „Tai Chi Master”, din filmele cu Donnie Yen și Jackie Chan, dar și din seria „The Matrix”. La începutul anilor ’90, lui Stan Lee, celebrul autor și publisher al Marvel Comics, i-a venit ideea să realizeze o producție TV despre Shang-Chi. El s-a gândit să-l distribuie în rolul acestuia pe Brandon Lee, fiul celebrului Bruce Lee, pentru că i se părea potrivit ca alură și date fizionomice, dar planul a căzut când tânărul a fost împușcat accidental pe platourile filmului „Corbul” (1994).

„Shang Chi și legenda celor zece inele”

  • Regizor: Destin Cretton
  • Distribuția: Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh, Tony Leung Chiu Wai, Tim Roth, Florian Munteanu, Benedict Wong.

„Dineu cu vecinii de sus”, o explozie de râsete

Julio (Javier Cámara) și Ana (Griselda Siciliani) sunt împreună de peste 15 ani, iar monotonia le-a cam afectat relația. Cina cu vecinii lor, Salva (Alberto San Juan) și Laura (Belén Cuesta), un cuplu pe care îl admiră și invidiază, se va transforma într-o seară la care nimeni nu se aștepta. Proiectată în deschiderea TIFF din acest an, comedia „Dineu cu vecinii de sus” / „Sentimental”, cu scenariul și regia semnate de Cesc Gay, este excelentă, atractivă și interpretată cu talent și umor de câțiva dintre cei mai îndrăgiți actori spanioli.

„Dineu cu vecinii de sus”

  • Regizor: Cesc Gay
  • Distribuția: Javier Cámara, Griselda Siciliani, Alberto San Juan, Belén Cuesta

„După ce ne-am îndrăgostit” continuă o iubire celebră

Filmul este continuarea cunoscutului „După ce ne-am întâlnit” / „After” (2019), ecranizare a bestsellerului omonim al Anei Todd, urmat, la rândul său, de filmul „După ce ne-am certat” / „After We Collided” (2020). În această a treia parte a seriei, Tessa (Josephine Langford) trebuie să ia cea mai importantă hotărâre din viața ei. Tânăra află unele adevăruri dureroase despre familia sa, dar și despre Hardin (Hero Fiennes Tiffin), ceea ce le spulberă toată încrederea reciprocă și toate planurile pe care și le clădiseră.

„ După ce ne-am îndrăgostit”

  • Regizor: Castille Landon
  • Distribuția: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Mira Sorvino, Arielle Kebbel, Stephen Moyer, Rob Estes

Vezi ce filme rulează la cinematografele din București și în țară: PROGRAM CINEMA

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton