Homepage  / Știri / Muzică

Premiile Grammy 2022: Cine sunt marii câștigători. Zelenski a apărut într-un videoclip înregistrat

Premiile Grammy 2022: Cine sunt marii câștigători. Zelenski a apărut într-un videoclip înregistrat

de Cătălina Matei,

Cea de-a 64-a gală de decernare a Premiilor Grammy a avut loc duminică, la Las Vegas, iar cel care a primit cele mai multe trofee este Jon Batiste. Artistul jazz a fost nominalizat la 11 categorii și a câștigat 5 dintre ele. De asemenea, ceremonia a fost marcată și de momente emoționante, precum omagiul adus toboșarului trupei Foo Fighters, care a murit la sfârșitul lui martie, dar și de mesajul video transmis de președintele ucrainean Volodomir Zelenski.

Mare câștigător al Premiilor Grammy 2022 a fost artistul jazz Jon Batiste, care a pelcat acasă cu 5 trofee, inclusiv cu cel pentru „Albumul anului” – „We Are”. Artistul a primit cele mai multe nominalizări la Premiile Grammy, de anul acesta, la 11 categorii mai precis.

Jon Batiste / Credit line: Profimedia

Silk Sonic – grup format din Bruno Mars şi Anderson Paak – a câştigat 4 premii, inclusiv „Înregistrarea anului”, în timp ce Olivia Rodrigo şi Foo Fighters au primit fiecare câte trei premii Grammy.

În același timp, Foo Fighters a câştigat premiile Grammy pentru „Album rock”, „Cel mai bun cântec rock” şi „cea mai bună interpretare rock”.

Formaţia, care a câştigat deja 12 premii Grammy la ediţii precedente, a anunţat că anulează concertele din turneul său mondial 2022 după decesul lui Taylor Hawkins, 50 de ani, chiar înaintea unui show la Bogota.

Toboșarul, unul dintre pionierii formaţiei din care făcea parte din 1997, a murit la sfârşitul lui martie, într-un hotel din capitala columbiană. O analiză toxicologică dezvăluită de Parchetul columbian a arătat că artistul consumase canabis, antidepresive şi opiacee. 

La cea de-a 64-a ediție a Premiilor Grammy, omagii au fost aduse pe scenă de legendarul Ozzy Osbourne, Billy Idol şi de chitaristul Rage Against The Machine, Tom Morello.

Lista câştigătorilor celei de-a 64-a ediţii a Grammy Awards:

  • Albumul anului: „We Are” – Jon Batiste
  • Înregistrarea anului: „Leave The Door Open” – Silk Sonic
  • Cântecul anului: „Leave The Door Open” – Brandon Anderson, Christopher Brody Brown, Dernst Emile II & Bruno Mars
  • Revelaţia anului: Olivia Rodrigo
  • Cel mai bun videoclip: „Freedom” – Jon Batiste
  • Cel mai bun album country: „Starting Over”, Chris Sapleton
  • Cel mai bun album rap: „Call Me If You Get Lost” – Tyler, The Creator
  • Cel mai bun cântec rap: „Jail” – Kanye West ft Jay-Z
  • Cea mai bună interpretare rap: „Family Ties”, de Baby Keem şi Kendrick Lamar
  • Cel mai bun album rock: „Medicine At Midnight” – Foo Fighters
  • Cea mai bună interpretare metal: „Dream Theater”, The Alien
  • Cel mai bun album pop: „Sour” – Olivia Rodrigo
  • Cea mai bună interpretare pop individuală: „Drivers License”, Olivia Rodrigo
  • Cea mai bună interpretare pop în gruo sau duo: „Kiss Me More”, Doja Cat ft. SZA
  • Cel mai bun album R&B: „Heaux Tales”, Jazmine Sullivan
  • Cea mai bună interpretare R&B: „Leave The Door Open”- Silk Sonic

Zelenski, mesaj emoționant transmis în timpul galei

La ceremonia de decernare a premiilor Grammmy 2022, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, prin intermediul unei alocuţiuni înregistrate, pentru a cere sprijin în favoarea ţării sale invadate de Rusia.

„Războiul. Care este exact opusul muzicii? Liniştea oraşelor în ruine şi a oamenilor ucişi”, a lansat preşedintele Zelenski, care a apărut în obişnuitul său tricou kaki, înaintea interpretării melodiei „Free” de John Legend, însoţit pe scenă de artiştii ucraineni Mika Newton şi Lyuba Yakimchuk.

„Muzicienii noştri poartă veste antiglonţ în loc de smoking. Ei cântă pentru răniţii din spitale, chiar şi pentru cei care nu pot să-i audă. Dar muzica se va face auzită în ciuda a tot”, a continuat Zelenski.

„Ne vom apăra libertatea de a trăi, de a iubi, de a ne face auziţi. Pe pământul nostru, ne luptăm cu Rusia purtând o tăcere oribilă cu muzica voastră. Spuneţi adevărul despre război pe reţelele voastre de socializare, la televizor. Susţine-ţi-ne în toate modurile posibile, prin orice cu excepţia tăcerii. Şi apoi va veni pacea”, a continuat el.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton