Homepage  / Vedete străine

Premiile Grammy 2023, de la victoria istorică a lui Beyoncé… la înfrângerea istorică a lui Beyoncé. Singurul premiu pe care nu-l are

Premiile Grammy 2023, de la victoria istorică a lui Beyoncé... la înfrângerea istorică a lui Beyoncé. Singurul premiu pe care nu-l are

de Roxana Mirea,

Cea de-a 65-a ediție anuală a Premiilor Grammy, care a avut loc duminică, 5 februarie 2023, în Los Angeles, a fost cea mai importantă seară a muzicii - și se preconiza că va fi o seară foarte importantă pentru Beyoncé, în special. În unele privințe, chiar a fost. Beyonce a mai adăugat patru premii Grammy la colecția sa, ajungând la 32 de premii în întreaga sa carieră, dar a pierdut din nou premiul după care tânjește de ani de zile.

Beyoncé n-a câștigat premiul pe care și-l dorea la Premiile Grammy 2023

Diva a luat patru trofee la ceremonie, ajungând la un total de 32 și astfel a doborât recordul pentru cele mai multe victorii în carieră la premiile Grammy.

Cu toate acestea, două dintre premiile lui Beyoncé au fost decernate în afara emisiunii, în cadrul ceremoniei premergătoare de duminică după-amiază, iar Beyoncé a ratat una dintre categoriile la care a fost nominalizată, deoarece a fost blocată în traficul din L.A. Se preconiza că va câștiga cea mai prestigioasă distincție a serii, „Albumul anului”, pentru „Renaissance” – a patra ei nominalizare la această categorie, după înfrângerile controversate din anii precedenți în fața lui Taylor Swift, Beck și Adele – dar, încă o dată, a pierdut, de data aceasta în fața albumului „Harry’s House” al lui Harry Styles, scrie yahoo.com.

Am fost atât de inspirat de fiecare artist din această categorie”, a declarat surprins Styles în timp ce primea premiul. „În nopți ca aceasta, este evident că este atât de important să ne amintim că nu există cel mai bun lucru în muzică. Nu cred că vreunul dintre noi stă în studio gândindu-se și luând decizii în funcție de ceea ce ne va aduce unul dintre aceste [premii]. Asta este foarte, foarte drăguț. Sunt foarte, foarte recunoscător.”

Beyoncé a pierdut în fața lui Lizzo

Așadar, deși Beyoncé a stabilit un record impresionant la Grammy cu cele 32 de victorii pe care le-a strâns până acum, trebuie remarcat faptul că, deși „Renaissance” a pierdut la categoria Albumul Anului și piesa „Break My Soul” a pierdut la categoria „înregistrarea și cântecul anului” în fața lui „About Damn Time” al lui Lizzo și, într-un mod puțin supărător, în fața lui „Just Like That” al lui Bonnie Raitt, ea a câștigat o singură dată la o categorie Big Four – când piesa „Single Ladies” a fost desemnată „Cântecul Anului”, în 2010. De fapt, Lizzo și-a dedicat o bună parte din discursul de acceptare a premiului de duminică pentru a o lăuda pe Beyoncé, împărtășind chiar o anecdotă drăguță despre cum a chiulit de la școală în clasa a cincea pentru a asista la un concert Beyoncé.

Totuși, a fost o seară cu suișuri și coborâșuri – dacă nu pentru Beyoncé, care l-a ovaționat în mod grațios pe Styles când a câștigat, atunci pentru fanii ei frustrați, care doreau să o vadă în sfârșit luând acasă premiul cel mare.

Vă prezentăm mai jos alte două momente memorabile de la Premiile Grammy 2023.

Alianța „Unholy” dintre Sam Smith și Kim Petras intră în istoria premiilor Grammy

Melodia cântată de Sam Smith și Kim Petras a câștigat premiul pentru „Cea mai bună interpretare pop duo-grup”. Smith, care avea deja patru premii Grammy solo la activ, a lăsat-o pe Petras să profite de „momentul uriaș” ca prima femeie trans care a câștigat acest premiu.

Petras a mulțumit cu entuziasm „tuturor legendelor transgender incredibile dinaintea mea care au deschis aceste uși pentru mine, astfel încât să pot fi aici în această seară„, precum și mamei sale care a susținut-o și idolului ei, Madonna. Mai târziu în timpul serii, Madonna a prezentat, în calitate de invitat surpriză, spectacolul „Unholy” al lui Smith și Petras. „Iată ce am învățat după patru decenii de carieră muzicală: dacă ți se spune că ești șocant, scandalos, supărător, problematic, provocator sau periculos, cu siguranță că ești pe drumul cel bun.”

Secțiunea „In Memoriam”, incredibil de emoționantă

Niciodată nu este cu adevărat plăcut să ne gândim la toți marii muzicieni care ne părăsesc în fiecare an, dar cele trei omagii muzicale din acest an au fost totuși cele mai importante momente ale serii. Kacey Musgraves a oferit o interpretare rafinată a piesei „Coal Miner’s Daughter” în memoria Lorettei Lynn, iar Sheryl Crow, Mick Fleetwood și Bonnie Raitt au onorat-o pe Christine McVie cu „Songbird”. Dar cel mai sfâșietor moment a fost cel în care Quavo a dedicat „Without You” nepotului său și colegului din trupa Migos, Takeoff, care a fost împușcat mortal în noiembrie.

Bineînțeles, dacă ar fi incluse omagii muzicale pentru fiecare deces din industrie, ceremonia Grammy ar fi depășit cu mult limita de 225 de minute. Nume mari precum Naomi Judd, Olivia Newton-John, Jerry Lee Lewis, Jeff Beck și David Crosby au fost menționate doar în trecere, dar unele vedete, precum fostul idol teen-pop Aaron Carter, Jeremiah Green de la Modest Mouse, Gangsta Boo și rapperul din Atlanta Lil Keed, nici măcar nu au fost menționate în timpul segmentului In Memoriam. Ignorarea lui Carter a fost cea care a generat cea mai mare indignare pe rețelele sociale.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton