Homepage  / Articole

Premiu Emmy pentru „Lumea văzută de Ion B.”

Premiu Emmy pentru „Lumea văzută de Ion B.”

de Redactia Tvmania

Documentarul lui Alexander Nanau, „Lumea văzută de Ion B.”, realizat de HBO, a fost premiat la categoria Arts Programming în cadrul celei de-a 38-a ediţii a Premiilor Emmy International.

.

După un proces de preselecţie care a durat şase luni şi după 3 etape diferite de jurizare în care au fost implicaţi 700 de votanţi din 50 de state, documentarul românesc şi-a devansat concurenţii, adică pe: „All My Life: Cazuza”, TV Globo, Brazilia, „Imagine…David Hockney: A Bigger Picture”, BBC/Coluga Pictures, Marea Britanie şi „Personas Inside Out”, TV Asahi, Japonia.

Acest trofeu obţinut de „Lumea văzută de Ion B.” creează şi un precedent: este prima oară când o producţie realizată de HBO în Europa Centrală câştigă cea mai importantă statuetă din industria televiziunii.

Ceremonia Premiilor Emmy International a avut loc în seara de 22 noiembrie la Hotelul Hilton din New York.

”Este pentru prima dată când o producţie realizată de HBO în România ajunge atât de departe. Sunt fericită ca am fost acolo s-o reprezint. Este un eveniment unic, am fost foarte impresionată.”, a declarat Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, care a primit trofeul alături de Alexander Nanau la New York.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton