Homepage  / Filme Online / Disney Plus

Prima imagine din noul film „Pinocchio”. Cum arată Tom Hanks în rolul lui Geppetto

Prima imagine din noul film „Pinocchio”. Cum arată Tom Hanks în rolul lui Geppetto

de Andra Stana,

Disney+ a dezvăluit miercuri o primă imagine cu Tom Hanks în rolul lui Geppetto. Adaptarea live-action a poveștii lui Pinocchio, realizată de Robert Zemeckis, va avea premiera exclusiv pe serviciul de streaming anul acesta, scrie deadline.com.

Cel mai recent film al câștigătorului Premiului Academiei este o repovestire a poveștii îndrăgite a unei păpuși de lemn care se îmbarcă într-o aventură palpitantă pentru a deveni un băiat adevărat.

Din distribuția noului „Pinocchio” mai fac parte Benjamin Evan Ainsworth (vocea lui Pinocchio), Joseph Gordon-Levitt (în rolul greierașului Jiminy), Cynthia Erivo, nominalizată la Oscar, intră în rolul Zânei Albastre; Keegan-Michael Key este Cinstitul John; Lorraine Bracco, nominalizată la Oscar, în rolul noului personaj, creat special pentru adaptarea Disney+, Pescărușul Sofia; și Luke Evans, în rolul birjarului. Nu în ultimul rând, Geppetto – în interpretarea lui Hanks – este, desigur, cioplitorul în lemn care îl creează pe Pinocchio și îl tratează ca și cum ar fi propriul său fiu.

Prima imagine din noul „Pinocchio” de pe Disney+

Două adaptări ale poveștii lui Pinocchio apar în 2022

Adaptarea Disney+ a lui Pinocchio este una dintre cele două pelicule care urmează să fie lansate anul acesta. Cealaltă, o animație de lungmetraj a regizorilor Guillermo del Toro și Mark Gustafson, urmează să fie lansată de Netflix în decembrie.

Noua producție Disney+ este inspirată, deopotrivă, de lung-metrajul de animație „Pinocchio”, produs de Walt Disney și lansat în 1940, și de celebra carte „Aventurile lui Pinocchio”, a lui Carlo Collodi, tradusă în numeroase limbi. Eroul său, bătrânul tâmplar Geppetto, cioplește o păpușă de lemn dintr-o buturugă și îi pune numele Pinocchio. Aceasta prinde viață și, după o mulțime de peripeții, este transformată într-un băiețel adevărat de către o zână bună.

Zemeckis a scris scenariul pentru adaptarea sa cu Chris Weitz. Cei doi sunt producători, alături de Derek Hogue, Andrew Miano și Paul Weitz. Jackie Levine, Jack Rapke, Alexandra Derbyshire și Jeremy Johns au fost producători executivi.

Tom Hanks și Robert Zemeckis au mai făcut echipă și în trecut

Tom Hanks și Robert Zemeckis au avut întotdeauna o colaborare excelentă. Cei doi se pot lăuda cu mari succese, precum „Forrest Gump” (1994), „Naufragiatul” (2000) și „Expresul polar” (2004). 

Printre proiectele recente ale lui Tom Hanks se află rolul „colonelului” Tom Parker din filmul biografic despre Elvis Presley și rolul unui ofițer în drama de război „Greyhound”, care s-a lansat pe platforma Apple TV Plus vara trecută. Tom Hanks a primit o nominalizare la Oscar, pentru rolul din „O zi minunată în cartier” (2019).

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton