Homepage  / Seriale / Televiziune

Prima TV redifuzează serialul rusesc „Anna Karenina”. Când începe

Prima TV redifuzează serialul rusesc „Anna Karenina”. Când începe

de Mioara Tronaru,

Sfârșitul anului readuce la Prima TV miniseria rusească „Anna Karenina” (2017), a apreciatului regizor Karen Șahnazarov. Celebra poveste de iubire a scriitorului Lev Tolstoi este spusă de această dată din perspectiva contelui Vronski. „Anna Karenina” debutează la Prima TV luni, 27 decembrie, de la ora 15.00.

Anul 2017 a însemnat o dublă premieră pentru cineastul rus Karen Șahnazarov: lungmetrajul „Anna Karenina: Vronsky’s Story” și miniseria de opt episoade „Anna Karenina”, care este de fapt același film lungit la aproximativ șase ore. Ambele sunt inspirate de romanul omonim al lui Lev Tolstoi, dar și de articolele „During the Japanese War” și de ciclu literar „Stories about the Japanese War”, de Vichenti Veresaev. Tragica poveste a Annei Karenina este relatată la aproximativ 30 de ani de la moartea ei, de către contele Vronski, care-și deschide sufletul în fața fiului acesteia, Serghei Karenin.

După 30 de ani

În 1904, armata țarului luptă cu Japonia pe teritoriul Manciuriei. Printre răniții care-i ajung în spitalul de campanie, medicul militar Serghei Karenin (Kirill Grebenșchikov) îl recunoaște pe contele Aleksei Vronski (Maksim Matveev), fostul amant la regretatei sale mame, Anna Karenina (Elizaveta Boiarskaia). Când rănitul își revine, Serghei nu se poate abține să nu-i ceară explicații despre ce s-a întâmplat cu ani în urmă și cum a ajuns să se destrame propria sa familie. Așa începe contele Vronski povestea unei iubiri pasionale pe care nu a putut-o împiedica nimic, dar care nu a avut puterea să reziste într-o lume care a ostracizat-o.

Serialul oscilează între prezent și trecut, opunând realitatea dură și mizerabilă a războiului fastului vieții de la curte, din 1870. Vronski devine un erou tragic, distrus de fericirea pe care a scăpat-o printre degete, iar actorul Maksim Matveev reușește să sugereze acest lucru, cu ajutorul prestanței și farmecului său discret. Producția a fost una foarte lăudată pentru reconstituirile de epocă, iar filmul s-a aflat printre cele selectate pentru a fi trimise de Moscova la premiile Oscar, după cum scria agenția rusească TASS, în 2017.

Elizaveta Boiarskaia și Anna Karenina

Într-un interviu pentru The Indian Express, actrița Elizaveta Boiarskaia a mărturisit că „Anna Karenina” este unul dintre romanele ei se suflet: „L-am citi prima oară la 16 ani și am fost foarte impersionată de această femeie și de destinul ei tragic. Am mai citit de-atunci încă de multe ori acest roman. Și, la fiecare relectură, am descoperit sensuri noi ale poveștii”.

În același timp, actrița consideră că opera lui Lev Tolstoi își menține și astăzi actualitatea, mai ales „datorită avalanșei de emoții atât de bine descrisă”.

A fost și un rol pe care și l-a dorit foarte mult: „Așa cum fiecare actor visează să joace Hamlet, fiecare actriță visează să fie Anna Karenina”. Și la care a lucrat cu minuțiozitate: „Din fericire, percepția mea asupra personajului a coincis cu cea a regizorului Karen Șahnazarov. Înainte de filmări, am petrecut mult timp împreună discutând și analizând personajul. Și am ajuns la concluzia că nu trebuie ca filmul să arate o Anna Karenina ambiguă. A fost important pentru noi ca, în final, Anna Karenina să nu fie portretizată ca o victimă”, a mai spus Elizaveta Boiarskaia.

Programul de difuzare „Anna Karenina”

Prima TV difuzează serialul „Anna Karenina” de luni, 27 decembrie, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 15.00 la 16.00. De marți, 28 decembrie, reluările episoadelor vor fi dimineața, de la ora 10.00 la 11.00.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton