Homepage  / Știri

Primul serial HBO produs integral în România

Primul serial HBO produs integral în România

de Redactia Tvmania

HBO Central Europe va produce integral în România un prim serial de ficţiune, iar rolul principal îi va fi acordat lui Marcel Iureş, relevă un comunicat din partea HBO România.

„În derivă” este un serial dramatic bazat pe un format de succes, foarte apreciat in Israel şi Statele Unite ale Americii. Varianta care va fi produsă în România va fi filmată în întregime în limba română şi va urmări un scenariu scris de Adrian Sitaru şi Titus Muntean.

Povestea se învârte în jurul conceptului de şedinţă de terapie, văzută prin ochii unui psihiatru de succes ca cărui viaţă personală şi profesională riscă să se destrame. Fiecare episod reprezintă o şedinţă de terapie formată din patru şedinţe individuale dintre medic şi pacienţi, iar odată pe săptămână va fi difuzată o şedinţă între medic şi propriul său terapeut.

În derivă este bazat pe serialul israelian Be Tipul, creat de Hagai Levi și multi-premiat de Academia Israeliană de Televiziune. În 2007, drepturile au fost cumpărate de HBO Statele Unite, care a produs serialul sub numele In Treatment, cu Gabriel Byrne în rolul principal. In Treatment a avut parte de cronici la superlativ şi a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor în rol principal în anul 2009.

Suntem încântaţi că România este prima ţară din Europa centrală în care se produce acest serial. Sunt convinsă că întreaga echipă, de la actori până la regizori şi producători, va reuşi să creeze un produs de calitate, adică exact ceea ce așteaptă publicul HBO din România. Ne dorim ca producţia autohtonă a serialului să se bucure de acelaşi succes ca versiunile din Israel și Statele Unite”, a spus Carmen Habagiu, Country Manager HBO România.

Marcel Iureş, protagonistul versiunii românești, este cunoscut publicului internaţional pentru rolurile din  Pacificatorul, Layer Cake – Prins la înghesuială, Războiul lui Tom Hart, Amen, în regia lui Costa Gavras, Piraţii din Caraibe: La capătul lumii şi Tinereţe fără tinereţe, al lui Francis Ford Coppola.

Filmările pentru În derivă vor dura până în luna august, iar premiera pe HBO România va avea loc în decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton