Homepage  / Vedete / Vedete străine

Prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice, confirmat pozitiv cu coronavirus

Prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice, confirmat pozitiv cu coronavirus

de Redactia Tvmania

Prințul Charle, primul în linia de succesiune a tronului britanic, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, transmite Casa Regală Britanică.

Soția lui, Camilla, a fost, de asemenea testată, dar rezultatul său a fost unul negativ.

Prințul de Wales, în vârstă de 71 de ani, se află în autoizolare la Castelul Balmoral din Scoția alături de  Ducesa de Cornwall. Charles s-a îmbolnăvit la doar o săptămână după ce s-a întâlnit cu Prințul Albert de Monaco, infectat și el cu coronavirus. Cei doi au participat la un eveniment care a avut loc în Londra pe data de 10 martie. 

Până când s-a îmbolnăvit, moștenitorul tronului a continuat să participe la angajamente publice în ciuda crizei coronavirusului, dar a evitat să strângă mâinile, în schimb a folosit un gest pentru a saluta lumea. În ciuda evitării unui contact strâns cu oamenii acesta „a prezentat simptome ușoare, în rest se menține într-o stare bună”.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus: „Prințul de Wales a fost confirmat pozitiv pentru Coronavirus. El a prezentat simptome ușoare, dar starea de sănătate este una bună, acesta lucrând de acasă în ultimele zile. Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu a contactat virusul. În conformitate cu sfaturile  guvernamentale și medicale, prințul și ducesa se autoizolează acum în Scoția. Purtătorul de cuvânt a spus că este imposibil de precizat de la cine a contactat virusul din cauza numărului mare de angajamente publice pe care le-a efectuat în „ultimele săptămâni”.

Familia regală pare să se fi pregătit deja pentru eventualitatea ca unul dintre ei să poată fi diagnosticat cu coronavirus, aceștia autoizolându-se deja departe de Londra. Regina se află cu Prințul Filip la Castelul Windsor, Prințul William și Kate se află la Amner Hall din Norfolk, iar Charles și Camilla sunt la Balmoral, în Aberdeenshire.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton