Homepage  / Vedete străine

Prințul Harry, acuzat că dă din nou emoții familiei regale. „Transformă totul într-un alt circ“

Prințul Harry, acuzat că dă din nou emoții familiei regale. „Transformă totul într-un alt circ“
7

de Andra Stana,

Prințul Harry scrie din nou istorie. Fiul regelui Charles al III-lea le dă fiori membrilor familiei regale britanice. În timp ce noul suveran se relaxează în România, ducele de Sussex a depus marți mărturie într-un proces „sensibil”. De ce mărește acest eveniment prăpastia dintre soțul lui Meghan Markle și regele Charles și prințul William.

Prințul Harry, în premieră în boxa martorilor

Prințul Harry a zburat la Londra pentru a depune mărturie în cazul intentat împotriva editorului ziarului Daily Mirror pentru acuzații de piraterie telefonică. Ducele de Sussex devine astfel primul membru al familiei regale care depune mărturie în boxa martorilor.

Noua dramă din sala de judecată a prințului Harry este menită să lărgească prăpastia dintre el și regele Charles și prințul William, au declarat surse de la palat pentru Page Six.

Întrebată ce trebuie să creadă familia sa înstrăinată despre participarea lui Harry în acest proces, o sursă de la palat a spus: „Nu-mi pot imagina că cineva este mulțumit”, adăugând că „se vor pregăti în privat”.

Prințul Harry dă din nou emoții familiei regale. Ce se întâmplă cu fiul regelui CharlesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

O altă persoană din interiorul familiei regale a spus: „Harry va considera că duce și lupta lor, pentru a proteja reputația monarhiei. Dar, cu siguranță, ei [familia regală] evită confruntarea cu mass-media în majoritatea cazurilor. Iar litigiile sunt atât de lungi, stresante și imprevizibile, ca să nu mai vorbim de costuri. Pur și simplu nu ai nicio idee în ce direcție va merge cealaltă parte și ce va scoate la iveală.”

Avocatul Andrew Green KC, care reprezintă Mirror Group Newspapers (MGN), a declarat deja în fața instanței că multe dintre poveștile publicate despre Harry „au provenit din informații dezvăluite de către sau în numele unor membri ai familiei regale”.

„Există un motiv al naibii de bun pentru care familia regală ar trebui să se simtă inconfortabil în legătură cu acest lucru”, a adăugat o sursă citată de Page Six.

Harry, criticat de judecător

Harry a fost deja criticat de judecător pentru că nu s-a prezentat luni la prima zi a procesului. Ducele a fost însă ocupat să sărbătorească duminică, în California, ziua de naștere a fiicei sale, prințesa Lilibet, care a împlinit 2 ani, împreună cu soția Meghan Markle și fiul său, prințul Archie.

Sunt puțin surprins”, a declarat un judecător Timothy Fancourt, vizibil iritat. Acesta a precizat că i-a spus lui Harry să fie prezent la tribunal în prima zi a procesului său.

Harry, în vârstă de 38 de ani, a sosit la Londra cu un zbor comercial luni dimineața. Prințul, care nu trebuia să depună mărturie până marți, va rămâne în Marea Britanie pentru câteva zile.

„Transformă totul într-un alt circ“

Scriitorul și istoricul Hugo Vickers a subliniat că, spre deosebire de interviurile sale cu Oprah Winfrey și Tom Bradby, Harry va trebui să răspundă la toate întrebările sub jurământ. „Transformă totul într-un alt circ“, a declarat Vickers pentru Page Six. „Are timp să vină [în Anglia] și să provoace probleme, dar nu are timp să își vadă familia și să încerce să rezolve niciuna dintre marile probleme. De asemenea, se supune posibilității ca un consiliu agresiv să îi pună o mulțime de întrebări neplăcute la care este obligat să răspundă, punându-se pe el însuși în pericol.”

Charles, între timp, nu se află în prezent în Marea Britanie pentru a-și vedea fiul. Noul suveran se află în vacanță în România, în apropiere de reședința sa din Transilvania, în timp ce regina Camilla se află la casa sa de la țară.

De ce se luptă Harry cu tabloidele britanice

Harry va depune mărturie în primul din cele cinci cazuri judiciare în curs împotriva tabloidelor britanice acuzate de piratarea telefonului său și de invadarea intimității sale. Primul proces vizează Mirror Group și 33 dintre cele 150 de articole publicate între 1995 și 2011.

Harry susținând că respectivele articole au fost realizate folosind informații din telefonul său și alte metode ilegale, inclusiv angajarea a cel puțin 25 de detectivi privați diferiți pentru a-l spiona.

Lui Harry i se alătură în procesul împotriva Mirror Group actorii din„Coronation Street“ Nikki Sanderson și Michael Turner, precum și fosta soție a comediantului Paul Whitehouse, Fiona Wightman.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton