Homepage  / Vedete străine

Prințul Harry, fără protecție din partea poliției britanice, deși este dispus să plătească din banii proprii

Prințul Harry, fără protecție din partea poliției britanice, deși este dispus să plătească din banii proprii

de Cătălina Matei,

Chiar dacă își dorește foarte tare să participe la Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a, Prințul Harry are slabe șanse de a participa în deplină siguranță. Acesta a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de o protecţie a poliţiei, pentru care ar plăti personal, atunci când merge cu familia în Marea Britanie. Însă poliția i-a respins cererea.

În iunie va avea loc Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a, iar pregătirile sunt în toi. Prințul Harry își dorește și el să participe la eveniment, alături de soția sa Meghan Markle și cei doi copii, Archie și Lilibet, stabiliți în prezent în California. Acesta a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de o protecţie a poliţiei, pentru care ar plăti personal, atunci când merge cu familia în Marea Britanie, a declarat un reprezentant legal, potrivit „Hello”.

Reprezentantul prinţului Harry a spus, pentru ageţia PA, că „Marea Britanie va fi întotdauna patria prinţului Harry şi o ţară în care el vrea ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă”.

Prinţul speră să-şi ducă copiii în ţara natală, dar familia sa „nu se poate întoarce” în Marea Britanie pentru că este foarte periculos, a declarat un reprezentant legal al lui Harry, care citează în special ameninţări „extremiste şi neonaziste”.

Ducii de Sussex, Harry și Megan, au pierdut protecţia poliţiei în Marea Britanie după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020. În vara lui 2021, „siguranţa sa a fost compromisă din cauza lipsei de protecţie a poliţiei atunci când a plecat de la un eveniment caritabil”, a continuat acesta. Pe 30 iunie, după ă întâlnire cu copii bolnavi, maşina sa a fost urmărită de paparazzi în Londra.

Demersul lui Harry a fost înaintat oficialităților britanice încă din septembrie 2021, însă riscă să pună în dificultate familia regală, care deja se confruntă cu ameninţarea unui proces în Statele Unite pentru agresiuni sexuale la adresa prinţului Andrew. Din acest motiv, regina Elisabeta a II-a i-a retras fiului său Andrew orice rol oficial şi titlurile militare.

Prințul Harry și Megan Markle vor să schimbe locuința

După numai 18 luni în casa lor din Montecito, California, prințul Harry și Meghan Markle ar vrea să se mute, pentru că nu sunt prea încântați de locuința lor.

„Se gândesc să-și vândă casa din Montecito. Totuși, aceasta nu va fi pe piață având în vedere cine sunt. Va fi arătată doar persoanelor confirmate ca fiind cumpărători serioși, cu resurse financiare”, a declarat o sursă a declarat pentru „Daily Mirror”.

„Vor să rămână în cartier sau în apropiere, dar nu sunt înnebuniți cu proprietatea pe care o auacum”, au adăugat sursele citate. Cuplul și-a cumpărat casa în valoare de 14 milioane de dolari, în 2020, după ce a renunțat la atribuțiile regale din prima linie și s-a mutat în SUA.

Cuplul și-a petrecut aici sărbătorile de iarnă, alături de cei doi copii, Archie și Lilibet, pe care i-a arătat pentru prima dată pe felicitarea de Crăciun, dar proprietatea e situată într-o zonă plină de paparazzi, ceea ce presupune măsuri speciale de securitate.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton