Homepage  / Vedete străine

Prințul Harry, în fața instanței de judecată. Ce acuzații grave aduce Familiei Regale Britanice

Prințul Harry, în fața instanței de judecată. Ce acuzații grave aduce Familiei Regale Britanice
7

de Roxana Mirea,

În fața instanței, Prințul Harry a adus acuzații grave Familiei Regale Britanice. Acesta a revenit în țara natală pentru a fi prezent în sala de judecată. Războiul pe care Ducele de Sussex l-a pornit împotriva familiei sale este departe de a se fi încheiat.

Prințul Harry, acuzații la adresa Familiei Regale în fața instanței

Prințul Harry continuă „războiul individual” împotriva Familiei Regale, a avertizat un expert. În timp ce se afla marți la o audiere preliminară, Ducele de Sussex a afirmat prin intermediul unui martor că familia regală știa și n-a spus nimic despre presupusa ascultare a convorbirilor telefonice. Cea mai recentă afirmație a ducelui vine după lansarea cărții sale de memorii, „Rezervă” / „Spare”, în ianuarie, care a tensionat și mai mult relațiile dintre Ducii de Sussex și familia regală. Harry și o serie de alte celebrități au intentat un proces împotriva Associated Newspaper, compania care publică tabloidul Daily Mail, pentru încălcarea vieții private. Mai precis, mai multe celebrități spun că tabloidul a angajat detectivi particulari și a plasat dispozitive de ascultare în casele și mașinile lor.

Fără îndoială, instituția (n.r. referire la familia regală) mi-a ascuns informații pentru o lungă perioadă de timp”, se adaugă în declarație. Și, deși audierea a fost pentru un proces împotriva Associated Newspapers, expertul Daniela Elser a declarat că Harry va continua să se ia la trântă cu monarhia, scrie express.co.uk.

Prince Harry at the High Court in London – Day TwoIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Ceea ce a devenit clar în această săptămână este faptul că „Spare” a lui Harry nu a fost ultima sa lovitură în lupta sa împotriva Palatului. În schimb, ducele nu va face decât să continue să ducă războiul său individual”, a spus ea.

Scriind în New Zealand Herald, Elser a remarcat afirmația lui Harry potrivit căreia familia regală i-a ascuns faptul că telefoanele îi erau ascultate.

Da, în aparență, regele și Palatul au rămas în mod hotărât tăcuți în fața diferitelor ofensive pe mai multe platforme ale lui Harry și ale soției sale Meghan, ducesa de Sussex, dar nemulțumirea sa este destul de evidentă”, a mai spus Elser.

Ce a spus Prințul Harry în timpul audierii

În timpul audierii preliminare de marți pentru cazul împotriva Associated Newspapers, Prințul Harry a declarat că a devenit mai conștient de acuzațiile referitoare la ascultarea telefonică atunci când a părăsit Marea Britanie în 2020.

Referindu-se la familia regală ca fiind „Instituția”, el a spus prin intermediul unui comunicat: „A existat un acord între Instituție și NGN (News Group Newspapers) conform căruia nu ne vom angaja și nici măcar nu vom discuta despre posibilitatea de a înainta pretenții împotriva NGN până când litigiul împotriva acesteia în legătură cu pirateria telefonică nu se va încheia.

„Instituția a dat clar de înțeles că nu trebuie să știm nimic despre piratarea telefoanelor și mi s-a spus clar că familia regală nu s-a așezat în boxa martorilor, deoarece acest lucru ar putea deschide o cutie de viermi.”

Ducele a continuat spunând că „politica strictă a Familiei Regale de a nu comenta” a însemnat că „și cele mai rele sau mai suspecte articole nu au fost adesea aduse în atenția mea. Publicul britanic merită să cunoască întreaga amploare a acestei mușamalizări și simt că este de datoria mea să o expun.”

Editorul cotidianului Daily Mail „neagă cu tărie” toate acuzațiile care i se aduc.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton