Homepage  / Vedete / Vedete străine

Prințul Harry îndeamnă americanii să voteze. Ce reacție a avut casa regală

Prințul Harry îndeamnă americanii să voteze. Ce reacție a avut casa regală

de Redactia Tvmania

Prințul Harry s-a pronunțat cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, acolo unde s-a mutat la începutul acestui an, după ce el și soția sa, Meghan Markle, au renunțat la rolurile de membri ai familiei regale.

Anul acesta, Harry și Meghan au fost incluși în lista anuală a revistei Time cu cei mai influenți oameni din lume, iar cuplul a profitat de acestă ocazie pentru a vorbi despre importanța votului. În calitate de cetățean al Regatului Unit, prințul Harry a menționat că nu va putea vota la viitoarele alegeri și a adăugat că „mulți dintre voi ar putea să nu știe că nu am putut vota în Regatul Unit toată viața mea”.

În mod normal, familia regală – inclusiv regina Elisabeta – nu votează și nici nu își exprimă public opiniile politice, pentru că, indiferent de formațiunea politică responsabilă din Marea Britanie, monarhia și Parlamentul trebuie să lucreze împreună pentru ca lucrurile să funcționeze fără probleme. Prin urmare, prințul Harry nu avea această libertate înainte de a se retrage de la îndatoriri. 

„Pe măsură ce ne apropiem de noiembrie, este vital să respingem discursul de ură, dezinformarea și negativitatea online”, a mai spus el.

Publicația The Times a contactat Palatul Buckingham pentru comentarii și li s-a spus că „Palatul nu va comenta”. Reprezentanții au adăugat:

„Ducele nu este membru activ al Familiei Regale și orice comentarii pe care le face sunt făcute cu titlu personal”.

 
Deși Harry nu poate vota, Meghan a specificat că dorește să voteze și a îndemnat cetățenii americani să o facă, pentru ca vocea lor să fie ascultată.

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton