Homepage  / Vedete străine

Prințul Harry susține că a fost spionat! Cine i-a plantat microfoane pe ascuns în casă

Prințul Harry susține că a fost spionat! Cine i-a plantat microfoane pe ascuns în casă
10

de Roxana Mirea,

Prințul Harry ia măsuri legale. Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, lansează un proces împotriva Associated Newspapers, editura care găzduiește publicațiile The Daily Mail, The Mail on Sunday și MailOnline, potrivit unui comunicat de presă emis joi de firma de avocatură Hamlins LLP. Alături de prințul Harry în "ofensiva juridică" se află Elton John și soțul său David Furnish, Elizabeth Hurley, actrița Sadie Frost și baroneasa Doreen Lawrence, mama regretatului Stephen Lawrence.

Prințul Harry, ofensivă juridică împotriva grupului media din Marea Britanie

Cele șase persoane susțin în declarație că „au dovezi convingătoare și extrem de dureroase că au fost victimele unei activități criminale abominabile și ale unor încălcări grave ale vieții private din partea Associated Newspapers”. Prințul Harry și Frost sunt reprezentați de Hamlins LLP, în timp ce ceilalți participanți sunt reprezentați de gunnercooke.

Sadie Frost

Potrivit comunicatului, grupul a intentat un proces în care susține că aceste practici ilegale includ plasarea de dispozitive de ascultare în mașinile și casele lor de către detectivi privați, înregistrarea pe ascuns a convorbirilor telefonice private, plata polițiștilor „cu legături corupte cu detectivi privați” pentru informații sensibile, uzurparea identității pentru a obține informații medicale de la spitale și centre de îngrijire și manipularea ilicită în vederea accesării conturilor bancare, a istoricului de credit și a altor tranzacții financiare.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Este evident pentru aceste persoane că presupusele infracțiuni enumerate mai sus reprezintă vârful icebergului – și că mulți alți oameni nevinovați rămân victime neștiutoare ale unor acte secrete similare, teribile și reprobabile”, se arată în comunicat. „Prin urmare, ei s-au unit acum pentru a descoperi adevărul și pentru a-i trage la răspundere pe deplin pe jurnaliștii responsabili, mulți dintre ei deținând și astăzi poziții de conducere și putere.”

Elizabeth Hurley

Ce acuzații aduc cei șase grupului Associated Newspapers

Aceste persoane au fost subiectul interesului publicului pe parcursul carierei și al vieții lor personale. Ei sunt uniți în dorința lor de a trăi într-o lume în care presa operează liber, dar în mod responsabil. O presă care să reprezinte adevărul, care să se bazeze pe fapte și în care să se poată avea încredere că operează în mod etic și în interesul publicului britanic”, se mai arată în comunicat.

Doreen Lawrence

Variety relatează că trei procese au fost intentate joi la Înalta Curte din Londra împotriva Associated Newspapers de către Gunnercooke, invocând „utilizarea abuzivă a informațiilor private”. Potrivit publicației, procesele intentate de prințul Harry și Frost, fosta soție a lui Jude Law, nu au apărut încă în documentele legale, scrie People.

Nu e prima dată când Harry luptă împotriva grupului de presă

În cursul verii, prințul Harry a câștigat prima etapă a unui proces separat împotriva Associated Newspapers. Ducele de Sussex a dat în judecată grupul editorial pentru calomnie în legătură cu un articol din Mail on Sunday în care scria că a încercat să țină secrete detaliile luptei sale legale pentru a-și restabili protecția polițienească în Marea Britanie și că adjuncții săi au încercat apoi să le dea o turnură pozitivă.

Articolul, publicat online și tipărit în februarie, a fost intitulat: „Cum a încercat Harry să păstreze secretă lupta sa legală cu privire la gărzile de corp… apoi, la câteva minute după ce MoS a dezvăluit povestea, aparatul său de PR a încercat să dea o turnură pozitivă disputei”.

În alte litigii împotriva grupului de ziare, soția sa, Meghan Markle, a primit anterior o despăgubire simbolică de 1 liră sterlină (1,36 dolari) de la Mail on Sunday, după ce a câștigat cu succes procesul împotriva ziarului pentru publicarea unei scrisori personale pe care i-a trimis-o tatălui său, Thomas Markle, în 2018.

Reacția Prințului Harry și a lui Meghan Markle după ultimul gest al regelui Charles. Ducii de Sussex au publicat noi fotografiiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 10

Istoria se repetă. Lupta lui Hugh Grant cu News of the World

Nu este prima dată când celebritățile încearcă să lupte pe cale juridică împotriva unor trusturi de presă. Acum câțiva ani, Hugh Grant s-a alăturat celor care cereau despăgubiri de la News International în legătură cu acuzațiile de ascultare ilegală a telefoanelor îndreptate către News of the World.

În luna mai a anului 2011, Grant a evocat pentru prima dată posibilitatea unei acțiuni în justiție în legătură cu piratarea telefoanelor, după ce a declarat că poliția i-a arătat dovezi că telefonul său a fost ascultat.

Hugh Grant

În cele din urmă, Hugh Grant a primit despăgubiri substanțiale de la News International, după ce a soluționat cererea sa de despăgubire. La vremea respectivă, avocatul său a declarat că banii vor fi donați campaniei Hacked Off, care promovează o presă responsabilă.

În iulie 2011, ziarul News of the World a fost închis în urma scandalului de ascultare ilegală de telefoane în care au fost implicată publicația.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton