Homepage  / Vedete străine

Prințul Harry, victorie neașteptată. Ducele de Sussex a câștigat în instanță o bătălie importantă

Prințul Harry, victorie neașteptată. Ducele de Sussex a câștigat în instanță o bătălie importantă

de Andra Stana,

Prințul Harry a șocat o lume întreagă atunci când a recunoscut - cu subiect și predicat - că a consumat droguri în tinerețe. Mărturisirile ducelui de Sussex au convins apoi un grup conservator american să ceară publicarea documentelor incluse în dosarul său de imigrare. Iată ce s-a întâmplat, până la urmă, cu această bătălie din instanță.

Oficialii americani au decis că cererea de viză pentru SUA a prințului Harry nu va fi făcută publică. Ducele de Sussex a recunoscut că a consumat droguri în cartea sa de memorii, Spare.

Mărturisirile prințului Harry au pus sub semnul întrebării viza sa pentru SUA

Mike Howell, director al Heritage Foundation’s Oversight Project, a depus o cerere în baza Freedom of Information Act la DHS – menționând că aceasta a fost făcută pentru a se asigura că legile americane „sunt aplicate în mod corect”.

Fundația Heritage a cerut, de asemenea, să se verifice dacă Harry a recunoscut că a consumat droguri în cei trei ani dinaintea lansării cărții „Rezervă”.

Recent, ducele de Sussex a sărbătorit o victorie în acest caz. În final, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a respins cererea de publicare a unor informații private din dosarul său de imigrare.

Potrivit express.co.uk, respingerea a venit după ce grupul conservator The Heritage Foundation a emis o cerere pentru documentele de imigrare ale lui Harry, în vârstă de 38 de ani, după ce afirmațiile sale anterioare privind consumul de droguri au ieșit la iveală în cartea sa de memorii. În Spare, volum care a fost lansat în ianuarie, Harry a dezvăluit că a experimentat anterior diverse droguri, cum ar fi ciupercile psihedelice și cocaina, pentru a face față traumelor suferite la o vârstă mai fragedă.

În conformitate cu legislația americană, străinii care recunosc că au consumat droguri și doresc să intre sau să se mute în Statele Unite se pot confrunta cu mai multe provocări atunci când fac acest lucru.

„În măsura în care există înregistrări, acest birou nu consideră că există un interes public în ceea ce privește divulgarea suficient pentru a anula interesele de confidențialitate ale subiectului”, a declarat directorul principal al DHS, Jimmy Wolfrey, într-o scrisoare obținută de New York Post.

Nile Gardiner, de la Heritage Foundation, a declarat că refuzul de publicare a documentelor a fost „inacceptabil” și că societatea va face apel la această decizie. „Eforturile Departamentului de Securitate Internă de a bloca cererea Fundației Heritage pentru libertatea de informare sunt inacceptabile și vom contesta poziția lor.”, a spus acesta.

Gardiner a mai adăugat: „Ne așteptam să fim nevoiți să luptăm în fiecare etapă a acestui caz în instanța federală și vom continua să facem presiuni pentru transparență și responsabilitate pentru poporul american.”

Victorie majoră pentru Harry

Rezultatul este o victorie majoră pentru Harry, deoarece au existat numeroase speculații cu privire la legitimitatea vizei sale americane și dacă ar trebui să i se permită sau nu să rămână în țară.

Prințul Harry a renunțat la îndatoririle sale regale în ianuarie 2020 și s-a mutat în Statele Unite doar câteva săptămâni mai târziu.

Ducele și ducesa de Sussex locuiesc în prezent în California împreună cu cei doi copii ai lor, Archie, 4 ani, și Lilibet, 2 ani.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton