Homepage  / Cinema / Vedete străine

Priscilla Presley este entuziasmată de filmul „Elvis”, regizat de Baz Luhrmann

Priscilla Presley este entuziasmată de filmul „Elvis”, regizat de Baz Luhrmann

de Andreea Hentea,

Celebra Priscilla Presley, soția lui Elvis Presley din 1967 și până în 1973, a caracterizat noul film al lui Baz Luhrmann, „Elvis” (care va avea premiera mondială la Cannes și se va lansa în iunie, inclusiv în România), drept „o poveste adevărată, relatată strălucit”, scrie indiewire.com. 

Priscilla Presley a mai spus că portretizarea fostului ei soț, în film, de către Austin Butler (foto sus), este „excepțională”. De altfel, reacția entuziastă a publicului după dezvăluirea primului trailer al filmului lui Baz Luhrmann nu este deloc surprinzătoare.

Cineastul australian este deja reputat pentru stilul său vizual unic și pentru maniera originală în care transpune orice sursă de inspirație pe ecran. Ideea sa de a realiza un film despre una dintre cele mai strălucitoare figuri ale muzicii americane avea toate premisele unui ecou deosebit de puternic. 

Deși se presupune că originalitatea abordării lui Baz Luhrmann va isca și controverse atunci când filmul va fi lansat, „Elvis” are deja un susținător major. Priscilla Presley a postat, săptămâna aceasta, pe rețelele de socializare, faptul că Luhrmann a invitat-o să vizioneze filmul, împreună cu fostul manager al lui Elvis, Jerry Schilling, și că este în admirația sa totală.

„Această poveste este despre relația dintre Elvis și colonelul Parker”, a scris fosta soție a „Regelui rock’n’roll-ului”, referindu-se la controversatul manager al fostului ei soț, Tom Parker, cel care își spunea „Colonelul” (interpretat în film de Tom Hanks). „Este o poveste adevărată, relatată strălucit și creativ, pe care numai Baz, în felul său artistic unic, ne-o putea oferi”, a continuat ea. 

Austin Butler și Tom Hanks au captat esența poveștii

Rolul lui Elvis Presley a fost extrem de râvnit de mai mulți actori tineri celebri, printre care Miles Teller, Ansel Elgort și Harry Styles. În cele din urmă, acesta i-a revenit tânărului Austin Butler (30 de ani), aflat la primul său rol de anvergură, după scurte apariții în „The Dead Don’t Die” sau „A fost odată la… Hollywood”. După recenta vizionare a filmului, Priscilla Presley este convinsă că Luhrmann a făcut alegerea corectă. 

„Austin Butler, care l-a interpretat pe Elvis, este remarcabil”, a spus ea. „La jumătatea filmului, Jerry și cu mine ne-am uitat unul la celălalt și am exclamat: «Oh, e grozav, bravo lui!». Știa că are o figură extraordinară de jucat și îmi pot doar imagina ce emoții a avut”. 

Austin Butler nu a fost însă singurul actor lăudat de Priscilla Presley. Actrița a fost impresionată și de finețea cu care Tom Hanks a surprins personalitatea cu multiple nuanțe a lui Tom Parker. „Tom Hanks a fost «colonelul» Parker în film. Ce figură mai era și el! Existau două laturi ale «colonelului», iar eu și Jerry le-am cunoscut pe amândouă”, a mai spus ea. 

Ar fi fost imposibil pentru orice film biografic despre Elvis Presley să ocolească momentul morții sale tragice (în 1977, la 42 de ani, în urma unui infarct – n.r.), lucru, fără îndoială, greu de urmărit pentru Priscilla. Ea a recunoscut intensitatea și dificultatea momentului, dar a lăudat filmul atât pentru realizarea sa artistică, cât și pentru acuratețea cu care a redat evenimentele reale din viața ei.

„După cum știm cu toții, povestea nu are un final fericit. Dar credem că lumea va înțelege ceva mai mult din călătoria lui Elvis, adusă la lumină de un regizor care și-a pus inima, sufletul și enorm de multe ore de muncă în acest film”. 

Filmul „Elvis” (2022) va avea premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (desfășurat între 17 și 28 mai), unde va fi prezentat în afara competiției. Povestea se va lansa în cinematografe pe 24 iunie, inclusiv în cele din România.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton