Homepage  / Televiziune

Pro TV anunță oficial o parte din distribuția serialului „Clanul”

Pro TV anunță oficial o parte din distribuția serialului „Clanul”
7

de Vasilica Rogozanu,

Serialul românesc „Clanul”, ce va fi lansat în septembrie de Pro TV, are o distribuție de excepție, așa cum a anunțat și TVmania acum câteva săptămâni.

Producătorii au anunțat, într-un eveniment pentru presă, numele unora dintre actorii implicați în proiectul de care se ocupă, ca scenarist, regizor și producător creativ, Anghel Damian („Vlad”).

Serialul Clanul este noua producție de ficțiune care va fi în toamnă pe Pro TV. Este un serial de acțiune-dramă, o adaptare după serialul turcesc Icerde, care la rândul lui are ca sursă de inspirație celebrul film The Departed a lui Martin Scorsese, care este la rându-i inspirat dintr-un film hongkonghez („Afaceri infernale”, n.r.). Deci este o poveste universală care a vorbit foarte multe limbi și astăzi ajunge la noi într-o formă pe care eu o consider originală, pentru că vorbește de niște realități curente. Este un serial care ne prezintă lupta acerbă dintre Poliție și grupările de criminalitate organizată, dintre Poliție și mafie.

Anghel Damian

O distribuție de calibru mare

În rolurile principale joacă actori consacrați, dar și tineri actori cu un palmares impresionant.

Actorul George Mihăiță îl joacă pe mafiotul Bebe Măcelaru

Bebe Măcelaru este antagonistul serialului, capul grupării mafiote. „George Mihăiță este o lecție pentru toată lumea pe platou. Chiar și acum, la lansare, când noi ne adunam cu mâncarea, dl Mihăiță stătea și repeta textul pentru filmarea din 10 august”, a mărturisit regizorul Anghel Damian.

„M-au convins cu un rol scris foarte bine, un rol de vârstă, cu valențe dramatice, comice și sper ca experiența pe care am dobândit-o să se vadă în rolul pe care îl interpretez. Bebe Măcelaru a ajuns foarte sus în zona interlopă, este șef de clan și dirijează foarte multe. Are o relaxare în ceea ce face, așa cum am auzit că au mulți din cei adevărați și domină. Este un personaj atractiv”, ne-a declarat actorul.

Șerban Pavlu este comisarul-șef

Actorul conduce ostilitățile de partea legii, jucând-l pe comisarul-șef.

„Sunt băiat bun. Nu am văzut varianta turcească, am văzut filmul original hongkonghez – „Infernal Affairs” – , apoi varianta lui Scorsese. Pe astea două le știu foarte bine. Personajul meu nu e doar un polițist cu familie și mașină mică și vacanță la mare, dar are și o latură întunecată. Este un tip care devine obsedat de Bebe Măcelaru și de această retezare a caracatiței Mafiei și care transformă totul într-o luptă personală, așa cum nu trebuie să se întâmple de fapt. Iar asta îl transformă într-un personaj foarte interesant.”

Denis Hanganu îl joacă pe „băiatul rău” Tudor Achim

Tudor este„ un ofițer intrat în dizgrație, care alege să meargă în zona cea rea, vom vedea de ce, va fi o mână forte în gruparea de crimă organizată a lui Bebe Măcelaru”, spune regizorul, în timp ce fostul protagonist din „Sacrificiul” (Antena 1) își descrie personajul drept „un om cu drame interioare foarte mari.”

Sunt niște lucruri interiorizate foarte puternic. Nu vreau să pun eticheta dacă e băiat bun sau băiat rău, aparent este un un băiat rău, dar rog telespectatorii să aibă un pic de răbdare și le garantez că o să fie niște răsturnări de situație extrem de interesante.

Principală dilemă interioară o vom afla încă de la începutul serialului. Deocamdată, dilemele sunt în legătură cu tatăl, cu mama, cu faptul că vrea să o facă mândră de acțiunile lui.

Filmez într-un ritm fulminant, filmăm oricând putem filmam, și filmări de zi, și filmări de noapte, asta este foarte epuizant, am bucăți de text foarte mari de învățat. Avem o distribuție de mare calibru, cum rar întâlnești, e o onoare să fac parte din echipa asta”, ne-a declarat actorul.

Marian Olteanu este David Pribeag, este mâna dreaptă a comisarului șef

Actor de teatru în primul rând, cunsocut și din „Ruxx” și „Sacrificiul”, Marian Olteanu îl joacă pe fratele cel bun. „Are foarte multe părți bune acest personaj, dar și o parte mai întunecată. Pentru mine este destul de complicat să am atât de filmat, e pentru prima oară când am un rol principal, la probă eram mai buimac, nu știam sigur dacă e rol principal sau secundar. Simt că e o provocare pentru mine rolul acesta, chiar dacă e 3 noaptea sau 4 dimineața și se dă acțiune, eu trebuie să fiu prezent și să-mi fac treaba cât de bine pot.”

Theo Rose este avocata Vera Maximilian

Cunoscută sub numele de scenă Theo Rose, actrița Diaconu Maria Teodora este „un talent cel puțin echivalent cu cel din muzică, aș băga mâna în foc că este peste cel din muzică”, o descrie regizorul. Ea este Vera Maximilian, fata lui Bebe, avocata grupării de crimă organizată, și ea într-un rol principal.

„Este o experiență extraordinară pentru mine, pe care mă bucur tare să o trăiesc acum, în miezul tinereții mele, și este un context din care am foarte multe lucruri de învățat”, a spus Theo Rose.

Mădălina Craiu este Ilinca o jurnalistă de investigație

Actrița din „Ruxx” o joacă pe Ilinca, rudă cu personajul Tudor Achim. Este de partea binelui. „Este o actriță absolut excepționalăm care se întâlnește cu un rol diferit de ce a făcut până acum, un rol de compoziție”, a spus Damian.

Cătălina Grama (Jojo) este Magda, soția lui „Tătuțu” Bebe

Pentru acest rol, actrița a luat sub semnătura proprie bijuterii de 60-70.000 de euro pe care să le poarte, au dezvăluit producătorii.

„Am fost la casting, mi-am dorit foarte mult să fac acest personaj, mi-am zis intru aici și iau. Magda este mai mult decât o femeie fatală, ea o femeie foarte periculoasă, e ca o panteră ucigașă.

Mi-am dorit să fie un personaj pe care să nu-l citești din prima, dar care în același timp să-ți transmită un mesaj foarte puternic. Eu am învățat să mă bucur de ceea ce primesc, acum sunt într-o etapă a vieții mele în care mă bucur de ce mi se oferă, și mi s-a oferit acest rol minunat într-o distribuție fabuloasă. Gândesc acest moment ca o posibilitate de a oferi publicului meu, la vârsta asta (41 de ani), un personaj care să fie memorabil”, ne-a spus Cătălina Grama.

Codin Maticiuc este de partea răului

clanul-protv-292001971_978293172842942_8099399981345261173_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

„Am cerut băiat bun, nu mi s-a dat”, a glumit Codin.

„Vorbim despre o lume pe care el o cunoaște destul de bine, așa că Codin Maticiuc a contribuit foarte mult la cercetarea acestui subiect. El joacă un personaj care asigură partea comică a serialului alături de personajul jucat de George Ivașcu. Ei sunt cuplul comic al serialului, sunt locotenenții lui Bebe Măcelaru și cei care vor aduce zâmbetele pe fețele noastre”, a mai dezvăluit Anghel Damian.

În alte roluri importante vor apărea, printre alții, Carmen Tănase (mama lui Tudor), Vladimir Drăghia (ofițer de poliție), Silviu Mircescu (din „Vlad”; e ofițer de crimă organizată), Constantin Drăgoi (mâna dreaptă a lui „Tătuțu”), Bogdan Farcaș (proaspăt laureat cu Gopo pentru „Neidentificat”)

Primele imagini din serailul românesc „Clanul”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton