Homepage  / Netflix

Producția „Gambitul damei” va deveni spectacol muzical pe Broadway

Producția „Gambitul damei” va deveni spectacol muzical pe Broadway

de Redactia Tvmania

Povestea campioanei de șah Beth Harmon (jucată de foarte talentata Anya Taylor-Joy) a ajuns pe buzele tuturor imediat după lansarea miniseriei Netflix „Gambitul damei”, pe 23 octombrie 2020, așa că producătorii de pe Broadway s-au gândit să pună în scenă și varianta sa muzicală, informează dailymail.co.uk. 

 

Multi-premiată și devenită un hit pentru fanii din toată lumea, mini-seria „Gambitul damei” (2020) s-a transformat într-un fenomen la scurt timp după premiera pe Netflix. Producția a primit recent două Globuri de Aur (pentru cea mai bună miniserie TV și pentru cea mai bună actriță – Anya Taylor-Joy) și a fost recompensată cu numeroase alte premii, iar compania Level Forward a obținut deja drepturile pentru a transforma în spectacol muzical pe Broadway romanul lui Walter Tevis (excelent scriitor și jucător de șah împătimit), care a stat și la baza miniseriei. 

 

Compania Level Forward a avut mare succes în anii trecuți cu muzicalul „Jagged Little Pill”, inspirat de albumul omonim al lui Alanis Morrissette și cu alte spectacole celebre, ca „Oklahoma”, primul muzical al celebrului duo componistic format din Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, bazat pe piesa lui Lynn Riggs din 1931, sau „Slave Play”, scris de Jeremy O’Harris. 

 

Adrienne Becker, CEO al companiei, și producătoarea Julia Dunetz s-au declarat entuziasmate de șansa de a spune și în varianta pentru Broadway povestea campioanei de șah Beth Harmon, o orfană extraordinar de inteligentă care învață șah la o vârstă fragedă, de la dl. Shaibel, îngrijitorul taciturn al căminului de copii în care e crescută. 

 

„Publicul e deja încântat de această poveste spusă dintr-un punct de vedere curajos și proaspăt, iar forța inspiratoare a femeilor străbate povestea lui Beth Harmon și călătoria ei către triumful suprem, titlul de campioană mondială. E o poveste care pledează pentru egalitatea de gen și de rasă într-o lume tot mai frământată de conflicte și abia așteptăm ca proiectul să avanseze”, au declarat Becker și Dunetz.

 

Se așteaptă ca miniseria „Gambitul damei” (disponibilă în continuare pe Netflix), care i-a adus nenumărate premii ultratalentatei Anya Taylor-Joy, să fie printre câștigătoare și la apropiatele premii ale Sindicatului actorilor, care se vor acorda pe 4 aprilie. Anya Taylor-Joy este deja nominalizată la aceste premii, la categoria cea mai bună interpretare feminină într-o producție de televiziune, la care concurează cu Cate Blanchett (nominalizată pentru „Mrs. America”), Michaela Coel („Pot să te distrug”), Nicole Kidman („De la început”) și Kerry Washington („Little Fires Everywhere”). Bill Camp, interpretul domnului Shaibel, modestul îngrijitor care o învață șah pe viitoarea campioană, a fost nominalizat, de asemenea, la premiul pentru cea mai bună interpretare masculină din „Gambitul damei”. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton