Homepage  / Seriale / Seriale americane

Producția sezonului 6 din „Străina”/„Outlander”, amânată până la toamnă

Producția sezonului 6 din „Străina”/„Outlander”, amânată până la toamnă

de Redactia Tvmania

Doar câteva zile ne mai despart de finalul sezonului 5 din „Outlander”, serial care se vede la noi la Netflix: duminică, 10 mai, va fi difuzat peste ocean episodul 12, ultimul. Așa că fanii au început deja să pună întrebări despre următorul sezon, al 6-lea.

 

Starz, canalul care produce „Outlander”, a anunțat încă din mai 2018 că serialul cu Sam Heughan (40 de ani) și Caitriona Balfe (40 de ani) în rolurile principale va avea și sezoanele 5 și 6. Cel puțin din punctul ăsta de vedere, fanii au fost așadar scutiți de emoții. 

Primul care a vorbit de sezonul următor, 6, a fost Heughan, la începutul lui aprilie. El a confirmat atunci, pe Twitter, într-un Q&A cu fanii, că echipa a început deja pre-producția sezonului nou – el citise scenariul primului episod și fusese impresionat.  Ulterior, luni, 3 mai, actorul a revenit, tot pe Twitter, cu detalii care lasă să se înțeleagă că pandemia de coronavirus le-a afectat totuși planurile:

„Trebuia să începem săptămâna asta”, a răspuns el unei întrebări despre producția episoadelor noi, citat de Town&Country. „Am programat pentru la toamnă. O să vedem…”, a scris Sam Heughan, aka Jamie Fraser.

Despre noul sezon, al șaselea, se știe deja că va avea 12 episoade și că adaptează în mare cartea „Prin zăpadă și cenușă” (apărută și la noi) din seria imaginată de Diana Gabaldon. În noile condiții, cu filmările amânate pentru la toamnă, și chiar și atunci puse sub semnul întrebării, sezonul 6 se va lăsa probabil așteptat până în a doua jumătate a anului viitor.

 

Cât despre continuarea serialului cu un eventual sezon 7, n-ar fi chiar o chestiune imposibilă, scrie Yahoo, asta în condițiile în care există destulă „marfă” despre aventurile lui Jamie Fraser și Claire Randall Fraser: aceeași Diane Gabaldon lucrează acum la cartea cu nr. 9 din serie, Go Tell the Bees That I Am Gone. Recent, scriitoarea a declarat revistei Town&Country că aproape a terminat romanul, dar planurile i-au fost date peste cap nu de pandemie – „pentru un scriitor, distanțarea socială este viața normală”, ci de un accident domestic: a căzut și și-a fracturat umărul la sfârșitul lui aprilie.

 

„M-am împiedicat de doi căței și un furtun de grădină și mi-am fracturat umărul drept. Sunt cam imobilă acum. Cartea o voi termina în următoarele două luni, presupunând că nu mai cad să-mi mai rup cine știe ce”, a explicat pentru sursa citată Gabaldon. Oricum, drumul cărții de la prima versiune finalizată de manuscris până la apariția în librăriiile americane va fi lung, așa că fanii lui Jamie și Claire trebuie să se înarmeze cu răbdare, fie că vor cartea, fie că vor episoade noi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton