Homepage  / Recomandări

Program special de REVELION 2023 la TVR 2 și TVR Cultural

Program special de REVELION 2023 la TVR 2 și TVR Cultural

de Redactia Tvmania

La TVR 2 vom face primii paşi în 2023 cu un program special și momente unice. Pe 31 decembrie, de la ora 19.00, spunem „Revelion Gala umorului” cu Revelioanele de altă dată scenete, scheciuri, cuplete comice şi secvenţe din Arhiva de Aur a TVR toate legate de petrecerea de Revelion.

Update 29 decembrie 2022: Programul de Revelion 2023 de la TVR 2 a suferit mai multe modificări. Pentru a vedea care sunt nouătățile din program, dați click AICI.

Știre inițială:

Prezentatorii Corina Dănilă şi Dragoş Huluba, alături de actorii Mirela Zeţa, Marius Rizea şi Dragoş Stoica ne invită să ne păstrăm buna dispoziţie alături de nume celebre ale micului ecran, precum Amza Pellea, Dem Rădulescu, Draga Olteanu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Ștefan Bănica etc.

De la ora ora 21:00, cântăm din „Drag de România noastră”, alături de Paul Surugiu-Fuego şi nume importante ale muzicii româneşti. Alături de îndrăgita vedetă vom spune tradiţionalul „La multi ani 2023!”, la ora 0:00.

TVR 2 vă invităm să vă bucurați de patru ore de concert, super evenimentul ”Drag de România noastră!”, în care-l veți vedea și admira pe Fuego în costume populare din toate zonele țării, interpretând folclor autentic alături de Orchestra Fraților Advahov din Chișinău, și de invitați de marcă precum Sava Negrean Brudașcu, Constantin Enceanu, Irina Loghin, Mioara Velicu, Angela Buciu, Floarea Calotă, Angelica Stoican, Adriana Stoican, Maria Iliuț și Ansamblul ”Crenguță de iederă” și Gabriel Nebunu, dar și Ansamblul ”Baladele Deltei” de la Tulcea.

Revelion 2023 TELEREVELIOANE, cu amintiri din Revelioanele de altădată, continuă de la ora 1:30 cu  scenete, scheciuri, cuplete comice şi secvenţe din Arhiva de Aur a TVR.

De la ora 2.40 puţi urmări filmul „BANANA JOE”, cu Bud Spencer şi Marina Langner în rolurile principale, iar dimineaţa vă invităm, de la ora 4.15,  să îi zicem bun venit Noului An cu imagini de la Revelion TVR Moldova. Învitaţii speciali care vor veni la TVR 2 sunt valoroşii artişti: Zinaida Bolboceanu, Mihai Ciobanu, Nicolae Gribincea şi „Plăieşii”, Surorile Osoianu, Orchestra Fraţilor Advahov şi formaţia Zdob şi Zdub.

Program de sărbătoare şi la Revelionul TVR Cultural, unde puteţi urmări nemuritoare spectacole de teatru, intrate deja în Arhiva de Aur, dar şi un concert inedit Dolce Pontes.

Pentru cei care doresc să înceapă sărbătoarea cu o piesă bună de teatru, TVR Cultural propune câteva spectacole intrate deja în Arhiva de Aur.

Pe 31 decembrie, de la ora 13:30, puteţi urmări spectacolul ″Gaițele″, de Alexandru Kirițescu. Adaptarea semnată de Nae Cosmescu se bucură de o distribuţie uriaşă: Draga Olteanu Matei (Aneta Duduleanu), Leopoldina Bălănuţă (Zoia), Marganeta Pogonat (Lena), Olga Tudorache (Fraulein), Cezara Dafinescu (Colette Duduleanu), Dem Rădulescu (Georges Duduleanu) şi Mitică Popescu (Ianache Duduleanu).

Într-un târg de provincie, în casa Anetei Duduleanu, văduva unui moșier, domină urletele, meschinăriile, bârfa. Cele trei surori Duduleanu conduc familia cu o mână de fier. Fii lor, lipsiți de educație și cu căsătorii de conjunctură, sunt emblematici pentru o societate valabilă pentru anii ’30 (și nu numai!).

REVELION 2023 la TVR Cultural

De la ora 20:00 vă invităm să urmăriţi spectacolul „O scrisoare pierdută”, piesa de teatru a lui Ion Luca Caragiale pusă în scenă într-o viziune regizorală memorabilă, semnată de Liviu Ciulei. Un intermezzo de neratat în aşteptarea Noului An. La aproape 140 de ani de la premiera absolută a piesei, „O scrisoare pierdută” revine în forţă, la fel de proaspăt şi de actuală.

Povestea scrisoricii de amor de la o persoană importantă, „becher”, către o doamnă din lumea „bună”, care a dezlănţuit un bulversant cameleonism politic, în plină campanie de alegeri parlamentare este adusă pe micul ecran de o distribuţie de zile mari: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Fory Etterle, Petre Gheorghiu, Dem Rădulescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu, Jean Reder, Simion Hetea, Ştefan Bănică şi Aurel Cioranu.

Începem anul 2023 tot cu un spectacol după I. L. Caragiale, „O noapte furtunoasă”. În regia lui Mihai Manolescu, spectacolul difuzat de la ora 0:00, este o producţie realizată în studiourile Televiziunii Române.

De curând, Dulce Pontes a revenit în România într-un concert extraordinar la Sala Palatului din București.

Pe 31 decembrie, de la ora 22:20, TVR Cultural vă invită să vizionaţi spectacolul la superlativ. Considerată una dintre cele mai bune voci din lume şi supranumită succesoarea celebrei Amalia Rodrigues, Dulce Pontes a încântat publicul prezent la spectacol cu vocea sa inconfundabilă.

Vocea artistei nu poate fi catalogata ca aparținând unui stil anume, permițându-i acesteia să interpreteze cu succes rock fado sau chiar cântece cu inflexiuni africane. Dulce Pontes a bifat colaborări muzicale de succes cu mari artiști ai lumii, printre care Ennio Morricone, Cesaria Evora sau Andrea Bocelli.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton