Homepage  / Recomandări

Program TV TVR 1 de Crăciun, 24-27 decembrie 2021

Program TV TVR 1 de Crăciun, 24-27 decembrie 2021

de Ioana Maria,

TVR 1 a pregătit cu ocazia sărbătorilor un program cu totul special. Colinde, voie bună, ediții speciale ale emisiunile preferate și multe filme, fac parte din programul TVR 1 de Crăciun.

[toc]

Program TV de Crăciun la TVR 1

Săptămâna colindelor şi a copiilor, la „Vorbeşte corect!”, TVR 1

Echipa emisiunii „Vorbeşte corect”, coordonată de Cristina şi Radu Dănilă, realizatori şi producători, a pregătit cinci ediţii speciale dedicate Crăciunului. Le vedem la TVR 1, între 20 şi 24 decembrie, ora 14.55. Ediţia best of – vineri, de la 10.30.

E vremea pentru colinde, pentru cuvinte frumoase şi gânduri curate! Iar echipa emisiunii „Vorbeşte corect!” de la TVR 1, alături de Alina Sorescu şi picii ei, ne invită la o săptămână a colindelor şi a copiilor, mai ales că, între 6 şi 31 decembrie, în România se sărbătoresc Zilele colindului.

În perioada 20-24 decembrie, în fiecare zi la 14.55, iar vineri, de la ora 10.30, punem în discuţie cuvinte şi expresii legate de Sărbătoarea Crăciunului şi ascultăm frumoasele colinde româneşti interpretate de Picii lu’ Soreasca.

În ediţia de miercuri, 22 decembrie, ne documentăm despre cuvântul „prooroc”, urmând ca joi, 23 decembrie, toată atenţia noastră să fie către semnificaţia cuvântului „Crăciun”. Iar în Ajun, vorbim despre „Hristos” sau „Cristos”. „Domn, Domn să-nălţăm”, „Moş Crăciun”, „O, ce veste minunată!”, „Crăciun fericit” şi „Astăzi s-a născut Hristos” le vom asculta în interpretarea Alinei Sorescu şi a picilor ei, invitaţii speciali ai emisiunii „Vorbeşte corect!”.

Moş Crăciun… de împrumut! – o fantezie muzicală sub bagheta Magicianului Teo şi în compania Corului Sunetul Muzicii

În Ajun de Crăciun, Marina Almăşan şi echipa ei au pregătit pentru cei mici, dar şi pentru cei mari o fantezie muzicală cu Moș Crăciun, Magicianul Teo și corul Sunetul Muzicii. (TVR 1, 24 decembrie, ora 17.00 (redifuzare 25 decembrie, ora 12.00))

Cel mai aşteptat personaj al serii de Crăciun întârzie la întâlnire. Copiii sunt triști, însă Magicianul Teo rezolvă impasul : va găsi un Moș Crăciun… de împrumut! Acesta va fi la fel de generos precum „originalul” cu micuții artiști, care-i vor cânta și-l vor încânta cu surprizele lor.

Iată, vin colindători!

Vineri, 24 decembrie, ora 21.0 şi sâmbătă, 25 decembrie, ora 17.45, la TVR 1 „Vestim, ca în fiecare an, Naşterea Domnului, prin colinde tradiţionale şi cântece de Crăciun în seara de Ajun”, anunţă Iuliana Tudor programul de vineri seară, de la TVR 1.

Vineri, de la ora 21.00 şi sâmbătă, de la 17.45, suntem aşteptaţi să intrăm în atmosfera sărbătorii Crăciunului, alături de grupuri de colindători din toată ţara şi vedete ale folclorului românesc.

„1, 2, 3 şi… afli tot ce vrei!” – ediţie specială de Crăciun, la TVR 1

La TVR 1, sâmbătă, 25 decembrie, începând cu ora 9.15

Pe 25 decembrie, dis de dimineaţă, toți copiii au întâlnire cu un invitat special la „1, 2, 3 și afli tot ce vrei!”: Moș Crăciun! Realizatorii au pregătit pentru ei o ediție specială, din care nu lipsesc premiile, muzica și distracția, dar, evident, nici răspunsurile la nenumăratele lor de ce-uri.

„Universul credinţei” – ediţie specială

Sâmbătă, 25 decembrie, ora 9.45, la TVR 1

De Sărbătoarea Naşterii Domnului, magazinul religios „Universul credinţei” ne propune, ca în fiecare an, o ediţie specială. Urmărim, în transmisiune directă, Liturghia de Crăciun, oficiată la Catedrala Patriarhală de către Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel. 

La rândul său, realizatorul Andrei Victor Dochia, alături de invitatul său, jurnalistul Răzvan Bucuroiu, ne aduc poveşti absolut impresionante şi intră în direct cu oameni cu totul speciali, aşa cum este şi fostul fotbalist Mihai Neşu. Omul a cărui viaţă s-a schimbat dramatic după un grav accident schimbă, la rândul lui, viaţa altora prin înfiinţarea unui centru de recuperare a copiilor cu grave dizabilităţi, ce urmează a fi finalizat de Crăciunul viitor.

Povestea fostului fotbalist este incredibilă, afirmă şi Răzvan Bucuroiu, după ce l-a vizitat la Oradea. Dialogul cu el „m-a pus pe gânduri, m-a revăşit sufleteşte şi mi-a arătat cum lucrează Dumnezeu în viaţa (aparent) prăbuşită a semenilor noştri. Tocmai atunci când credem că suntem pierduţi, părăsiţi, fără scăpare… Dumnezeu există, e atât de simplu să-L vedem limpede!”, mărturisea jurnalistul TVR.

Românii care scriu istoria recentă, în noua serie „România veritabilă”, la TVR 1

6 episoade noi, din emisiunea dedicată excelenţei, geniului, valorii şi tradiţiei româneşti – din 19 decembrie, la TVR 1. În Ziua de Crăciun, facem o plimbare relaxantă şi surprinzătoare prin grădina îndrăgitului Ioan Bocşa. Îl vom descoperi pe ardeleanul gospodar, dar şi pe profesorul universitar Ioan Bocşa, cercetător în folclor şi culegător de muzică românească arhaică.

Chiar dacă trăim vremuri pline de îndoială, echipa emisiunii a găsit românii veritabili care nu se dau bătuţi, ci luptă mai departe, pentru visurile şi convingerile lor.

În ce-a de-a doua ediţie a sezonului, difuzată în Ziua de Crăciun, de la ora 14.30, Cristina Șoloc ne invită la o plimbare relaxantă şi surprinzătoare prin grădina îndrăgitului interpret de muzică populară Ioan Bocşa.

În 8 ani, îndrăgitul interpret de muzică populară a creat în jurul casei, la marginea pădurii Făget, din Cluj, un adevărat parc dendrologic, cu sute de specii de arbori şi plante. Îl vom descoperi pe ardeleanul gospodar, dar şi pe profesorul universitar Ioan Bocşa, cercetător în folclor şi culegător de muzică românească arhaică.

Profesorul Ioan Bocşa a catalogat până acum 7 mii de colinde transilvane, dintre care 400 fac acum parte din repertoriul Ansamblului Icoane, pe care l-a înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani. Ascultaţi în premieră şi cel mai nou colind interpretat de Ioan Bocşa. Episodul 2 va fi difuzat în reluare duminică, 26 decembrie, de la 19.00.

„Micul Prinţ” (The Little Prince – Franţa, Canada, SUA, 2015)

25 decembrie, ora 15.50, la TVR 1

O fetiţă trăieşte într-o lume a adulţilor, alături de mama ei, care încearcă să o pregătească pentru viaţă aşa cum ştie mai bine, dar pentru o viaţă în care planificarea, organizarea şi rigoarea sunt totul. În lumea lor, nu încape visarea, poveştile sau fantezia.
Vecinul lor, Aviatorul, este cel care îi deschide fetiţei ochii spre o lume extraordinară, în care orice este posibil, cea a Micului Prinţ. Intrând în povestea lui, Fetiţa îşi redescoperă copilăria şi învaţă că, în cele din urmă, relaţiile dintre oameni sunt cele care contează într-adevăr, iar ceea ce e esenţial poate fi văzut doar cu inima.

Filmul în regia lui Mark Osborne este prima adaptare animată după capodopera iconică a lui Antoine de Saint-Exupery, iar la realizarea ei au contribuit, ca voci, actori precum Jeff Bridges (Aviatorul), Mackenzie Foy (Fetiţa), Rachel McAdams (Mama), Marilon Cotillard (Trandafirul), Riley Osborne (Micul Prinţ), James Franco (Vulpea) sau Benicio Del Toro (Şarpele).

„Poveşti de Crăciun” este o invitaţie la nostalgia sărbătorilor copilăriei

La TVR 1, sâmbătă, 25 decembrie, ora 21.00 (reluare duminică, 26 decembrie, ora 18.00)

E din nou timpul pentru „Poveşti de Crăciun”, poveşti spuse la gura sobei, într-o atmosferă caldă, calmă, cu parfum de portocale şi cozonac.

Pentru telespectatorii TVR 1, „Poveşti de Crăciun” este o invitaţie la nostalgia sărbătorilor copilăriei. În Ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, de la 21.00, câţiva povestitori cunoscuţi vor relata cu har cum arăta Crăciunul perfect pentru ei, cum era sărbătorit în copilăria lor sau chiar ne vor dezvălui cine este Moş Crăciun cel adevărat.

Provocarea a fost lansată de Alina Amza, realizator TVR, iar printre cei care au răspuns se numără: interpreta Maria Dragomiroiu, preotul catolic Francisc Doboş, vocea inconfundabilă a filmelor pe casete video, Irina Margareta Nistor, cosmonautul Dumitru Prunariu. Cu toţii îşi amintesc cu dor atmosfera plină de căldură a Crăciunului copilăriei şi ne-o aduc şi nouă în case.

„Exclusiv în România”, acasă la Arsenie Boca

26 decembrie, ora 17.10, la TVR 1

De Crăciun, Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România” ne invită la Vaţa de Jos, în inima Apusenilor, pe tărâmul în care a văzut lumina zilei părintele Arsenie Boca. Un ţinut în care frumuseţea ce-ţi taie respiraţia se îmbină cu tradiţia şi spiritualitatea.

Primul popas este pe dealul Bujoara, unde se află casa în care s-a născut cel supranumit „Sfântul Ardealului”. Nu departe de casa din lemn şi chirpici ce stă parcă de strajă peste Ţara moţilor, pe altă vale, la Ciungani, localnicii au aflat un izvor cu ape tămăduitoare. Izvorul de leac nu pare a fi doar o legendă, mărturii despre vindecările sale dând chiar preotul satului, Gheorghe Bisorca.

Tot în comuna ce a dat României pe unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului trecut, a văzut lumina zilei şi taragotistul Pera Bulz. Tezaur uman viu UNESCO, artistul şi-a modelat muzica după duhul locurilor sale natale.

Localnicii din Vaţa de Jos, o comună cu 13 sate, ţin încă la şezătorile lor, astfel că, de Crăciun, participăm şi noi la una dintre ele, prin intermediul lui Cristi Tabără şi al echipei „Exclusiv în România”.

Cum Crăciunul este aproape, la Vaţa de Jos umblă cete de colindători, pe care îi întâlneşti prin sat, îmbrăcaţi în straie populare. Ne bucurăm de atmosfera de sărbătoare, ascultând o priceasnă interpretată de Vlad Linţă, unul dintre tinerele talentele locale. Şi tot acolo, asistăm şi la un obicei ce precede Crăciunul românilor de când lumea, tăiatul porcului şi prepararea lui după datini.

De Crăciun, Iuliana Tudor din nou pe scena „Vedeta populară”, la Semifinala show-ului

Iuliana Tudor revine pe micul ecran după o pauză de trei săptămâni. În seara de Crăciun, câştigătorii celor şapte seri de concurs se întrec în Semifinală. „Vedeta populară” ne aşteaptă cu emoţii, colinde şi culoare pe 26 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

După trei săptămâni de izolare, în care a lăsat microfonul prezentatorului în mâinile lui Lucian Ghimişi, Iuliana Tudor se întoarce la cârma emisiunii în seara de Crăciun, bucurându-se, alături de echipa sa şi de toţi cei din platou, dar şi de telespectatori, de marea sărbătoare.

Semifinala „Vedeta populară“ se vede pe 26 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, precum şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

„Vedeta populară” intră în fiecare duminică în casele noastre, cu ale sale cântece şi tradiţii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie şi speranţă, cu muzicieni desăvârşiti şi cu poveşti emoţionante.

Concert Wynton Marsalis şi Jazz at Lincoln Center Orchestra, în a treia seară de Crăciun

Luni, 27 decembrie, ora 23.30, la TVR 1

Cel mai cunoscut trompetist contemporan, solistul şi compozitorul Wynton Marsalis, alături de Jazz at Lincoln Center Orchestra din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentişti ai momentului, ne aduc, luni seară, bucuria întâlnirii cu jazz-ul de mare clasă.

TVR 1 difuzează, de la ora 23.30, concertul susţinut de aceştia cu prilejul Întâlnirilor JTI, în această vară, la Sala Mare a Palatului. Pe aceeaşi scenă au mai fost prezenţi, de-a lungul vremii, „monştri sacri” ai genului, ca Louis Armstrong sau Dizzy Gillespie, precum şi Chick Corea, Airto Moreira, Johnny Răducanu sau alte mari nume ale genului.

Wynton Marsalis este recunoscut la nivel internaţional ca muzician, compozitor, director de orchestră şi promotor al culturii americane. Este primul artist de jazz care a interpretat şi compus în toată gama, de la rădăcinile sale din New Orleans, până la jazz-ul modern. Creând şi interpretând cele mai diverse genuri, muzică pentru cvartete, dar şi pentru orchestre, pentru step, dar şi pentru balet, Wynton Marsalis a reuşit să extindă vocabularul jazz-ului. Creativitatea lui Wynton Marsalis a fost celebrată peste tot în lume. Printre altele, a câştigat Edison Award în Olanda, este membru de onoare al Conservatorului Academiei Regale Britanice de Muzică şi Cavaler al Legiunii de Onoare. Telespectatorii TVR 1 au avut bucuria de a se întâlni cu celebrul muzician în această toamnă, într-o ediţie de colecţie „Garantat 100%”

Magia Crăciunului, în filme tematice la TVR 1

Magia Crăciunului intră în casele telespectatorilor  TVR 1 şi prin filmele pe care principalul post al Televiziunii Române le oferă în aceste zile.

În Ajun, pe 24 decembrie, de la ora 23.10, Candace Cameron Bure, Luke Macfarlane şi Jean Smart petrec un… „Crăciun la magazin” (A SHOE ADDICT’S CHRISTMAS – SUA, 2018). Comedia romantică în regia lui Michael Robinson, ne spune povestea Noellei, care are parte de un Ajun al Crăciunului cu peripeţii: blocată din greşeală în magazinul unde lucrează, e vizitată de o femeie care susţine că ar fi tocmai îngerul ei păzitor. Alături de ea, Noelle călătoreşte în timp, prin Crăciunuri trecute şi viitoare, învăţând din vechile greşeli şi primind chiar şansa unei iubiri adevărate.

Pe 25 decembrie, de la 22.10, trăim cu toţii un „Miracol de Crăciun” (CHRISTMAS MIRACLE – Canada, 2012). Drama ce poartă semnătura regizorului Terry Ingram îi are în distribuţie pe Allison Hossack, Aaron Pearl şi Dan Payne. În ajunul Crăciunului, pe un viscol teribil, opt străini se refugiază într-o biserică părăsită de la marginea unui orăşel. Timp de câteva ore, ei devin o adevărată comunitate, cunoscându-se şi ajutându-se unii pe alţii cu diverse probleme de viaţă.

„Luminile Crăciunului” (THE CHRISTMAS TEMP – SUA, 2019) se aprind pe 26 decembrie, de la 10.10. Comedia romantică regizată de Bill Corcoran îi aduce în prim-plan pe Hazel, o tânără artistă aflată într-o criză de inspiraţie, şi pe Jonah, un tânăr manager care vrea să-şi impresioneze şeful. Cei doi îşi unesc forţele pentru a crea un decor memorabil de Crăciun în holul unui hotel de lux. Din distribuţie fac parte Sara Canning, Robin Dunne, Julian Richings.

Tot duminică, de la 15.40, petrecem cu TVR 1 un „Crăciun în Munţii Blue Ridge” (A BLUE RIDGE MOUNTAIN CHRISTMAS – Canada, 2020). Rachael Leigh Cook, Benjamin Ayres şi Christie Burke au rolurile principale în comedia romantică semnată de regizorul David Winning. Willow se întoarce în orăşelul ei natal din Virginia ca s-o ajute pe sora ei la pregătirile pentru nuntă. Viitoarea mireasă îşi doreşte să organizeze ceremonia în pensiunea care a aparţinut, cândva, familiei lor, aşa că Willow trebuie să-l convingă pe David, actualul proprietar, să fie de acord.

Program TV TVR 1 de Crăciun, 24 decembrie 2021

  • 07:00 Chipurile României AP
  • 07:50 2×65
  • 08:00 Cu capu-n zori
  • 09:00 Cu capu-n zori
  • 09:45 Teleshopping AG
  • 10:00 Vorbeşte corect! AG
  • 10:35 Prinţesa Ja-Myung AP
  • 11:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  • 12:00 Teleshopping AG
  • 12:30 Parlamentul României
  • 13:00 Eu pot!
  • 14:00 Telejurnal AG
  • 14:50 Mesajul de Crăciun al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române
  • 15:10 Opre Roma
  • 16:00 EURO polis AG
  • 17:00 Moş Crăciun… de împrumut
  • 18:10 Prinţesa Ja-Myung AP
  • 19:30 2×65
  • 19:35 Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  • 19:39 Sport AG
  • 19:55 Meteo
  • 20:00 Telejurnal AG
  • 20:50 Loteria vaccinării
  • 21:00 Iată, vin colindători!
  • 22:00 Iată, vin colindători!
  • 23:10 Crăciun la magazin AP
  • 00:45 Reţete de Crăciun
  • 01:00 Telejurnal AG
  • 02:00 Tut: destinul unui faraon 15
  • 02:45 Crăciun la magazin AP

Program TV TVR 1 de Crăciun, 25 decembrie 2021

  • 07:20 Vedeta populară
  • 08:20 Strop şi balonaş
  • 09:15 1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!
  • 09:45 Universul credinţei
  • 12:00 Moş Crăciun… de împrumut
  • 13:00 Tezaur folcloric
  • 14:00 Telejurnal AG
  • 14:30 România veritabilă
  • 14:55 Ai luat plasă!
  • 15:50 Micul prinţ AG
  • 17:45 Iată, vin colindători!
  • 18:45 Iată, vin colindători!
  • 19:44 2×65
  • 19:49 Sport AG
  • 19:55 Meteo
  • 20:00 Telejurnal AG
  • 20:57 Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  • 21:00 Poveşti de Crăciun
  • 22:10 Miracol de Crăciun
  • 23:45 Reţete de Crăciun
  • 23:55 Vorbeşte corect! AG
  • 00:10 Micul prinţ AG
  • 02:00 Miracolul de Crăciun

Program TV TVR 1 de Crăciun, 26 decembrie 2021

  • 07:00 Universul credinţei
  • 08:00 Universul credinţei
  • 09:00 M.A.I. aproape de tine AG
  • 09:30 Pro Patria AG
  • 10:10 Luminile Crăciunului AP
  • 11:40 Reţete de Crăciun AG
  • 11:50 Reţete de Crăciun
  • 12:00 Tezaur folcloric
  • 13:00 Tezaur folcloric
  • 14:00 Telejurnal AG
  • 14:30 Politică şi delicateţuri AP
  • 15:40 Crăciun în munţii Blue Ridge
  • 17:10 Exclusiv în România
  • 17:55 2×65
  • 18:00 Poveşti de Crăciun
  • 19:00 România veritabilă
  • 19:35 Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  • 19:39 Sport AG
  • 19:55 Meteo
  • 20:00 Telejurnal AG
  • 20:57 Sănătate, România!
  • 21:00 Vedeta populară
  • 22:00 Vedeta populară
  • 23:00 Vedeta populară
  • 00:10 Crăciun în munţii Blue Ridge
  • 01:45 Luminile Crăciunului AP

Program TV TVR 1 de Crăciun, 27 decembrie 2021

  • 07:00 Chipurile României AP
  • 07:50 2×65
  • 08:00 Cu capu-n zori
  • 09:00 Cu capu-n zori
  • 09:45 Teleshopping AG
  • 10:00 România veritabilă
  • 10:35 Prinţesa Ja-Myung AP
  • 11:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  • 12:00 Teleshopping AG
  • 12:30 Pofticioşi, la cratiţă!
  • 13:00 Dr. Chioţea
  • 14:00 Telejurnal AG
  • 14:55 Vorbeşte corect! AG
  • 15:10 Maghiara de pe unu AG
  • 17:00 România 9 AG
  • 18:00 Handbal Masculin – Trofeul Carpaţi: România _ Turcia
  • 19:35 2×65
  • 19:40 Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  • 19:44 Sport AG
  • 19:55 Meteo
  • 20:00 Telejurnal AG
  • 20:57 Sănătate, România!
  • 21:00 Izolaţi în România
  • 21:35 Iluzionistul 12
  • 23:30 Concert jazz – Wynton Marsalis şi „Jazz at Lincoln Center Orchestra”
  • 01:00 Telejurnal AG
  • 02:00 Iluzionistul 12
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton