Homepage  / Seriale turceşti

„Puterea destinului”, serialul-fenomen cu Cansu Dere în rolul Sîla, începe curând la Happy Channel

„Puterea destinului”, serialul-fenomen cu Cansu Dere în rolul Sîla, începe curând la Happy Channel
7

de Ruxandra Dinca,

Cansu Dere revine în forță pe micile noastre ecrane. Pe actrița turcoaică o vom urmări curând în două seriale foarte importante din cariera ei: „Infidelul”, cel mai recent succes al său, începe la Kanal D miercuri, 17 august. Iar „Puterea destinului” se vede la Happy Channel sâmbătă, 27 august, de la ora 20.00.

„Puterea destinului”, în original „Sîla”, este unul dintre cele mai faimoase seriale turcești din toate timpurile. A făcut recorduri de audiență peste tot în lume unde a fost difuzat (inclusiv la noi, acum câțiva ani) și i-a transformat în staruri pe cei doi actori din rolurile principale, Cansu Dere și Mehmet Akif Alakurt.

„Puterea destinului” începe la Happy Channel pe 27 august, de la ora 20.00 și va înlocui în grilă alt serial-fenomen, „1001 de nopți” (va fi transmis doar în serile de sâmbătă și duminică).

O dragoste complicată

Serialul „Puterea destinului” a fost transmis în Turcia între 2006 și 2008 și a avut un succes uriaș. Povestea urmărește dragostea complicată dintre o fată de la oraș, Sîla, și Boran, tânărul lider al unei comunități din Mardin, undeva în estul Turciei.

Sîla (Cansu Dere), crescută în Istanbul, fiica răsfățată a unui cuplu bogat, ajunge în Mardin în vacanță. Dar din cauza unor neînțelegeri (și a multor secrete din trecut, pe care le va afla pe parcurs), este căsătorită cu Boran (Mehmet Akif Alakurt). Acesta este un bărbat onest, cu inimă mare, pe care o ascunde însă în spatele unui exterior dur, din cauza unei tragedii romantice din trecut.

Sîla și Boran nu au aproape nimic în comun, dar devin soț și soție. Ea, foarte tânără, obișnuită cu viața de la Istanbul, se simte ca-ntr-o colivie în noua ei casă. El încearcă să-și respecte părinții, dar e prins în conflictul dintre aceștia și noua soție, care nu vrea să audă de obiceiurile locului. Însă, pe parcurs, cei doi încep să facă echipă și chiar se îndrăgostesc, deși povestea lor de dragoste va întâlni deseori obstacole uriașe.

S-au urât în culise

Pe cât de bine se potrivesc pe ecran Sîla și Boran, pe atât de rău s-au înțeles în culise actorii din rolurile principale, Cansu Dere și Mehmet Akif Alakurt. În perioada în care „Puterea destinului” a rulat în Turcia – din 2006 până în 2008 – tabloidele locale au scris constant de tensiunea de la filmări.

La momentul respectiv, nu a existat nici o confirmare oficială. Iar Cansu Dere, una dintre cele mai discrete actrițe ale Turciei, lăudată constant pentru profesionalismul ei, a refuzat să comenteze zvonurile. Ceva ani după finalul de la „Puterea destinului”, actrița ar fi explicat apropiaților că Mehmet „m-a privit tot timpul ca pe un neprofesionist” la filmările pentru „Sîla”.

Mehmet Akif Alakurt, care la momentul lansării serialului, era mult mai cunoscut decât Cansu Dere, își făcuse deja reputația de tip dificil. Tot la filmările pentru „Puterea destinului”, a intrat în conflict cu o costumieră, care nu îi călcase bine cămășile!

Ce fac acum Sîla și Boran

„Puterea destinului” i-a transformat în adevărate staturi pe cei doi actori principali, Cansu Dere și Mehmet Akif Alakurt. Însă, în timp ce Cansu și-a ales cu atenție următoarele roluri, iar astăzi este una dintre cele mai apreciate actrițe ale Turciei, Mehmet Akif Alakurt a ieșit din breaslă.

După „Puterea destinului”/„Sîla”, Cansu Dere (41 de ani) a mai jucat în celebrul „Ezel”, a avut o apariție în „Suleyman Magnificul”, a apărut în „Mama”, și el difuzat și la noi. Cel mai recent serial al ei, „Infidelul”, care începe la Kanal D, a făcut furori în Turcia. Telespectatoarele de acolo au fost încântate să aibă în sfârșit pe ecran o femeie puternică, care, înșelată de soț, nu plânge, ci își pregătește răzbunarea (o adevărată premieră în serialele turcești).

De partea cealaltă, Mehmet Akif Alakurt (43 de ani) a renunțat definitv la actorie. Ultimul său serial a fost „Emanet”, în 2014, iar de atunci numele său nu a mai fost pomenit în legătură cu vreun proiect nou, deși fanii își doresc să-l revadă. A revenit în atenția presei cu câteva declarații controversate pe care le-a făcut în social media: una dintre ele, în care critica femeie turcă, a cam pus gaz pe foc.

„Puterea destinului”, online

Serialul „Puterea destinului” începe la Happy Channel sâmbătă, 27 august, însă fanii vor putea urmări serialul și online pe Antenaplay.

„Puterea destinului”, program de difuzare

Din 27 august, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 20:00, telespectatorii Happy Channel sunt invitaţi să descopere Puterea destinului. Imediat după, de la 21:45, la Happy Channel povestea Dragostea pluteşte în aer se apropie de final.

puterea-destinului-Puterea-destinului-Sila-si-BoranIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton