Homepage  / Seriale americane

„Puterea”, serialul Prime Video ne promite o poveste ieșită din comun

„Puterea”, serialul Prime Video ne promite o poveste ieșită din comun

de Andreea Hentea,

Din 31 martie vom putea vedea pe platforma Prime Video așteptatul serial „Puterea” / „The Power”, ecranizarea unei cărți captivante, despre care s-a discutat deja mult. Serialul are o distribuție impresionantă, din care fac parte Toni Collette, John Leguizamo, Josh Charles, dar și foarte îndrăgita Ana Ularu, alături de alți câțiva bine cunoscuți actori români.

Noul serial „The Power” (2023) este ecranizarea bestsellerului New York Times omonim, scris de autoarea britanică Naomi Alderman. Aceasta a fost, de altfel, și co-scenaristă (alături de Sarah Quintrell, Claire Wilson și de showrunnerul Raelle Tucker) a acestei povești care abordează cu ingeniozitate, de-a lungul celor nouă episoade, ipoteza modificării polilor de putere ai lumii.

Acțiunea din „The Power” are loc în 2023 și este plasată sub semnul unui fenomen enigmatic: femeile (în special adolescentele) din toată lumea capătă o abilitate misterioasă de a electrocuta pe oricine le agresează, ceea ce duce la o inversare a echilibrului puterii la nivel global.

Auli’i Cravalho

Ecranizarea unei cărți eveniment

De la publicarea sa, în 2016, romanul „The Power” și-a câștigat nenumărați fani în toată lumea, aflându-se inclusiv pe celebra listă de lecturi a fostului președinte Barack Obama. Pe lângă povestea sa îndrăzneață, producția beneficiază de o amplă distribuție internațională. Alături de energica Toni Collette (nominalizată recent la Emmy pentru rolul din serialul „Scara”, difuzat de HBO Max), de John Leguizamo („Meniul”), Josh Charles („Soția perfectă”), Eddie Marsan („Furios și iute: Hobbs & Shaw”) și Alice Eve („Bombshell: Scandalul”), vom descoperi și câțiva îndrăgiți actori români.

Ana Ularu

Alături de bine cunoscuta Ana Ularu, care are rolul tinerei Zoia, în dramatica poveste din „The Power” îi vom vedea pe Bogdan Albulescu, Alexandru Bindea, Dana Voicu, Radu Ciobănașu, Alex Delescu și Andreea Diac. Prezențe interesante au și actrița croată Zrinka Cvitesic, care o joacă pe misterioasa Tatiana Moskalev, foarte tânăra actriță hawaiiană Auli’i Cravalho (22 de ani), care este Jos Cleary-Lopez, prima adolescentă care își descoperă noua putere și fiica primăriței Margot Cleary-Lopez (Toni Collette) și britanica Ria Zmitrowicz, care este Roxy Monke, una dintre cele mai voluntare adolescente din serial, care intenționează să-și folosească puterile pentru a se răzbuna.

Debutanta Halle Bush o joacă pe Allie, un copil abuzat care capătă, de asemenea, puteri speciale, iar Toheeb Jimoh îl interpretează pe Tunde, un tânăr care visează să devină jurnalist.

John Leguizamo (Rob Lopez)

Puterea / The Power. „Unul dintre serialele anului”

Unul dintre cele mai așteptate noi titluri ale momentului, serialul folosește metafora super-puterii cu care sunt investite adolescentele din toată lumea pentru a vorbi, de fapt, despre o modificare majoră a polilor de putere la nivel mondial.

Serialul explorează inclusiv lumea energiei și a politicii, într-un viitor în care capacitatea de a controla electricitatea ajunge forma supremă de putere. Acțiunea sa are loc în anul 2023, într-o lume în care câțiva oameni dezvoltă capacitatea de a controla fluxul de electricitate și astfel ajung să-și exercite puterea asupra celor din jur. Pe măsură ce fenomenul noii puteri modifică starea planetei, povestea ne duce de la Londra la Seattle și din Nigeria în Europa de Est.

Eddie Marsan (Bernie Monke)

Personajele principale sunt primărița Margot Cleary-Lopez (Toni Collette) și guvernatorul Daniel Dandon (Josh Charles), care i-au înlocuit pe Leslie Mann și pe Tim Robbins. Leslie Mann a fost distribuită în octombrie 2019, iar Tim Robbins a preluat rolul principal masculin în ianuarie 2021, după ce actorul distribuit inițial, Rainn Wilson, a trebuit să renunțe.

Josh Charles as Governor Daniel Dandon

Serialul a revenit în producție în primăvara anului 2022, dar Leslie Mann și Tim Robbins s-au retras în luna mai, din cauza suprapunerilor cu alte filmări. Aclamata actriță Toni Collette a declarat: „De multe ori nu citesc materialul-sursă, îmi place să mă concentrez pe scenariile pe care le primesc” și a subliniat că a primit acest rol pe neașteptate.

Criticii au apreciat că „Distribuția serialului, plină de actori talentați, oferă intensitate și multiple nuanțe întregii poveștii. De la lideri carismatici care încearcă să controleze energia lumii întregi până la oameni obișnuiți prinși în lupta pentru putere, personajele sunt complexe și captivante, cu toate defectele și calitățile lor”.

Toni Collette (Margot Cleary)

S-a mai scris, de asemenea, că „Serialul este impresionant din punct de vedere vizual, cu o estetică elegantă, modernă, surprinzând perfect starea de spirit a unei lumi în care tehnologia și energia au schimbat totul. De la zgârie-norii strălucitori ai marilor metropole până la vastele rețele energetice care alimentează tot globul, lumea din «The Power» este o sărbătoare pentru ochi”.

Criticii au estimat că „The Power” va fi „unul dintre cele mai discutate seriale ale anului, datorită temelor sale provocatoare, personajelor complexe și poveștii cu miză mare”. În timp ce alte voci au apreciat că „Serialul este o vizionare obligatorie pentru fanii genurilor SF, dramă și suspans”.

Primele trei episoade ale serialului „The Power” vor avea premiera pe platforma Amazon Prime pe 31 martie, restul de șase episoade urmând să fie lansate în fiecare vineri, până la episodul final din 12 mai.

https://www.youtube.com/watch?v=rjcgp-FxMxk&ab_channel=PrimeVideo
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton