Homepage  / Vedete româneşti

Radu Andrei Tudor, înainte de a intra în direct. „Beau obligatoriu o cafea”. EXCLUSIV

Radu Andrei Tudor, înainte de a intra în direct. „Beau obligatoriu o cafea”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

După 15 ani petrecuți în TVR, Radu Andrei Tudor a ales să schimbe postul și acum prezintă „NewsTime” la Kanal D2. O provocare pe care o trăiește intens în fiecare seară, nu înainte de a savura o cană cu cafea.

Plecarea sa din Televiziunea Română a fost îndelung comentată de media. După 15 ani însă, petrecuți acolo, Radu Andrei Tudor în vârstă de 34 de ani a semnat cu Kanal D2. În același timp, proiectul său de succes de pe TikTok – „The News Man” – înregistrează și mai multe vizualizări, iar comunitatea din jurul acestui cont a crescut considerabil.

Mai multe detalii, aflăm imediat!

Au trecut deja mai bine de o lună de când prezinți știrile la Kanal D2. Care este feedback-ul pe care l-ai primit până acum? De la prieteni, telespectatori, familie și de la foștii colegi…

Nici nu ştiu când a trecut o lună. Au fost atât de multe emoţii, senzaţii, sentimente…Dar toate extrem de plăcute, care au marcat un nou început pe care mi-l doream şi pe care îl aşteptam. Am pornit cu dreptul, iar feedback-urile primite m-au bucurat mult. Prieteni, foşti colegi sau persoane din alte trusturi mi-au spus că “NewsTime” este un produs de care era nevoie pe piaţa media din România.

 Care sunt cele mai mari provocări la noul loc de muncă, în acest moment?

Prima provocare a fost să mă integrez în noul colectiv. Lucru care s-a întâmplat rapid, m-am simţit bine în mijlocul echipei încă de la venirea la sediul companiei. Mă înţeleg extraordinar cu echipa mea şi cu toţi colegii de la ştirile Kanal D. Acum ne dorim mult să fim în topul preferinţelor telespectatorilor, lucru pentru care lucram în fiecare zi, cu dedicare şi cu bună credinţă.

Și care crezi că este „rețeta” potrivită pentru un program de știri?

Cred că trebuie să fim atenţi la lucrurile pe care le considera relevante romanii şi pe care le vor dezvoltate în ştirile pe care noi le realizăm. În plus, cred în reţetă care implică un mixt intre TV şi ONLINE, este o perspectica unică şi curajoasă pe care Kanal D2 deja o abordează.

Împreună cu echipa mea, suntem atenţi la subiectele care stranesc interes pentru cei din online şi le aducem şi pe TV. Folosesc mult şi platforma TIK Tok pentru a le aduce oamenilor ştirile noastre.

Ai vreun ritual anume înainte de a intra în direct?

Sunt foarte implicat în realizare jurnalului, mă informez cu atenţie şi discut cu echipa despre subiectele zilei, despre ceea ce urmează să le transmit celor din fata micului ecran.

Chiar dacă ştirile noastre încep la ora 21.00, eu beau obligatoriu o cafea înainte de jurnal. Sau măcar jumătate de cană. Cu 10 minute înainte de a intra în live îmi place să fiu singur, cumva mă concentrez mai bine asupra a  ceea ce am de făcut. Apoi mă duc în studio şi mai arunc o privire pe primele ştiri înainte de a primi semnalul că sunt în direct.

radu-andrei-tudor-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

 Ce se întâmplă cu contul tău de TikTok – „The News Man”? Cum au primit urmăritorii tăi transferul la un alt post TV?

Comunitatea mea de pe Tik Tok a fost clipa de clipa alături de mine. I-am simţit pe oameni că au trăit la intensitate despărţirea mea de TVR şi intrarea mea în familia Kanal D. Fiecare pas pe care l-am făcut a fost însoţit de mii de mesaje frumoase. Şi i-am răsplătit pe prietenii mei de pe TikTok cu o continuare a proiectului pe care l-am început acum mai bine de un an. Fac în continuare live-uri şi livrez ştiri pe TikTok. În plus, sunt mereu în dialog cu ei şi dezbatem ştiri.

 Cât de mult te solicită noul loc de muncă? Și când mai ai timp de familie? Mai ales că juniorul tău a împlinit deja 1 an…

Lucrez după amiaza şi astfel am timp în prima parte a zilei să stau cu cel mic. Am un program care îmi permite acum să mă bucur şi mai mult de această perioadă unică. Nu vreau să ratez clipele acestea cu David Andrei. Deja facem exerciţii de mers, încă mai avem până la momentul în care va merge singur.

Apropo de David Andrei, cât de bine crezi tu că te descurci din postura de tătic?

Cred că sunt un tătic relaxat. Mă descurc bine. Am învăţat să-l liniştesc atunci când e supărat.  În ultima perioadă nu au fost puţine momentele în care a plâns. Îi ies dintii şi are zile în care îl faci greu să zâmbească; cu multă răbdare şi tact am reuşit să depăşim acele momente mai grele, dar atât de fireşti.

 

radu-andrei-tudor-si-familiaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 11

 Și cât de mult timp mai aloci acum antrenamentelor la sală?

Încerc să ajung de 3 ori pe săptămână la sală. Chiar dacă de multe ori îmi e greu, sportul este pentru mine foarte important. Îmi oferă un echilibru pentru a funcţiona cât mai bine şi la muncă, şi acasă. După o oră de sala mă simt mai echilibrat şi cu un tonus perfect.

 Revenind la micul ecran, ce alte producții TV, în afară de știri, urmărești cu interes?

Îmi plac emisiunile de cultura generală. Am devenit un telespectator fidel al emisiunii “Jocul Cuvintelor cu Dan Negru” de la Kanal D.  Mă relaxează să urmăresc filme. Emisiunile de reportaje fac parte din producţiile mele preferate şi dau aici exemplul emisiunii “Asta-i România”, de la Kanal D.

Dacă nu te-ar fi atras televiziunea încă de la 12 ani, în ce alt domeniu crezi că ai fi excelat acum?

Cred că aş fi fost un bun antreprenor. Sunt un om extrem de atent la detalii şi îmi place să mă concentrez pe un lucru până când văd că iese. Mi-ar fi plăcut să am o afacere în domeniul serviciilor. Şi nu este exclus să fac asta în paralel cu meseria de jurnalist. Însă toate la timpul lor.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton