Homepage  / Cinema / Vedete străine

Ralph Fiennes și Juliette Binoche joacă din nou împreună, la 27 de ani de la „Pacientul englez”

Ralph Fiennes și Juliette Binoche joacă din nou împreună, la 27 de ani de la „Pacientul englez”

de Andreea Hentea,

După 27 de ani de la „Pacientul englez”, Ralph Fiennes și Juliette Binoche se reîntâlnesc pe platouri, în filmul „The Return”, inspirat de faimoasa lucrare „Odiseea”, atribuită lui Homer, scrie indiewire.com. Fanii filmului „Pacientul englez” / „The English Patient” (lansat în 1996 la nivel internațional și în 1997 în cinematografele din România) își vor dori cu siguranță să-i revadă pe Ralph Fiennes și pe Juliette Binoche jucând împreună, după timpul îndelungat care a trecut de la filmul care îi avea pe amândoi pe generic.

Celebrul Ulise va sosi pe ecrane

Cei doi mari actori vor juca într-o nouă interpretare a faimoasei „Odiseea”, atribuită lui Homer. Viitorul film se va numi „The Return” și va fi regizat de Uberto Pasolini. În centrul poveștii se va afla regele Ulise / Odiseu (Ralph Fiennes), care se întoarce, în sfârșit, acasă, în iubita sa Ithaca, după douăzeci de ani de când a plecat să lupte în războiul troian. Între timp, el a trecut prin numeroasele încercări pe care le cunoaștem atât de bine din „Odiseea”. Deznădăjduit, de nerecunoscut și împovărat de experiența războiului și de toate luptele prin care a trecut, fostul vajnic războinic de altădată e dornic să ajungă cât mai repede acasă. Aici, el se confruntă însă cu nenumăratele schimbări care s-au petrecut în regat în absența sa.

Multiubita sa soție, Penelopa (Juliette Binoche) a devenit prizonieră în propria casă, urmărită de nenumărații săi pretendenți, dornici să-i ia locul regelui. Rolul lui Telemah, fiul lui Ulise și al Penelopei, va fi jucat de Charlie Plummer („Pentru toți banii din lume”). Tânărul prinț Telemah ajunge să fie amenințat cu moartea de pretendenții mamei sale, care îl văd ca pe un obstacol în calea spre tron. Cu ultimele puteri, folosindu-și inteligența legendară, încercatul Ulise trebuie să-și înfrunte trecutul și să regăsească în el puterea necesară de a-și salva familia și de a recâștiga dragostea pe care aproape a pierdut-o.

Când se va finaliza proiectul

Proiectul filmului „The Return” a fost anunțat încă din luna aprilie a anului trecut, când Ralph Fiennes și Juliette Binoche figurau deja în distribuție, dar detaliile cu privire la film au apărut abia recent, după ce compania de producție Bleecker Street a achiziționat drepturile asupra filmului.

Filmările vor începe în Grecia, în această primăvară și vor avea loc în Corfu și în Peloponez, după care vor continua în Italia.

Ascendența regizorului Uberto Pasolini este specială: este conte italian – pe numele întreg Uberto Pasolini Dall’Onda – și nepot al celebrului regizor Luchino Visconti.

Absolvent de studii economice la Londra, acesta a lucrat ca bancher în Anglia timp de doisprezece ani, apoi s-a dedicat marii sale pasiuni pentru film. Producător și regizor, Uberto Pasolini este cunoscut mai ales ca producător al celebrului „Gol pușcă” / „The Full Monty” (1997) și pentru regia filmelor „Machan” (2008) și „Natură moartă” / „Still Life” (2013).

Uberto Pasolini a scris scenariul la „The Return”, viitorul film cu Ralph Fiennes și Juliette Binoche, împreună cu Edward Bond („Blow-Up”, „Walkabout”) și John Collee („Master and Commander: La capătul pâmântului”, „Hotel Mumbai”).

Juliette Binoche a primit un Oscar în 1997, pentru cel mai bun rol secundar feminin, în „Pacientul englez”, iar Ralph Fiennes a fost nominalizat, pentru același film, la categoria cel mai bun actor în rol principal.

Pelicula regizată de Anthony Minghella a fost nominalizată la douăsprezece categorii ale premiului Oscar și recompensată cu nouă statuete (inclusiv pentru cel mai bun film, regie, imagine, costume și coloană sonoră).

Premiera filmului „The Return” este planificată, deocamdată, pentru 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton