Homepage  / HBO

Rareș, câștigătorul One True Singer: „De la băiatul care citea 12 ore pe zi, la băiatul care scrie 12 ore pe zi”

Rareș, câștigătorul One True Singer: „De la băiatul care citea 12 ore pe zi, la băiatul care scrie 12 ore pe zi”

de Cătălina Matei,

De mai bine de 8 luni, Rareș Mariș păstrează cel mai mare secret din viața lui: el este câștigătorul show-ului „One True Singer” produs de HBO Max în colaborare cu cei de Global Records. Filmările au avut loc încă de anul trecut, însă marea finală a fost difuzată pe 27 mai, anul acesta.

În afară de cei implicați în producerea formatului și familia, nimeni nu a știut ce a realizat Rareș. Ce s-a întâmplat între timp? Întreaga lui viața s-a schimbat cu 180 de grade.

Rareș Mariș va împlini 22 de ani în septembrie, s-a născut în Bîrsana, însă Clujul i-a devenit casă. Muzica l-a atras de mic, iar unii dintre voi poate vi-l amintiți în urma participării sale la „Next Star” de la Antena 1, din 2011, unde a și câștigat de altfel Finala de Popularitate.

https://www.youtube.com/watch?v=MAY_AR5juu0&ab_channel=NextStar

Cine a câștigat One True Singer

Piciul care a uimit audiența atunci cântând Beyonce s-a transformat în câțiva ani mai târziu în Rareș de pe TikTok care înregistra sute de mii de vizualizări cu video-urile sale în care interpreta cover-uri după melodii cunoscute.

Așa a ajuns și la „One True Singer”, a renunțat la Drept și s-a mutat la București, dar mai multe detalii am aflat chiar de la el…

Felicitări, în primul rând! Cât de greu ți-a fost să nu dezvălui până acum faptul că tu ai câștigat prima ediție „One True Singer”? Filmările s-au încheiat anul trecut…

Vă mulțumesc mult! A fost incredibil de greu. Am povestit oamenilor unde am fost, dar nu si deznodamantul.  Până la urma am dispărut din viața lor pentru trei luni de zile, în Boot Camp-ul „One True Singer” și măcar o explicație meritau. 🙂 În rest, vă dați seama și voi, filmările s-au terminat în octombrie 2021, practic opt luni de zile m-am comportat de parcă „One True Singer” n-ar fi existat. Și a fost foarte ciudat.. .. Să muncești atât, să filmezi sute de ore și să nu existe validare imediată. Să dispari din social media și să nu le poți explica urmăritorilor de ce nu ai mai postat.

Am avut noroc ca familia mea a fost prezenta la ultimele episode si am putut alaturi de ei sa sarbatoresc. Plus faptul că „One True Singer” este un reality TV show produs de Global Records, familia mea de câteva luni de zile, iar în Global au fost mulți oameni care cunoșteau deznodământul, nefiind nevoit să ignor elefantul din cameră.

https://www.youtube.com/watch?v=9cQZ05JuqTo&ab_channel=OneTrueSinger

Dintre ceilalți concurenți, pe cine ai fi văzut tu câștigătorul „One True Singer”?

Am avut ocazia să-i cunosc pe toți, dar de puțini m-am apropiat. În show au fost foarte mulți oameni talentați, dar pentru mine, artiști cu Big Star Energy sunt ADI și Erika. Îi văd în fiecare zi, ne-am apropiat cel mai mult, văd cât muncesc și cât de mare e chemarea pentru muzică. Pentru mine sunt niște artiști desăvârșiți care ar fi putut oricând să câștige „OneTrue Singer”. Au de toate, looks, tehnică bună, timbre speciale, songwriting skills și o naturalețe în comunicarea pe rețelele sociale. Pentru mine asta face diferența, pachetul complet. Voci bune sunt multe, interpreți o grămadă, dar artiștii adevărați sunt greu de găsit.

Cu Dreea te completezi foarte bine vocal. Cel puțin așa percepem noi, cei de acasă și din mașini 😉 Veți lansa și alte piese împreună?

Colaborarea cu Dreea a fost una circumstanțială, fiind o probă din „One True Singer”. Așa e, vocile noastre sună bine împreună, dar nu avem nimic in plan in viitorul apropiat. Avem direcții artistice diferite, personalități diferite și gusturi muzicale diferite, dar you never know 🙂 .

Dar cu Denis de la The Motans? Mai ales că, în timpul show-ului, jurații ți-au spus de mai multe ori că „semeni” prea mult cu el… 😉

Cu Denis am rămas foarte bine și după show, ne-am mai întâlnit, am mai scris și muzică împreună, am făcut chiar și un Tik Tok. Da, timbrele noastre sunt puțin asemănătoare în registrul grav, dar ce mai contează? Eu mi-aș dori foarte mult să am o colaborare cu el.

Sunt puțin starstrucked, de ce să vă mint. The Motans a fost proiectul pe care l-am ascultat cel mai mult din zona comercială românească, primul concert al unui artist #global la care am fost, unul dintre motivele pentru care fac muzică azi și un exemplu pentru mine.

E atât de mișto că suntem colegi acum și că putem vorbi de colaborări, wow. Dacă mi-ai fi spus asta acum doi ani n-aș fi crezut vreo clipa.

Cât de mult s-a schimbat viața de anul trecut și până acum? Ai lăsat Dreptul în stand by…

Viața mea a luat-o pur și simplu 180 de grade. În mod normal, acum trebuia să-mi dau examenele la penal special 2, la procedură, dar uite, viața ne surprinde.

M-am mutat la București imediat după emisiune, mi-am lăsat familia, prietenii, toată viața, într-o frază.

Am renunțat la tot ce aveam pentru muzică. Mă trezesc, merg la studio, avem meetinguri, shootinguri, videoclipuri, mergem la radio etc. Ce mai, viața de artist. De la băiatul care citea 12 ore pe zi, la băiatul care scrie 12 ore pe zi. 🙂

Și cu Tik Tok-urile din mașină cum a rămas? 😉

Of,TikTok-urile care m-au consacrat. O să le rămân veșnic recunoscător, fără ajutorul lor eu nu aș fi fost aici. Fun fact, așa am ajuns la show, așa am avut primul contact cu Global, au ajuns niște Tik Tok-uri la scouteri.

Vă dați seama, sunt în continuare foarte activ pe Tik Tok, dar coverurile din mașină erau complicate logistic (conectam interfață audio la car stereo, veneam cu laptop-ul și logic-ul deschis, trăgeam și o grămadă de duble, na, era foarte cronofag. Dar asta nu înseamnă că am renunțat, așa că stay close!

Cum ți se pare Bucureștiul?

Pentru mine experiența București e extraordinară, locuiesc într-o zona foarte liniștită, stau mega aproape de studiouri și am bula mea de oameni cu care mă înconjor, safe space-ul meu. Familia Global e foarte călduroasă, Adi și Erika sunt the best, ce să mai, mă simt ca la Cluj.

Dincolo de familie și prieteni, de ce anume îți este cel mai tare dor din Cluj?

Clujul e un oraș mișto, dar știți vorba aia, contează anturajul, nu peisajul. Clar, am o oarecare nostalgie când mă gândesc la viața mea de dinainte, dar o mai astâmpăr cu vizite în Ardeal. Cel mai dor îmi e să mă simt acasă. Să joc un tenis. Să merg la meciurile de baschet. Să-mi văd facultatea. Mai bine nu-mi puneați întrebarea asta 🙁

Apropo de familie, și tu și fratele tău (n.r. Marius Mariș deține o agenție de publicitate) sunteți creatori de conținut, în domenii diferite. Dar sora ta mai mică? Spre ce se îndreaptă ea? J

Irina, sora mea de 7 ani e încă în perioada de trial and error. E pasionată și de muzică, s-a apucat de desen, face și tenis, ca orice copil de clasa pregătitoare, face orice. E devreme să-mi dau cu părerea, dar clar, are și ea înclinații spre domeniul creativ. Oricum, important e să se distreze și să-și trăiască copilăria, timp este destul 🙂

Crezi că ți-ai găsit deja drumul? Cânți, compui, ești un creator…

Când am ajuns la Drept am fost sigur că e drumul meu. La fel simt și cu muzica. Cred că-ți dai seama că e drumul potrivit în momentul în care nu mai simți că muncești, chiar acum vin de la o filmare de 12 ore, am și condus vreo sase.

Deși sunt rupt din punct de vedere fizic, mă simt atât de bine, pentru mine e totul o joacă, o plăcere. Deci clar, viitorul apropiat o să fie ocupat de pasiunea mea pentru muzică, asta simt.

Și dacă tot vorbim despre compoziții… Emoția este cea care te caracterizează din plin, e clar. Dar la aproape 22 de ani… nu e prea multă suferință? Chiar și în piesa „Nașpa” 🙂

Niciodată prea multă suferință! Glumesc, prin muzica mea încerc să fiu cât mai relatable pentru generația Z, generația din care fac parte. Și cu bune, și cu rele. Și cu suferință, și cu fericire. Mai mult sau mai puțin, mai toți am avut o despărțire, mai toți am avut momente grele în viață și, sper eu, mai toți ne simțim bine câteodată. Așa că în funcție de starea mea, scriu și piese happy, piese de îndrăgosteală și balade triste. Încerc să-mi păstrez autenticitatea întotdeauna și să rămân în limitele relateable-ului pentru gen.

Ce urmează pentru tine? Pe lângă cei 50.000 de euro pe care i-ai primit la „One True Singer” ai câștigat și un contract cu Global Records…

Ce urmează n-avem de unde să știm, dar vă dau cuvântul meu că muncesc zilnic pentru a deveni următorul nexbigmegasuperbabyboystar al României. Muzică multă, social media la greu, concerte, tv, radio, tot tacâmul. Și am marele noroc să am în spate cea mai bună echipă din lume, Global Records, label care nu ne limitează creativ, ne ajută întotdeauna, ne oferă resurse, ne oferă încredere, ne oferă know how. Să colaborez cu ei era un vis, ceva SF. Și nu vis în înțelesul ,,visul meu e să ajung la Global”, asta era cât se poate de neverosimil, absolut irealizabil. Îmi permiteam să visez la asta doar în somn. 🙂

Apropo de bani… se poate trăi din muzică în România?

La asta încă nu știu să vă răspund. Până acum nu aveam din ce să facem bani, nefiind lansați. Dar cred că acolo unde e multă pasiune și muncă o să vină și banii. Cine știe, poate mă mai întrebați asta încă o dată peste un an, deal? 😉

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton