Homepage  / Știri / Televiziune

Rareș Năstase intră în lumea copiilor consumatori de droguri, duminică, la „România, te iubesc!”

Rareș Năstase intră în lumea copiilor consumatori de droguri, duminică, la „România, te iubesc!”

de Redactia Tvmania

Duminică, la România, te iubesc!, Rareș Năstase arată universul halucinant al copiilor și adolescenților consumatori de droguri. ”Supradoză de insconștiență” este o anchetă ce dezvăluie ambloarea unui flagel care condamnă o generație întreagă și care se dezvoltă chiar și în locurile unde tinerii ar trebui să studieze.

 

Avem un sistem de învățământ despre care se spune tot mai mult că e dominat de randament scazut, de rezultatele tot mai slabe, de superficialitate și lipsă de respect, de o relație din ce în ce mai distantă între profesori și elevii lor. O societate în care părinții sunt tot mai absenți din viața copilului, fie pentru că sunt prea ocupați și îi văd seara la culcare, fie pentru că sunt plecați cu anii, muncind prin alte țări. E contextul în care oficialii Agenției Naționale Antidrog fac un anunt sec, dar alarmant, în privința consumului de droguri: vârsta de debut a scăzut la 10-11 ani.”, spune Rareș Năstase despre ancheta ”Supradoză de inconștiență”.

 

Copii de 10-11 ani încep să experimenteze diverse substanțe.

Am început cu iarbă după care am trecut la etnobotanice. Mi se părea că e foarte trendy şi că sunt între cei mari. Ei erau de clasa a 8-a, a 9-a, eu atunci eram a 4-a. Eram cu ele şi în banca de faţă cu profesorii. Îmi puneam un caiet aşa şi ghiozdanul şi… I-am influenţat pe alţii şi alţii au influenţat la rândul lor. Flagelul ăsta aşa creştea!”, spune unul dintre tinerii dependenți de droguri pe care telespectatorii îl vor putea vedea duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

 

Rareș Năstase a rămas suprins de reacția reprezentanților instituțiilor școlare care neagă acest fenomen:

Sunt părinte și m-au cutremurat cazurile întâlnite. M-au surprins copii mici, care încă sunt la perioada jucăriilor, dar care încearcă țigări cu efecte nocive. M-a surprins reacția reprezentanților din școli și inspectorate, care neagă acest fenemen. Și m-a frapat că statul român nu are nici măcar un centru de terapie pentru minori. Nici măcar unul! Asta, deși drogurile se răspândesc la gimnaziu. Îmi imaginez drama părintilor care află că au un copil dependent, și nu au efectiv unde să-l trateze. Unde sunt directionați și cum înțeleg autoritățile să gestioneze acest fenomen, veți vedea în ancheta de duminică”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton