Homepage  / Vedete / Vedete străine

Răsturnare de situație în cazul uciderii Halynei Hutchins. Armurierul de la „Rust” dă în judecată furnizorul de muniție. Ar fi amestecat gloanțe reale cu unele oarbe

Răsturnare de situație în cazul uciderii Halynei Hutchins. Armurierul de la „Rust” dă în judecată furnizorul de muniție. Ar fi amestecat gloanțe reale cu unele oarbe

de Andra Stana,

Armurierul de pe platoul de filmare al lungmetrajului „Rust”, unde directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal de actorul Alec Baldwin, l-a dat în judecată, pe furnizorul muniţiilor folosite în acest western. AFP informează că acesta din urmă este acuzat că ar fi plasat gloanţe reale printre cartuşe cu gloanţe oarbe.

Hannah Gutierrez-Reed este numele armurierului care se ocupa de armele de foc folosite în filmul „Rust”. Filmările acestei pelicule au fost oprite brusc, după ce directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată accidental pe 21 octombrie. Ea a fost lovită de un glonţ real care se afla în revolverul înmânat actorului Alec Baldwin şi prezentat ca o armă inofensivă. Starul hollywoodian a descărcat arma în timpul repetiţiilor pentru o scenă, scrie filmnow.ro.

Regulamentele de siguranţă în vigoare în industria cinematografică prevăd că muniţiile reale sunt strict interzise la filmări. Scopul acestei reguli fiind chiar acela de a evita accidentele.

Ce acuzații îi aduce Hannah Guttierez-Reed furnizorului de muniție

În plângerea depusă miercuri la un tribunal din New Mexico, Hannah Guttierez-Reed îi reproşează furnizorului Seth Kenney că a livrat producătorilor filmului „Rust” mai multe „muniţii care au fost prezentate în mod fals drept gloanţe oarbe”. Acestea ar fi fost inerte şi lipsite de praf de puşcă, „deşi ele conţineau în realitate atât gloanţe oarbe, cât şi reale”.

Potrivit faptelor relatate în respectivul document, poliţiştii au descoperit „şapte gloanţe” suspectate că ar fi reale. Acestea erau repartizate între o cutie de cartuşe, un cărucior pe care se aflau alte muniţii şi câteva cartuşiere folosite ca accesorii de către actori, mai scrie sursa citată.

Tânăra reclamantă şi avocaţii ei consideră că Seth Kenney şi compania lui „au creat condiţii periculoase pe platoul de filmare, fără ca acestea să fie cunoscute de Hannah Gutierrez-Reed”.

Această neglijenţă din culpă „a condus la introducerea unor muniţii reale pe platoul de filmare, fapt care a avut ca rezultat o catastrofă previzibilă”, este de părere reclamanta. Aceasta cere totodată despăgubiri, al căror cuantum nu a fost precizat.

Seth Kenney a reacționat la acuzațiile aduse

Seth Kenney le-a spus anchetatorilor că este posibil să le fi vândut producătorilor filmului „Rust” muniţii asamblate artizanal – probabil pe baza unor elemente reciclate -, al căror logo corespunde cu cel ce apare pe cartuşul mortal.

Cu toate acestea, bărbatul a exclus apoi această posibilitate în cadrul unui interviu acordat postului ABC.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton