Homepage  / Vedete străine

Răsturnare de situație în cazul lui Jen Shah, vedeta din „Real Housewives”. Riscă 14 ani de închisoare

Răsturnare de situație în cazul lui Jen Shah, vedeta din „Real Housewives”. Riscă 14 ani de închisoare

de Roxana Mirea,

Jennifer Shah, membră a distribuției emisiunii "Real Housewives of Salt Lake City", a pledat luni vinovată de fraudarea a sute de victime, inclusiv a unor persoane în vârstă, în cadrul unei scheme de telemarketing care a durat ani de zile.

Jen Shah din „Real Housewives” a pledat vinovată

Jen Shah, vedeta emisiunii „The Real Housewives of Salt Lake City”, care a fost arestată anul trecut pentru fraudă și spălare de bani, a pledat luni vinovată în fața unui tribunal federal. Ea  și-a schimbat pledoaria de nevinovată în cadrul unei audieri la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Sudic din New York, în Manhattan, potrivit buzzfeednews.com.

Jennifer Shah a fost o participantă cheie într-o schemă națională care viza victimele în vârstă și vulnerabile”, a declarat Damian Williams, procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York. „Acestor victime li s-au vândut promisiuni false de securitate financiară, dar, în schimb, Shah și conspiratorii ei le-au fraudat economiile și le-au lăsat fără nimic în urma lor.”

Shah și asistentul ei, Stuart Smith, au fost arestați în martie 2021 și acuzați că au înșelat sute de persoane, inclusiv multe persoane de peste 55 de ani, prin intermediul unei scheme frauduloase de telemarketing care a funcționat timp de aproape un deceniu.

Shah și Smith și-au etalat stilul de viață luxos în fața publicului ca simbol al „succesului” lor„, a declarat agentul special însărcinat cu investigațiile de securitate națională Peter C. Fitzhugh în momentul arestării lor. „În realitate, ei și-ar fi construit stilul de viață opulent pe seama unor persoane vulnerabile, adesea în vârstă, din clasa muncitoare.”

Procurorii federali au declarat că cei doi au generat o listă de persoane vulnerabile sau „piste” ale căror informații personale puteau fi transmise altor escroci în schimbul unei părți din profit. Numeroaselor victime li s-a vândut software de pregătire fiscală sau servicii de creare de site-uri web, deși erau persoane în vârstă care nu dețineau un computer.

Ce acuzații i se aduc lui Jen Shah

Ambii au fost acuzați inițial de conspirație pentru spălare de bani și de conspirație pentru fraudă electronică în legătură cu activități de telemarketing prin care au păcălit 10 sau mai multe persoane cu vârsta de peste 55 de ani. Sentința maximă posibilă pentru ambele acuzații combinate era de 50 de ani de închisoare.

Luni, Shah a pledat vinovat doar la acuzația de fraudă electronică, în schimbul renunțării de către procurori la cazul de spălare de bani. În cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției, procurorii vor cere judecătorului să impună o pedeapsă cuprinsă între 11 și 14 ani de închisoare, precum și o sumă de 9,5 milioane de dolari pentru restituire – deși judecătorul este liber să impună o pedeapsă la propria sa discreție.

Ea urmează să fie condamnată pe 28 noiembrie. Schimbarea pledoariei lui Shah a fost surprinzătoare; încă de săptămâna trecută, avocații ei au depus moțiuni la judecător în numele ei.

Într-o scrisoare din 6 iulie, avocatul lui Shah, Priya Chaudhry, a susținut că un martor expert al guvernului în spălare de bani nu ar trebui să fie autorizat să depună mărturie și că procurorilor ar trebui să li se interzică să se refere la persoanele înșelate ca fiind „victime”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton