Inspirat de un joc video, filmul de actiune „Max Payne” il are ca protagonist pe Mark Wahlberg, care spera sa intrerupa seria neagra a adaptarilor de gen ce esueaza lamentabil.
Inspirat de un joc video, filmul de actiune „Max Payne” il are ca protagonist pe Mark Wahlberg, care spera sa intrerupa seria neagra a adaptarilor de gen ce esueaza lamentabil.
„Printesa vampirilor” („BloodRayne”, 2005), „Hitman: Rau necesar” (2007), „Resident Evil” 1, 2 si 3 (2002, 2004, 2007). Parca va suna cunoscut numele acestor filme, dar in mod sigur nu de la Oscaruri. La inceput au fost jocuri video, suficient de captivante incat sa-i determine pe producatorii de la Hollywood sa scoata adaptari cinematografice pe banda rulanta. Insa, la fel ca in cazul filmelor cu supereroi inspirate din benzi desenate, factori ca fanii puristi si sceptici ai produsului original, dar si adaptarile dupa ureche au dus la esecuri atat in randul criticii, cat si la box-office. Mark Wahlberg, proaspat scapat cu viata din inca un chix pretentios marca M. Night Shyamalan („Intamplarea”), se ia acum la lupta cu o alta „axioma” hollywoodiana, care condamna filmele inspirate din jocuri pe calculator la mediocritate. El e protagonistul din „Max Payne”, o pelicula neo-noir, „modelata” dupa shooter-ul omonim din 2001, care va debuta vineri in cinematografele romanesti.
„Incredibil de intunecat”
Max Payne e un politist care vrea sa razbune uciderea brutala a familiei lui si a partenerului sau. El se aventureaza, in stil „cowboy”, prin tenebrele lumii interlope pentru a-i gasi pe cei responsabili, descoperind in acelasi timp un univers decadent infuzat cu drogul fictiv „Valkyr”. Wahlberg isi descrie rolul ca pe unul dintre cele mai „dure din cariera mea. In acelasi timp, e foarte profund. Iata un tip fericit, care are o slujba normala si o familie minunata. Dar fericirea ii este luata in mod brutal si atunci porneste intr-o cursa mortala. Totul e condus de emotie”.
Spre deosebire de joc, faimos pentru inovatiile in materie de violenta grafica, dar si pentru luptele cu incetinitorul, tributare seriei „Matrix”, filmul va fi mai bland, dovada fiind rating-ul „PG-13”, ceea ce inseamna ca este interzis doar minorilor sub 13 ani. Ca o comparatie, jocul avea un rating „M”, fiind recomandat publicului adult. Despre aceasta „indulcire” a continutului, actrita Mila Kunis, care joaca rolul unui asasin, ne asigura: „Chiar daca nu o sa vezi sange tasnind in toate partile, vei vedea tristetea si latura intunecata a acestor oameni”.