Homepage  / Știri

Reacția inedită a Camillei la decizia Reginei de a o numi „regină consoartă”

Reacția inedită a Camillei la decizia Reginei de a o numi „regină consoartă”
8

de Andra Stana,

Ducesa de Cornwall a fost întrebată de un membru al publicului cum se simte după ce Regina Elisabeta și-a anunțat dorința ca ea să fie intitulată „regină consoartă”. Schimbarea va avea loc atunci când Charles va deveni rege.

Camilla, Ducesa de Cornwall, a vorbit pentru prima dată despre viitorul ei titlu de „regină consoartă”

Joi, soția prințului Charles a participat de una singură la mai multe evenimente, în Londra. La un moment dat, o persoană din public a întrebat-o despre decizia neașteptată luată recent de regina Elisabeta a II-a. În weekend, aceasta a anunțat că își dorește ca soția fiului ei să devină „regină consoartă” atunci când Charles va deveni, în cele din urmă, rege al Marii Britanii.

„Mă simt foarte, foarte onorată și foarte emoționată”, a răspuns Camilla.

Ieșirea în public a Camillei din cursul zilei de joi s-a suprapus peste anunțul făcut pe contul oficial de Twitter al Prințului Charles, referitor la testarea acestuia pozitiv pentru COVID-19. Vizita acestuia la Winchester a fost anulată, în speranța că va fi reprogramată în viitorul apropiat.

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, și-a făcut cunoscute sentimentele într-un mesaj făcut public înainte de „Ziua Aderării”. Anul acesta, suverana a aniversat 70 de ani de domnie.

Elisabeta a devenit regină a Marii Britanii, imediat după moartea tatălui său, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952. 

Voi rămâne veșnic recunoscătoare pentru loialitatea și afecțiunea pe care mi le oferiți în continuare. Și când fiul meu Charles va deveni Rege, știu că le veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va veni momentul, Camilla să fie cunoscută drept Regină Consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial”, a scris Regina Elisabeta.

Duchess Camilla to become queen by Queen’s willIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Charles, onorat de decizia luată de mama sa

Inițial, Camilla nu a lansat o declarație oficială ca răspuns la anunțul reginei. În schimb, Prințul Charles a oferit un răspuns oficial. Acesta a transmis: 

„Suntem profund conștienți de onoarea pe care o reprezintă dorința mamei mele. Pe măsură ce am căutat împreună să slujim și să o sprijinim pe Majestatea Sa și pe oamenii din comunitățile noastre, draga mea soție a fost propriul meu sprijin constant în tot acest timp.”

Un purtător de cuvânt al Prințului de Wales și al Ducesei de Cornwall a spus că cei doi sunt „emoționați și onorați de cuvintele Majestății Sale.”

Prințul Charles are din nou Covid

Prințul Charles a fost testat pozitiv pentru COVID pentru prima dată la declanșarea pandemiei, în martie 2020. La acea vreme, un purtător de cuvânt al moștenitorului tronului a declarat pentru People că prințul se simțea bine. De asemenea, acesta a menționat că Prințul a continuat să lucreze de acasă și că avea „simptome ușoare”.

Joi, Prințul Charles (73 de ani) a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pentru a doua oară.  În prezent, Prințul de Wales și moștenitorul coroanei britanice se află în autoizolare, a anunțat Clarence House.  

„În această dimineață, Prințul de Wales a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și acum se autoizolează. Alteța Sa Regală este profund dezamăgită că nu va putea participa la evenimentele de astăzi din Winchester și va încerca să își reprogrameze vizita cât mai curând posibil”, a anunțat Clarence House, într-un mesaj pe Twitter.

Miercuri seară, Charles și Camilla au participat la un eveniment cu mulți invitați. Cuplul regal a mers la o recepție pentru a celebra British Asian Trust la British Museum.

British royals attend British Asian Trust reception in LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 8

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton