Homepage  / Vedete străine

Rebecca Ferguson are un an glorios. În ce o vom vedea în curând

Rebecca Ferguson are un an glorios. În ce o vom vedea în curând

de Andreea Hentea,

Unele voci au spus că „e anul Rebecca Ferguson”. Talentata actriță suedeză revine din 14 iulie în „Misiune: Imposibilă – Răfuială partea întâi”, alături de Tom Cruise, dar joacă și în noul și apreciatul serial SF „Silozul”, precum și în extrem de așteptatul „Dune: Part Two” (care se va lansa în noiembrie).

„De la cel mai nou film al seriei «Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi» la «Dune: Part Two», este anul Rebeccăi Ferguson, iar noi doar trăim în el”, au supralicitat doar în parte jurnaliștii de la townandcountrymag.com succesul de care se bucură în prezent frumoasa și eleganta actriță suedeză în vârstă de 39 de ani, jucând în două dintre cele mai așteptate blockbustere ale anului, „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi” și „Dune: Part Two”.

Rebecca Ferguson

Într-un interviu recent acordat site-ului, aceasta a povestit despre părinții ei, dar și despre cât a ajutat-o propria calitate de părinte să-și înțeleagă rolul din „Dune”.

N-a spus nimănui că are rău de înălțime

„Nimeni nu semnează contractul pentru un film din seria «Misiune: Imposibilă» fără să se aștepte la câteva cascadorii”, se arată în articolul dedicat actriței. Numai că Rebecca Ferguson a avut o surpriză încă din 2014, de pe vremea când a filmat pentru «Misiune: Imposibilă. Națiunea secretă», primul titlu din franciză în care a jucat rolul spioanei internaționale Ilsa Faust.

Într-o scenă plasată la Opera din Viena, Tom Cruise, care îl joacă pe invincibilul Ethan Hunt, trebuia să ajungă pe acoperișul clădirii împreună cu Ilsa și să sară de acolo.

„A existat o singură problemă legată de scena asta. Rebecca nu mi-a spus niciodată, mie sau oricui altcuiva, că nu se simte deloc confortabil în locurile aflate la înălțime. Totuși, în loc să sugereze să ieșim pe ușa din față, ea a făcut ceea ce ar fi făcut orice agent secret care se respectă – s-a antrenat pentru scena respectivă și a reușit-o. S-a autodepășit din plin. Așa e Rebecca. Știa că putea avea încredere în mine, iar eu aveam totală încredere în ea. A fost un moment minunat”, a povestit ulterior celebrul actor. El a adăugat: „Rebecca este extrem de talentată. Când se hotărăște să facă ceva, e clar că acel lucru chiar se va întâmpla”.

Se pare că Tom Cruise a remarcat-o încă din miniseria „Regina albă”, în care a jucat-o pe regina Elizabeth Woodville, soția regelui Eduard al IV-lea al Angliei. Bineînțeles, actrița a dat probă pentru rolul Ilsei Faust, un personaj important din viața lui Ethan Hunt.

„Silozul”, o altă poveste provocatoare

Actrița joacă, de asemenea, și în apreciatul serial SF „Silo”, difuzat în prezent de platforma Apple TV+, la care este și producător executiv. Rebecca Ferguson are rolul principal din ecranizarea acestei trilogii distopice scrise de Hugh Howey, tradusă și la noi, cu titlul „Silozul”. Scriitorul american a devenit celebru datorită acestei serii literare, publicată inițial la o editură mică. Howey a hotărât apoi să-și publice scrierile pe cont propriu, prin sistemul Kindle de la Amazon, iar succesul a fost fulminant.

Rebecca Ferguson

Seria literară „Silozul” a fost comparată cu „1984”, celebrul roman al lui George Orwell sau cu faimoasa carte „Minunata lume nouă”, a lui Aldous Huxley. Acțiunea sa se petrece într-un viitor distopic, în care planeta este în ruine, iar aerul irespirabil. Puținii supraviețuitori s-au adăpostit într-un labirint subteran numit „Silozul” și pot să comunice cu lumea de deasupra doar printr-un ecran. Cei care se răzvrătesc sunt pedepsiți simplu, dar înspăimântător – sunt lăsați să iasă afară. Printre ei se află și Juliette, o ingineră curajoasă jucată de Rebecca Ferguson.

Datorită acestor titluri, Rebecca Ferguson are astăzi o vizibilitate mai mare decât oricând. Născută la Stockholm pe 19 octombrie 1983, ea a fost crescută de o mamă britanică, Rosemary Ferguson, și de un tată suedez, Olov Sundström, om de afaceri.

Fiica unor academicieni nord-irlandezi și scoțieni, mama ei s-a răzvrătit în tinerețe mutându-se în Suedia, unde s-a trezit implicată în proiecte captivante, precum acela de a ajuta trupa ABBA să traducă în engleză versurile de pe celebrul album „Waterloo”, lansat în 1974. „Este o persoană destul de excentrică”, a povestit despre ea zâmbind Rebecca Ferguson.

Deși s-au despărțit, ambii părinți au avut grijă mereu să-i stimuleze Rebeccăi creativitatea, înscriind-o la toate cursurile, de la muzică și gimnastică până la dans, modeling și joc de cărți. Mama ei încurajat-o să dea o probă, la vârsta de cincisprezece ani, pentru rolul Anna Gripenhielm din serialul suedez „Nya tider”, în care a și debutat, jucând din 1999 până în 2000.

Ce crede despre rolul din seria „Dune”

După douăzeci de ani de carieră, actrița se mândrește cu o serie de personaje feminine complexe și foarte diferite, care i-au prilejuit întâlnirea cu actori de marcă, precum Hugh Jackman (cu care a jucat în „The Greatest Showman” și „Reminiscence”), Jake Gyllenhaal („Life”) și Ewan McGregor („Doctor Sleep”). Rebecca Ferguson are un fiu, Isac, dintr-o relație anterioară cu Ludwig Hallberg, și o fiică, Saga, cu soțul ei, omul de afaceri Rory St. Clair Gainer, cu care e măritată din 2018.

MISSION: IMPOSSIBLE – DEAD RECKONING PART ONE, (aka MISSION: IMPOSSIBLE 7), Rebecca Ferguson, 2023.,Image: 786989730, License: Rights-managed, Restrictions: Please credit ©Paramount/Courtesy Everett Collection, Model Release: no

„A fi părinte, a spus ea, a fost esențial pentru mine ca să pot juca rolul lui Lady Jessica Atreides din «Dune» și să pot fi convingătoare ca mamă a lui Paul (Timothée Chalamet – n.r.). Jessica este o mamă care își protejează fiul și îl pregătește pentru ceva măreț. Ea știe că are de-a face cu o entitate mult mai puternică decât ea și fiul său. Când Paul începe să se îndepărteze, ea începe să-și piardă puterile și pornește într-o călătorie provocatoare pentru a se redescoperi și a interacționa cu alți oameni. Acela este momentul în care ne regăsim pe noi înșine”, a explicat actrița.

Rebecca Ferguson

„Rebecca nu are niciodată probleme în a înțelege personajul pe care îl joacă. Este o fire caldă și pasionată, căreia îi place să spargă rapid gheața. Are o imaginație copleșitoare, nu se teme să pătrundă în necunoscut. Ea te poate face să crezi în extratereștri, în alte culturi, în lumi sau în dimensiuni diferite. Unii actori sunt foarte pragmatici, dar ea se poate avânta extrem de sus”, a povestit Denis Villeneuve, regizorul filmelor din seria „Dune”.

„Dune: Partea II” / „Dune Part Two” (2023) se va lansa în cinematografele din România pe 3 noiembrie 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton