Homepage  / Vedete / Vedete străine

Reg E. Cathey, cunoscut pentru rolurile din „House of Cards” și „The Wire”, a murit. Avea 59 de ani

Reg E. Cathey, cunoscut pentru rolurile din „House of Cards” și „The Wire”, a murit. Avea 59 de ani

de Redactia Tvmania

Actorul Reg. E Cathey, pe numele său adevărat Reginald Eurias Cathey, cunoscut pentru rolul lui Freddy, personaj căruia îi dădea viață în serialul „House of Cards”, s-a stins la vârsta de numai 59 de ani.

Potrivit TMZ.com, cauza morții actorului ar fi cancerul pulmonar.

„Cu tristețe și adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a prietenului și colegului nostru din „House of Crads”, Reg E. Cathey. Reg a fost cel mai blând om, cel mai muncitor actor, un adevărat domn. Transmitem condoleanțe familiei” a transmis Netflix prin intermediul unei declarații acordate pentru publicația Hollywood Reporter.

Cel care i-a anunțat moartea a fost creatorul peliculei „The Wire”, David Simon: „Nu numai un actor minunat, maestru – ci pur și simplu una dintre cele mai încântătoare ființe umane cu care am împărțit vreodată momente pe platourile de filmare. Reg, memoria ta este o mare binecuvântare”, au fost cuvintele lui Simon.

Cathey a câștigat în anul 2015 un premiu Emmy pentru performanța lui din serialul „House of Cards”, în cadrul categoriei „Guest actor”.

În 2017, a apărut în biopic-ul “The Immortal Life of Henrietta Lacks”, cu Oprah Winfrey în rolul principal.

În televiziune, actorul a mai apărut în miniseria „The Corner”, în care a interpretat un dependent de droguri, „Star Trek: The Next Generation”, „Homicide: Life on the Street” şi „Grimm”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton