Homepage  / Vedete străine

Regele Charles îi dă o lovitură dură prințului Harry. Decizia de ultim moment luată de suveranul britanic

Regele Charles îi dă o lovitură dură prințului Harry. Decizia de ultim moment luată de suveranul britanic
8

de Andra Stana,

Regele Charles are două zile de naștere, cea din luna noiembrie, dar și una care va fi sărbătorită zilele acestea. Cu această ocazie, la Londra se vor organiza festivățile din cadrul Trooping the Colour. Iată ce decizie a luat noul suveran cu privire la fiul său mic, Harry, cu puțin timp înainte de marele eveniment.

Prințul Harry și Meghan Markle nu ar fi primit o invitație oficială pentru a participa săptămâna viitoare la parada de ziua de naștere a regelui Charles al III-lea. Totul, în timp ce ducele de Sussex are un proces în desfășurare împotriva Mirror Group Newspapers.

Harry, în vârstă de 38 de ani, și Markle, în vârstă de 41 de ani, nu au fost invitați de familia regală britanică să participe la sărbătoarea Trooping of the Colour a lui Charles, care va avea loc sâmbătă, au declarat surse pentru Richard Eden, editorialist la Daily Mail, într-un articol publicat luni.

„Mi-e teamă că este o reflectare a stării relațiilor în acest moment”, a declarat o sursă.

The Coronation of King Charles IIIIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Se pare că aceasta ar fi prima dată când prințul Harry nu a fost binevenit la festivitățile oficiale de ziua de naștere a tatălui său. Potrivit Page Six, relația dintre Harry și monarhul în vârstă de 74 de ani părea să fie cordială atunci când ducele de Sussex a participat la ceremonia de încoronare a lui Charles, pe 6 mai.

Deși lui Harry nu i s-a acordat un rol oficial la eveniment și a fost așezat abia în rândul al treilea, fiul cel mic al lui Charles a fost mai mult decât binevenit să participe la grandiosul eveniment. Atunci, Meghan Markle a luat decizia de a onora invitația. În schimb, ducesa de Sussex a rămas acasă, în America, cu cei doi copii ai ei și ai lui Harry, prințul Archie, 4 ani, și prințul Lilibet, 2 ani, pentru a sărbători ziua de naștere a fiului lor.

Tensiuni între Harry și familia lui

Tensiunile par să fie mai mari ca niciodată între Harry și membrii familiei regale, în timp ce acesta a continuat să se lupte în instanță cu Mirror Group Newspapers – puterea editorială din spatele Daily Mirror, Sunday Mirror și Daily Express – pentru că i-ar fi piratat telefonul.

„Tabloidele publicau în mod obișnuit articole despre mine. Acestea erau adesea greșite, dar intercalate cu frânturi de adevăr, despre care acum cred că au fost cel mai probabil obținute prin interceptarea mesageriei vocale și/sau colectarea ilegală de informații”, a declarat Harry în fața instanței, săptămâna trecută.

Între timp, avocatul MGN, Andrew Green KC, a susținut în instanță că o mare parte din informațiile publicate despre Harry în reportajele lor au fost „dezvăluite de către sau în numele unor gospodării regale sau membri ai familiei regale”.

Procesul lui Harry implică 148 de articole publicate între 1996 și 2010, potrivit BBC.

Nu este o surpriză faptul că Harry și Markle sunt evitați de familia regală, având în vedere că cei doi au criticat în mod constant monarhia de când au demisionat din funcțiile regale în 2020. Ei i-au criticat pe Charles, prințul William, Kate Middleton și alți membri ai familiei regale în mai multe interviuri și în controversatul volum de memorii „Rezervă”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton