Homepage  / Vedete / Vedete străine

Regina Elisabeta a II-a aniversează 94 de ani într-o manieră discretă. Evenimentul în cinstea sa a fost anulat

Regina Elisabeta a II-a aniversează 94 de ani într-o manieră discretă. Evenimentul în cinstea sa a fost anulat

de Redactia Tvmania

Astăzi este ziua reginei Elisabeta a II-a, care împlinește 94 de ani. Va sărbători discret, din cauza pandemiei de coronavirus, care modifică și tradițiile regale din Marea Britanie. Deși s-a născut pe 21 aprilie 1926, regina este sărbătorită și în iunie, ceremonia fiind una oficială, care are legătură cu Trooping the Colour, o tradiție a regimentelor britanice, cu rădăcini înainte nașterii reginei, respectiv în secolul al XVII-lea. Din 1748, Trooping the Colour marchează și ziua oficială de naștere a suveranei, indiferent cine este aceasta.

Data aniversării sale este marcată în fiecare an prin salve de tun trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei, dar şi în parcul regal al Castelului Windsor, aflat la 40 de kilometri vest de capitala Angliei. Însă în acest an, aniversarea reginei nu va fi marcată prin evenimente speciale, a declarat o sursă de la Palatul Buckingham. Mai mult decât atât, palatul Buckingham a anunţat deja că parada militară „Trooping the Colour”, organizată în fiecare an în luna iunie pentru a celebra în mod oficial ziua de naştere a reginei, nu va avea loc în 2020.

Regina Angliei spune că, în această perioadă, când lumea întreagă este afectată de coronavirus, consideră că tradiționalele salve de tun sunt nepotrivite. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, regina Elisabeta a II-a s-a retras alături de soţul ei, prinţul Philip, la Castelul Windsor. În vârstă de 93, respectiv 98 de ani, ei fac parte din categoria de populaţie ce prezintă un risc sporit în faţa noului coronavirus.

În fiecare vară, regina Elisabeta a II-a sărbătorește ziua de naştere în mod tradițional, cu salve de tun trase în onoarea sa, cu multe steaguri și toată familia regală alături.  Este o ceremonie efectuată de regimente ale armatelor britanice și Commonwealth, fiind o tradiție a regimentelor britanice de infanterie încă din secolul al XVII-lea, deși rădăcinile sunt mult mai vechi. Pe câmpul de luptă, culorile unui regiment sau steagurile erau folosite ca puncte de reper, iar regimentele ar fi trebuit să mărșăluiască lent în rândurile soldaților, pentru a le permite să recunoască culorile regimentelor.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton