Homepage  / Știri

Regina Elisabeta a II-a o vrea pe Camilla regină. Anunțul surpriză despre soția Prințului Charles

Regina Elisabeta a II-a o vrea pe Camilla regină. Anunțul surpriză despre soția Prințului Charles
7

de Roxana Mirea,

Regina Elisabeta a II-a a luat prin surprindere în momentul în care a declarat că soția Prințului Charles, Camilla, va fi „regină consoartă” atunci când acesta va urca pe tron. Anunțul a fost făcut cu o zi înainte de Jubileul de Platină, eveniment care marchează cei 70 de ani de domnie ai monarhului.

Anunțul făcut de Regina Elisabeta despre Camilla

Până la urmă, Camilla va fi regină. Într-o declarație făcută cu o zi înainte de Jubileul de Platină, eveniment care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a spus că este de acord ca cea de-a doua soție a fiului ei, Prințul Charles, să devină „regina consoartă” atunci când acesta va urca pe tron.

Monarhul în vârstă de 95 de ani a oferit vestea prin intermediul unei scrisori. În acel document, Regina mulțumește supușilor ei și remarcă progresele făcute în timpul domniei ei, dar, aproape de sfârșit, ea a făcut anunțul care tranșează problema nerezolvată a viitorului titlu al Camillei, ducesă de Cornwall.

Voi rămâne veșnic recunoscătoare pentru loialitatea și afecțiunea pe care mi le oferiți în continuare. Și când fiul meu Charles va deveni Rege, știu că le veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, atunci când va veni momentul, Camilla să fie cunoscută drept Regină Consoartă, în timp ce își va continua propriul serviciu loial”, s scris Regina Elisabeta.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Camilla este cea de-a doua soție a Prințului Charles

Declarația aceasta a oferit răspunsul clar la o întrebare care a persistat încă de la căsătoria din 2005 a Prințului Charles cu Camilla, care a avut loc la nouă ani după divorțul acestuia de Prințesa Diana și la un an după moartea ei la Paris, potrivit nypost.com.

Ducesa de Cornwall, Camilla, în vârstă de 74 de ani, a câștigat popularitate publicului în ultimii ani, dar a fost foarte criticată când a fost dezvăluită aventura ei cu Charles, în timp ce acesta era căsătorit cu îndrăgita Prințesa Diana. Ea nu a luat niciodată titlul de Prințesă de Wales și a spus la momentul căsătoriei lor că „intenționează” să domnească drept „Prințesă Consoartă” când Charles, în vârstă de 73 de ani, va preluat tronul.

De asemenea, Regina a folosit scrisoarea pentru a-i aduce un omagiu regretatului ei soț, Prințul Philip, și a făcut referire la rolul său similar. „Am fost binecuvântată că, în Prințul Philip, am avut un partener dornic să îndeplinească rolul de consort și să facă sacrificiile care vin cu acest rol”, a scris ea. „Este un rol pe care l-am văzut îndeplinit de mama mea în timpul domniei tatălui meu.”

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton