Homepage  / Vedete / Vedete străine

Regina Elisabeta a II-a nu va participa la slujba de Paște. De ce lipsește pentru prima oară în ultimii 50 de ani

Regina Elisabeta a II-a nu va participa la slujba de Paște. De ce lipsește pentru prima oară în ultimii 50 de ani

de Andra Stana,

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a lipsit în ultima perioadă de la mai multe evenimente publice din cauza problemelor de sănătate, nu va participa nici la serviciul religios din ziua de Paşte de la Windsor. Anunțul a venit joi din partea Palatul Buckingham, scrie The Guardian.

Regina Elisabeta a II-a nu va merge la slujba de Paște de la Windsor

Palatul Buckingham a informat presa că Regina, care s-a confruntat recent cu probleme de sănătate, nu este așteptată să participe la evenimentul de duminică. Instituția nu a oferit mai multe amănunte cu privire la motivul absenței monarhului.

Merită menționat totuși că evenimentul este considerat a fi unul important în calendarul regal britanic.

Regina Elisabeta a II-a nu a ratat această slujbă decât de patru ori, informează The Telegraph, pe când era în vizită oficială în străinătate, în 1954 şi în 1970, şi la naşterea celor doi fii, Andrew şi Edward, în 1960 şi 1964.

Suverana, înlocuită de Charles și Camilla și la slujba anuală din Joia Mare

Anunțul vine la scurt timp după ce suverana de 95 de ani a lipsit și de la slujba anuală din Joia Mare, organizată la Capela St George din Windsor. Pentru prima dată, Regina Elisabeta a II-a a fost reprezentată de Prințul Charles. Acesta a fost însoțit de soția lui, Camilla, mai scrie sursa citată.

Despre regină, theguardian.co.uk scrie că ar fi sănătoasă; se recuperează însă după infectarea cu Covid, despre care a afirmat recent că a lăsat-o obosită și epuizată.

Singurele probleme serioase cu care s-ar confrunta acum se pare că sunt cele legate de mobilitate. Luna trecută, ea a fost escortată de fiul ei, Ducele de York, la slujba de comemorare a Prințului Philip.

Meghan Markle și Prințul Harry i-au făcut o vizită secretă Reginei Elisabeta

Meghan Markle și Prințul Harry i-au făcut joi o vizită secretă Reginei la Castelul Windsor. De asemenea, este posibil ca cei doi să-i fi făcut o vizită și prințului Charles, care a fost prezent la Slujba din Joia Mare. Un purtător de cuvânt al lui Meghan și Harry a confirmat că ei au vizitat-o pe Regină. Ducii de Sussex au făcut o oprire în Marea Britanie, în timp ce se aflau în drum spre Haga pentru a participa la Jocurile Invictus.

Vizitatorii de la Castelul Windsor care au participat la Slujba din Joia Mare i-au văzut pe Prințul Harry și Meghan Markle. Un martor ocular a spus că Ducii de Sussex „au făcut cu mâna la toată lumea din autobuz”.

Nu mi-a venit să cred când am văzut cine era. Am făcut cu mâna, iar ei ne-au făcut cu mâna înapoi. Păreau fericiți și relaxați și au făcut cu mâna tuturor celor din autobuz. Charles și Regina au fost la Castelul Windsor în același timp, așa că trebuie să-i fi întâlnit pe amândoi”, a declarat martorul, potrivit express.co.uk.

A fost o priveliște pe cinste. Știam că s-ar putea să-i vedem pe Charles și pe ducesa de Cornwall la ceremonie, dar nu am crezut niciodată că vom da peste Harry și Meghan”, a declarat martorul pentru The Sun.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton