Homepage  / Vedete / Vedete străine

Regina Elisabeta a II-a, prima declarație oficială despre decizia Ducilor de Sussex. Ce se va întâmpla cu viitorul celor doi

Regina Elisabeta a II-a, prima declarație oficială despre decizia Ducilor de Sussex. Ce se va întâmpla cu viitorul celor doi

de Redactia Tvmania

În urma întâlnirii care a avut luni, 13 ianuarie, la Sandringham, Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai lucra pentru familia regală, cei doi anunțând pe 8 ianuarie că vor să renunțe la statutul de membri „seniori” ai familiei regale.

După întâlnire, Regina Elisabeta a II-a a oferit și prima declarație oficială despre viitorul Ducelui și Ducesei de Sussex.

„Astăzi familia mea a avut o discuție constructivă despre viitorul nepotului meu și a familiei sale. Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a avea o nouă viața ca o familie tânără. Deși am fi preferat să lucreze în continuare pentru familia regală, respectăm și înțelegem dorința lor de a avea o viața mai independentă. Harry și Meghan au transmis foarte clar că nu vor să se bazeze pe banii publici în noua lor viața. Astfel, s-a stabilit că va exista o perioadă de tranziție în care Ducii de Sussex vor petrece timp în Regatul Unit și în Canada. Aceste probleme vor fi rezolvate de familia mea, mai este muncă de făcut, dar am cerut ca în următoarele zile să se găsească o soluție.”

Astfel, Regina și întreaga familie pare că au ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan, Ducesa aflându-se acum în Canada alături de fiul ei.

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat în urmă cu aproape o săptămână, după întoarcerea din Canada, că doresc să se îndepărteze de familia regală.

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie. Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri ‘seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina. Datorită sprijinului vostru, mai ales din ultimii ani, ne simțim pregătiți să facem această schimbare. Plănuim să existe un echilibru între timpul petrecut în Regatul Unit și în America de Nord, continuăm să onorăm datoria pe care o avem față de Regină, Comunitatea Națiunilor și patronajele noastre. Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile. Suntem nerăbdători să vă împărtășim toate detaliile acestui nou pas, pe măsură ce vom continua colaboarea cu Majestatea Sa Regina, Prințul de Wales și Ducele de Cambridge și toate entitățile relevante. Până atunci, vă rugăm să acceptați mulțumirile noastre pentru sprijinul pe care l-ați arătat”, a fost mesajul Ducelui și Ducesei de Sussex.

Articol scris de Alina Stoicescu 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton