Homepage  / Vedete / Vedete străine

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au împlinit 73 de ani de căsătorie

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au împlinit 73 de ani de căsătorie

de Redactia Tvmania

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, și Prințul Philip, de 99 de ani, au împlinit astăzi 73 de ani de căsătorie.

Palatul Buckingham a publicat o nouă fotografie cu cei doi pe rețelele de socializare, realizată în această săptămână de către Chris Jackson la Palatul Windsor. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au fost fotografiați uitându-se pe felicitarea primită de la cei trei copii ai Prințului William și ai lui Kate Middleton – Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis. 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


  

Din cauza pandemiei, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au avut familiile aproape în această perioadă și nu au mai petrecut timp alături de strănepoții lor. După declararea carantinei din Marea Britaniei și ca măsură suplimentară de protecție, Regina Elisabeta a II-a a rămas la reşedinţa sa de la Castelul Windsor și şi-a îndeplinit obligaţiile regale prin conferințe video sau la telefon.

 

În vara lui 1946, Prințul Filip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta. S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947. Filip îi este văr de gradul doi, prin regele Christian al IX-lea al Danemarcei, și văr de gradul trei, prin regina Victoria. Înainte de căsătorie, Filip a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei, a luat titlul de Lt. Filip Mountbatten, după numele mamei sale, a fost naturalizat britanic și s-a convertit la anglicanism. Chiar înainte de nuntă a fost numit Duce de Edinburgh și a primit titlul de Alteța Sa Regală. 

 

Cei doi s-au căsătorit la o vârstă destul de fragedă, mai precis când Prințul Philip avea 26 de ani, iar Regina Elisabeta 21 de ani. Ceremonia celor doi a avut loc pe data de 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Nunta a fost cu atât mai spectaculoasă, cu cât a fost urmărită de aproximativ 200 de milioane de oameni, fiind difuzată la BBC.

 Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au împreună patru copii: Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințul Edward și Prințesa Anne.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton