Homepage  / Știri

Regina Elisabeta a II-a și Paddington. Modul în care ursulețul adorabil a devenit o mascotă regală

Regina Elisabeta a II-a și Paddington. Modul în care ursulețul adorabil a devenit o mascotă regală
10

de Roxana Mirea,

Ursulețul Paddington a apărut peste tot printre omagiile aduse reginei Elisabeta a II-a, de la jucării lăsate în covoarele de flori, la filme care apar în programele TV. Totul pornește de la un sketch din timpul Jubileului de Platină, când monarhul și ursulețul au format o pereche improbabilă, dar înduioșătoare.

Regina și Paddington: Cum a devenit un urs o mascotă regală

A fost „extraordinar” să vezi cum oamenii au apelat la îndrăgitul ursuleț pentru a găsi alinare în timp ce o plângeau pe regină, potrivit lui Karen Jankel, fiica lui Michael Bond, creatorul lui Paddington.

„Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu un an că regina va muri și că, atunci când va muri, Paddington va avea un rol foarte important, aș fi fost complet uimită.”

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Printre omagiile aduse reginei au fost așezați ursuleți de pluș Paddington și sandvișuri cu marmeladă. Ilustrații artistice cu Paddington au devenit și ele omagii, în timp ce BBC a decis să difuzeze filmul Paddington sâmbătă, în locul programului de lansare a emisiunii „Strictly Come Dancing”, urmând ca continuarea acestuia să fie programată luni, după funeraliile de stat ale Reginei.

Până acum, Paddington nu a fost asociat îndeaproape cu regina, dar acest lucru s-a schimbat în urmă cu trei luni, după ce Palatul Buckingham a venit cu ideea de a o filma pe regină jucând alături de ursulețul adorabil pentru a lansa concertul televizat pentru Jubileu.

Una dintre ultimele dăți în care cei mai mulți dintre noi au văzut-o pe regină de aproape a fost atunci când a făcut acea minunată scenetă în timpul sărbătoririi Jubileului. Aceasta a fost ultima imagine a reginei pentru mulți oameni – asta este ceea ce își amintesc, așa că o asociază cu Paddington„, a declarat Jankel pentru Colin Paterson de la BBC.

Paddington și Regina Elisabeta, împreună într-un sketch

Acest sketch o arăta pe regină oferindu-i obișnuita ospitalitate plină de bună dispoziție ursului neîndemânatic și scoțând din geantă un sandviș cu marmeladă.

Știam că Paddington și regina reprezentau și încă mai reprezintă anumite valori similare – ideea că, fii amabil și politicos și lumea va fi dreaptă”, a declarat recent co-scenaristul James Lamont. „Mi s-a părut foarte natural ca cei doi să împartă un spațiu împreună. Amândoi ar fi bineveniți unul în fața celuilalt, pentru că amândoi sunt făcuți din aceeași stofă.

Ne-am gândit, de asemenea, că există o comedie inerentă în ideea de a-l plasa pe Paddington, despre care știm că este un pic neîndemânatic și, uneori, ca un taur într-un magazin de porțelanuri, în Palatul Buckingham, în fața reginei, unde eticheta și comportamentul sunt, evident, primordiale.”

Queen reveals secret of her handbag to fictional bear Paddington in Platinum Jubilee  video sketchIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 10

Frank Cottrell-Boyce  a lucrat la schița în care regina apare alături de Paddington. „Nu a fost o sarcină ușoară pentru ea să joace alături de un personaj care nu era acolo, fiind introdus doar ulterior cu ajutorul animației generate pe calculator”, a adăugat Cottrell-Boyce.

După Jubileu, artista Eleanor Tomlinson a pictat o imagine cu Regina și Paddington mergând împreună, ținându-se de mână. Imaginea a devenit rapid virală pe rețelele sociale.

Această imagine a devenit acum o priveliște familiară printre omagii. „Una este să vezi ceva online, care să fie distribuit, precum și comentariile frumoase, dar să vezi imaginea aceasta în acest cadru, printre o mare de flori și omagii, este cu totul altceva”, a declarat Tomlinson pentru BBC Look North.

Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton