Homepage  / Seriale / Seriale americane

Regizorul James Cameron face un serial documentar pentru AMC

Regizorul James Cameron face un serial documentar pentru AMC

de Redactia Tvmania

James Cameron, regizorul de la „Avatar” și „Titanic”, va povesti istoria SF-ului într-un serial documentar pentru canalul american AMC.

Încă ocupat cu pregătirile pentru „Avatar 2”, care ar trebui să ajungă pe marile ecrane la sfârșitul lui 2018, regizorul canadian va coproduce pentru AMC un serial despre istoria SF-ului, prevăzut să apară tot în 2018. Titlul, probabil provizoriu, este „Story of Science-Fiction”.

Proiectul programat pentru 2018 a fost anunțat în cadrul întâlnirii de la TV Critics Association. Serialul va avea șase episoade de câte o oră și va urmări evoluția acestui gen în cinema, pornind de la statutul de nișă pentru pasionați până la cel de industrie generatoare de blockbustere cu rezonanță planetară.

De la primul său film, „Piranha Part Two: The Spawning” până la „Avatar” și trecând prin „Aliens” și „Terminator”, Cameron știe cu ce se mănâncă SF-ul.

Coproducătorul programului „Story of Science-Fiction” și autorul „Titanic”-ului precizează: „Când eram copil, citeam toate cărțile care aveau pe copertă o navă spațială și am văzut de nenumărate ori «Odiseea spațială 2001». Acest film a fost o adevărată inspirație pentru vocația mea de regizor. Iubeam efectele speciale, dar mai ales ideile și întrebările pe care le ascundeau. Cum se va sfârși lumea? Ne va distruge tehnologia? Ce înseamnă a fi uman? Astea sunt subiectele care n-au fascinat în science-fiction.

Cu această serie, ne vor reîntoarce la originile SF-ului, pe urmele AND-ului acestor idei până la izvoare. Fără Jules Verne și H.G. Wells, n-ar fi existat Ray Bradbury sau Robert Heinlein și fără ei, nu ar fi existat Lucas, Spielberg, Ridley Scott sau eu”, a mai spus James Cameron.

Alte articole: James Cameron face, mai nou, 4 continuări la „Avatar”!

„Avatar” 2, 3 și 4: James Cameron încă lucrează

James Cameron va filma continuarea de la „Avatar” în Noua Zeelandă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton