Homepage  / Știri / Televiziune

Care e regulamentul ”Survivor România”. Ce reguli trebuie să respecte Războinicii și Faimoșii

Care e regulamentul ”Survivor România”. Ce reguli trebuie să respecte Războinicii și Faimoșii

de Redactia Tvmania

”Survivor România” este un reality-show care se bucură de succes printre telespectatori, poate și pentru că prezintă lucrurile așa cum sunt. Participanții trebuie să respecte un regulament strict și să fie cu adevărat supraviețuitori, ca să ajungă la finalul competiției și să aibă șanse la marele premiu de 250.000 de lei. Vă dezvăluim câteva dintre regulile pe care trebuie să le urmeze Războinicii și Faimoșii.

O copie a regulamentului Survivor, folosit versiunea americană și cea filipineză a emisiunii, a fost făcută publică pe internet de criticul TV Andrew Dehnart. O parte dintre reguli se aplică versiunilor din toate țările, inclusiv cele din România. Conform acestuia, regulile fac parte din contractul pe care concurenții îl semnează înainte de a intra în competiție. Cei care încalcă regulamentul riscă să fie eliminați din competiție sau penalizați.

La începutul concursului sunt 12 Războinici și 12 Faimoși, care sunt eliminați, unul câte unul, săptămânal, dar și dacă au probleme medicale din cauza cărora nu mai pot participa la probele sportive. Totuși, pe parcursul competiției pot fi introduși, în ambele tabere, concurenți noi. 

Războinicii (stânga), Faimoșii și prezentatorul Dan Pavel. Cele două echipe complete, la începutul Survivor România 2021

Războinicii (stânga), Faimoșii și prezentatorul Dan Pavel. Cele două echipe complete, la începutul Survivor România 2021

Regulament Survivor România 

Participanții nu pot avea la ei bagaje multe, ci doar strictul necesar, câteva lucruri care le încap într-un rucsac. Pe parcursul competiției, totuși, se întâmplă că mai primească haine de la sponsori sau, uneori, în timpul unui joc de recompensă. 

Concurenții trebuie să dezvăluie producătorilor emisiunii istoricul lor medical, din motive de siguranță, în primul rând. 

Atât Faimoșii, cât și Războinicii, trebuie să respecte niște reguli stricte privind mâncarea. Ei pot primi în urma câștigării jocurilor de recompensă niște alimente de bază, din care să-și pregătească mâncare. Uneori, pot lua masa la restaurant sau pot primi mici recompense constând într-un fel de mâncare, un desert sau un platou cu fructe. Exceptând aceste situații, ei trebuie să-și procure singur hrana. Pot culege fructe, de exemplu nuci de cocos, pot pescui, dar nu au voie să vâneze specii de animale și nu pot culege plante care sunt protejate de lege. Mai mult, ei nu au dreptul să accepte mâncare sau să o consume dacă o găsesc, cum a fost cazul lui Zanni. Faimosul a recunoscut că a încălcat regulamentul, deoarece a găsit un pachet de biscuiți pe care i-a mâncat, încălcând astfel regulamentul. 

Concurenții sunt filmați 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, indiferent de ce se întâmplă în tabără sau pe traseu. Imaginile pot fi folosite la montajul emisiunii. În timpul interviurilor individuale, atât Faimoșii, cât și Războinicii pot vorbi cu cameramanii, dar nu le pot adresa întrebări, potrivit regulamentului Survivor, ediția SUA, publicat de criticul TV Andrew Dehnart.

Conform regulamentului Survivor România, celor două echipe trebuie să stea în taberele lor. Ei nu au voie să se viziteze sau să se reunească în afara competițiilor sau jocurilor, când se află toți în același loc. De asemenea, ei nu pot nici să se ajute sau să facă schimb de alimente sau îmbrăcăminte. 

Atât Faimoșii, cât și Războinicii trebuie să fie prezenți la jocuri sau competiții, chiar dacă, din motive medicale, nu participă activ la traseu. 

Concurenții nu au voie să își ajute coechipierii în timpul probelor. Ei pot doar să îi încurajeze, să îi sfătuiască și să îi ajute cu indicații, dar fără a participa activ la traseu. 

Participanții la Survivor România nu au voie să-și scrie propriul nume la propunerile pentru eliminare din timpul Consiliului. 

Concurenții nu au voie să plece departe de zona în care este organizată tabăra echipei din care fac parte. Acest lucru este stabilit și din rațiuni de securitate, deoarece se pot accidenta sau pot întâlni animale sau reptile periculoase. Culiță este unul dintre concurenții care a încălcat această regulă. Acesta s-a aventurat prea departe, nu a reușit să găsească drumul de întoarcere în camp și a fost căutat ore bune de Garda de Coastă Dominicană. 

Tipuri de competiții la Survivor

Pe parcursul Survivor, concurenții participă la diverse tipuri de competiții. Acestea sunt:

  • Jocul Pentru Provizii
  • Jocul Pentru Recompensă
  • Jocul Pentru Comunicare
  • Jocul Pentru Imunitate

Cum se alege marele câştigător Survivor România 2021

Dintre concurenții propuși spre eliminare în cadrul unui consiliu, va fi eliminat cel care are cele mai puține voturi. Totuși, cei mai votați concurenți din fiecare echipă au dreptul de a mai nominaliza câte o persoană, iar dacă dintre aceștia unul are cele mai puține voturi, acela va fi eliminat, chiar dacă nu a fost votat spre eliminare, la consiliu, de colegii săi. 

Pe parcursul competiţiei în urma acestor sesiuni de vot din partea publicului, mai mulţi concurenţi vor fi eliminaţi.

Câștigătorul marelui premiu Survivor România 2021 va fi ales tot de public. Concurentul care în etapa de vot organizată în Marea Finală a show-ului Survivor România 2021, va obține cele mai multe voturi din partea publicului, va fi declarat câștigătorul trofeului și a premiului de 250.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton