Homepage  / Televiziune

Pasha Parfeni din Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2023. Primele 10 finaliste

Pasha Parfeni din Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2023. Primele 10 finaliste

de Roxana Mirea,

Republica Moldova s-a calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2023. Prima semifinalală a competiției muzicale a avut loc aseară, 9 mai 2023, la Liverpool, Marea Britanie. Iată care sunt cele 10 țări care s-au calificat în finala Eurovision 2023, după prima semifinală.

Moldova s-a calificat în marea finală Eurovision 2023

Republica Moldova s-a calificat în finala concursului Eurovision 2023, cu piesa „Soarele și Luna”, interpretată de Pasha Parfeni. Artistul a făcut spectacol pe scena Eurovision 2023 în prima semifinală a competiției, care a avut loc aseară, 9 mai 2023, la Liverpool, Marea Britanie.

Toată dragostea și recunoștința din partea echipei mele pentru toți cei care ați votat astăzi pentru Moldova! Mi-ați dat aripi și o mare șansă de a continua aventura noastră la Eurovision 2023!!!! Ne vedem în finală! Hai Moldova!”, a scris Pasha Parfeni pe Instagram, după ce Republica Moldova s-a calificat în marea finală.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe Liverpool Arena de lângă râul Mersey sâmbătă, 13 mai, iar a doua semifinală va avea loc joi, 11 mai, de la ora 22.00. Atunci îl vom vedea pe scenă și pe Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023.

Țările care s-au calificat în finala Eurovision 2023 după prima semifinală

  • Croația – Let 3 – Mama ŠČ!
  • Norvegia – Alessandra – Queen Of Kings
  • Portugalia – Mimicat – Ai Coração
  • Serbia – Luke Black – Samo Mi Se Spava
  • Cehia – Vesna – My Sister’s Crown
  • Finlanda – Käärijä – Cha Cha Cha
  • Israel – Noa Kirel – Unicorn
  • Moldova – Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
  • Suedia – Loreen – Tattoo
  • Elveția – Remo Forrer – Watergun

Țările din categoria „Big Five”, și anume Italia, Spania, Franța, Germania și Regatul Unit, au acces direct în finală.

Cine este reprezentantul României la Eurovision și când intră în concurs

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Theodor are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”.

De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022. Theodor Andrei este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

Reprezentantul României la Eurovision 2023 va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai 2023.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton