Homepage  / Seriale

Tot ce știm până acum despre „Rise of the Raven”, viitorul serial despre viața lui Iancu de Hunedoara

Tot ce știm până acum despre „Rise of the Raven”, viitorul serial despre viața lui Iancu de Hunedoara

de Andreea Hentea,

Amplul serial de televiziune intitulat „Rise of the Raven”, al cărui erou este voievodul Iancu de Hunedoara, se filmează deja la Budapesta. Serialul este ecranizarea unei serii literare best-seller, are o distribuție de vedete și o echipă impresionantă.

Iancu de Hunedoara este eroul serialului „Rise of the Raven”

Producția are costuri estimate la milioane de euro, filmări deja în desfășurare la Budapesta și peste șase sute de actori și cascadori, iar eroul său este voievodul Iancu de Hunedoara (interpretat de actorul maghiar Gellért Kádár).

„Rise of the Raven” ecranizează seria literară best-seller în zece volume scrisă de Bán Mór. Serialul este creat de Balázs Lengyel, care a scris scenariul alături de George Mihalka, Balázs Lovas, Zsófia Ruttkay, Attila Veres și Bán Mór. Producția are o durată de zece ore și este regizată de Robert Dornhelm („Misterele Vienei”), nominalizat la Oscar și câștigător al unui Emmy, și de regizorii maghiari Orsi Nagypal și Attila Szász. „Rise of the Raven” este produs de compania Beta Film, alături de cunoscutul producător Robert Lantos („Johnny Mnemonic”, „Crimes of the Future”).

Povestea din „Rise of the Raven”

„Rise of the Raven” se concentrează pe viața tumultuoasă a voievodului Iancu de Hunedoara, în Europa medievală frământată a secolului al XV-lea. Din traiectoria politică a acestuia nu au lipsit scandalurile și conspirațiile puse la cale de familiile nobile din Varșovia, Roma, Belgrad și Viena, în timp ce aliații cei mai puternici ai voievodului au fost femeile din viața lui.

Pe lângă soția lui, Elisabeta Silaghi, care i-a stat mereu alături și chiar l-a însoțit în expedițiile militare, serialul o prezintă și pe Mara Brankovic, prima dragoste a voievodului, care i-a rămas prietenă pe viață. Chiar dacă aceasta i-a frânt inima devenind principala concubină de la curtea sultanului Murad și confidenta apropiată a acestuia, prietenia ei cu Iancu de Hunedoara nu a slăbit niciodată.

Când Imperiul Otoman a mobilizat o armată de dimensiuni fără precedent care mărșăluia spre vest pentru a cuceri Vaticanul și Europa, Iancu de Hunedoara a obținut o victorie decisivă împotriva acesteia, la Belgrad, în 1456, împotriva tuturor pronosticurilor, într-o bătălie care a remodelat istoria Europei. În semn de omagiu față de victoria acestuia, papa Calixt al III-lea a cerut ca toate clopotele bisericilor catolice din Europa să fie trase la amiază, ca o reamintire pentru credincioși de-a veni la rugăciune, în apărarea cetății Belgradului.

„Rise of the Raven” – O distribuție de vedete

Rolul soției voievodului, Elisabeta Silaghi, este interpretat de vedeta ungară Vivien Rujder, actriță de film, teatru și televiziune, care nu este însă singura celebritate din distribuție. Alături de cei doi protagoniști, în serial joacă numeroși actori cunoscuți din producții de succes, precum Laurence Rupp („Misiune imposibilă: Națiunea secretă”), Cornelius Obonya („Maria Theresa”), Murathan Muslu („Breaking Point”), Francesco Acquaroli („Fargo”), Karel Roden („Supremația lui Bourne”), Rade Serbedzija („Batman-Începuturi”), Thomas Trabacchi și Elena Rusconi („Medici: Conducătorii orașului Florența”).

Un proiect ambițios

Producătorul Robert Lantos a spus: „De peste zece ani lucrez alături de o distribuție și o echipă creativă fantastică, dintre cele mai profesioniste cu care am lucrat vreodată, pentru a aduce la viață ficțiunea istorică extraordinar de puternică a lui Bán Mór despre o personalitate care a schimbat cursul istoriei”.

Producția „Rise of the Raven”, primul serial internațional produs și filmat în Ungaria, este un proiect în care s-a implicat cu pasiune și apreciatul scenarist George Mihalka. Acesta a visat mereu „să se întoarcă în Ungaria, să lucreze în țara sa și să scrie o poveste în limba maternă”. El a spus că „povestea adevărată a voievodului este una universală ca sferă și temă, chiar dacă este specifică Europei Centrale” adăugând că „Este o saga despre vitejie, dragoste, perseverență, lupta pentru libertate și despre victoria asupra unor forțe care au amenințat toată Europa”.

Încă nu știm când va fi lansat serialul și în ce țări va fi distribuit.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton